Здравейте! Относно проблема с пералня Горение WA64183 се интересувам от коя от двете платки се управляват оборотите на електромотора? В този модел има две платки. Едната е поставена в горната част на пералнята ,а другата е ниско долу.
Здравейте! Относно проблема с пералня Горение WA64183 се интересувам от коя от двете платки се управляват оборотите на електромотора? В този модел има две платки. Едната е поставена в горната част на пералнята ,а другата е ниско долу.
отделението за омекотител е същото като за праха, досега 3 г. не е правило подобен проблем, дори и когато не слагам омекотител пак идва вода, но не се оттича.
а чекмеджето може ли да се вади, аз сега попивам водата с гъба
Би трябвало да понапънеш малко и ще излезе .
Преди време и аз бях писал за проблем с омекотителя,който или оставаше разреден с вода,или имаше само вода в отделението.В инструкцийте пише омекотителя да се разрежда.Изглежда трябва да има определено количество течност за да се получи засмукването.Проблема ми е,че дори и с разреждане и палнене почти до максимума,омекотителя си остава в отделението.Да се обращам ли към сервиз,пералнята е Bosh на 1 месец?
Изкарай цялата ваничка(огледай за зъбче,което да натиснеш);в отделението за омекотител имаш допълнителен елемент,издърпай го нагоре;почисти хубаво всичката мизерия и си готов.
Имам проблем една стара пералня Сименс. Много си я обичам, защото е тежка, масивна и здрава.
Появи се проблем, че няма налягане на водата и едно по едно търсейки стигнах до предпазния клапан на захранващия маркуч - той се упралява с 220 волта. Като няма напрежение е затворил, като се подаде отваря, но доста слабо.
Изчистих филтърчетата, които имаше преди него, но няма ефект. Пуснах го в обратна посока и има много голям дебит. Прехарах 2-3 кофи вода така, но нищо... Пръсках с wd40 вътре... пак нищо.
Самия клапан е залят със смола и е неразглобяем.
Дайте идея какво да го направя или от къде да взема нов. Минах днес по Пиротска магазинчетата, но нямаше. Взех временно обикновен маркуч, без аквастоп за 3.50 лв, който на 2рия час протече от двете страни!! Баси китайските боклуци дето продават... и нямаше друг вид! Важното е, че жената успя да изпере и имам седмица време за ремонт.
Освен да търсиш втора употреба , от тия дето продават такава техника си имат и сервизи и там обикновено е пълно с части от такива перални които не може да се оправят .
Не би трябвало да имаш проблем с обикновения маркуч.
Може и да са китайски, но много рядко правят проблеми.
Да не са монтирани без уплътненията?
Обикновения, който взех от едната страна тече от уплътнението и горе-долу го оправих с друго, но от другата протече от фабричната снадка на маркуча с пластмасовото коляно!
Дайте идея къде в София продават втора ръка или сервиз...
Днес последно го мъча като му сипвам 10% солна киселина и захранен клапана. Интересното е че издава бръмчащ звук
Изобщо не се занимавай с този клапан няма да стане,вътре има една гумичка ,която се къса и поради това се получава така...Имаш два варианта евтин -купуваш по качествен маркуч слагаш и забравяш или по скъп от тук-
http://nikelectric.com/product_info....oducts_id=3948
не стана и с киселината... после и с препарат за чистене на камъни пробвах, който е с някаква основа... пак нищо.
50 лв за хубав маркуч с клапан не е много, но този няма накрайник от другата страна - трябва ми да има 3/4 от двете страни - един прав и един под ъгъл.
Видях някакви други маркучи с аквастоп, но нямат кабели. Те май били двойни и като се спука вътрешния спира водата и има индикация, но ми звучи тъпо. http://nikelectric.com/index.php?cPath=21_206
Притеснява ме да сложа обикновен маркуч, искам да си има защита. Въпросът е от къде да намеря такъв.
Хора, моля ви за помощ.
Става въпрос за пералня AEG L 75470 FL.
Сутринта ми я донесоха. Вързах я наместих я... пуснах да пере. Всичко супер до центрофугата. Оттам насетне все едно си в трета световна. Направо откача, започна да се разхожда из коридора, пълен ужас, имах чувството че НСБОБ влизат с взлом.
Принципно би трябвало да има активен баланс контрол, но не знам какво става ... Оставих само един чершаф вътре(от общо 4) и пак така (без разходките). Инак е застопорена и крачетата са си УЖ ОК. не мога да я разклатя колкото и да се мъча.
Направи ми впечатление че барабана докато върти на бавни обороти е леко крив по ръба.
Кажете ми какво да правя, че съм в панически ужас попаднал. Благодаря !
Дали не е имало транспортни защити...
Махни си транспортните болтове, те закотвят камъка.
Пералнята е EIDA 16.5 - изобщо не захапва. Дали проблема е в програматора или някъде другаде.
Последния път майстора нещо го е настройвал, защото не е могла да си завърши програмата а просто е спирала.