Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 39 от общо 39
Like Tree12Одобрявам

Пералня AEG 7000 LFR73844BE проблеми с баланса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Отговор: Пералня AEG 7000 LFR73844BE проблеми с баланса

Alexi проблема не е при центрофугиране, с новия казан при центрофуга има вибрация малко по-голяма от колкото на руската пералня в клипчето по-горе, с оригиналния казан беше като при Midea-та от същия клип - перфектна, проблемът е, че след като балансира и тръгне да качва оборотите в този момент има едно много сериозно лашкане и клатене, като в този момент винаги работи и помпата, и става ужасна какафония, когато сваля оборотите пак е така, но помпата не работи, барабана ако видиш как се мята - ще ти стане лошо, а е нов-новичък, току от сервиза излязъл, отделно има и някакво тракане което не мога да разбера от къда иде. Питах доста хора, и няма такива работи, за един Bosch 4 ми казаха че ей така балансира прането, понякога 30 минути. При моята балансирането е от 1 до 3-4, най-много 5 минути може би, което ме кара да си мисля че няма никакви датчици, не са били предвидени поначало най-вероятно, 4-5 години не е малко време, светът се развива - техниката еволюира.
    Gena_bs колкото до корпуса, ами един кофраж ще и направя, така не с един, а направо без амортисьори ще работи, и то стабилно. Това в кръга на шегата естествено.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

На старите Милета балансите бяха чугун отпред над люка и отзад на казана зад кръстачката, демек по близо до оста на въртене. Сега с тоя полимер бетон отгоре, баланса става магия. Хем не трябва да се претоварва с пране, хем ако е малко не може да се разпредели. Пружините се уморяват и разтеглят и всично ляга на амортисьорите, които вече са всичко друго но не амортисьори, щото в два пластмасови цилиндъра са сложили пак пружини. Та свиквайте.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Относно "гоненето на сервиза до дупка" - напълно съм съгласен!

Просто си отваряйте очите и се молете да изкарат поне гаранцията!
    Няма как да ги гониш сервизите. Вече две нови перални имам, различни марки, и осъзнавам че е безсмислено да ги рекламирам поради факта че и двете де факто работят, но друг е въпросът как работят. И като хардуер и като софтуер са пълен траш. Техниците са безсилни тъй като проблема е още на чертежната маса и в програмистите. Първо няма да уважат "капризите ми" и второ най много да "кикеря" тия тучове до магазина и обратно и да остана месец без пералня, като в последствие ще получа със сигурност още от същото. Защото осъзнавам че това няма оправяне. Няма на света човек който да ме убеди че чисто нова пералня с инверторен мотор и нормално ( не максимално или минимално) количество пране, нивелирана перфектно върху гранитогрес, при центрофугиране вибрира и бучи в пъти по силно от 30 годишна такава с разбити лагери при това, без никакви "сензори" и др. глупости. Що вика VLADO 66 - май най добре е да "свикваме"
    CubanLinx и lupar харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Само да уточня, че 30 годишната пералня е със INOX казан, големи качествени лагери SKF, които не се разпадат на части при нормална работа.
    Смазката вътре е качествена, а лагерите са перфектно капсуловани. Кръстачката не е от силумин и подобни извращения.
    Така също противотежестите не се ронят и чупят (Indesit), защото са от чугун. Няма, както вече написах, амортисьори, които са двутръбни.
    Да, прав си, че моторът е с четки и е по-шумен от инвертора. Но в замяна на това помпата за изходящата вода е доста по-тиха при работа.
    Не съм си играл да меря с dB-мер звуковото налягане, защото съм сигурен, че новите са поне с 6dB (4 пъти!!!) отгоре.
    И най-важното - няма Еко простотии и пере перфектно. Достатъчно вода и продължителни програми.
    Последните са от старите, почти 60 годишни, със стъпков програматор. А не някакви платчици, които дори не са защитени с лак против влага и корозия.
    Като сложиш и безоловният припой на компонентите и получваш максимум 2000 цикъла на пране. И това е за високия клас безбожно скъпи перални машини от 2500лв. цена!
    Обикновените уреди я достигнат 1000 цикъла , я не. Общо взето животът на пералнята в момента при нормална домашна експлоатация и пазене не превишава 5, на Miele - 7 години.
    Имам предвид без сериозни ремонти от сорта на лагери, контролерна платка, мотор. За другите части като блокировка/ключалка, амортисьори, ремъци, помпа, датчици не пиша. Те се водят консумативи. Въпреки, че някои са зверски скъпи също.
    Swon одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

@lupar,
    Какво стана с твоя проблем последно?
    Нищо не си споделил вече почти от месец, ако не греша нещо.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Здрасти, ами работи си както преди. Всичко си е по старому - лашкане, тракане, барабан 5D. Почти всеки ден се пуска иначе, но честно казано не я и гледам много. Проверявам единствено дали се мести, засега - не. Появи се едно застъргване, но не мога да разбера от къде идва точно, просто много шумове има в определени моменти, но не е постоянно да стърже, нали то лагера като тръгне, в един момент просто ще стане очевадно.
    Иначе теоретично всеки ден бих могъл да ги търся, дори питах техника дали всеки месец ще сменяме казан. Смяната при мен я правиха в сервиз, и цялата процедура с разните
    размотавания насам-натам отнема време, а животът не е само да се занимаваш с подобни глупости, достатъчно ангажименти си имам и без това. Нали ще се ходи, но няма да е сега, освен ако не се случи нещо по-сериозно, просто според тях явно това е 'нормалният' начин на работа на въпросното AEG, или поне така ще се опитат да го представят.
    Освен това в цялата процедура с рекламациите ако се приложи както е по закон има доста тънки моменти и уловки(доста по-неприятно e), и със сигурност има хора които са стигнали до края, но си e яко хабене на нерви, а колко си струва всеки сам си решава. А като има някакво развитие ще пиша естествено.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Просто останах с впечатлението, че си я занесъл в магазина за втори път.
    Не знам какво е по-добре да ти пожелая в случая.
    Дали да се счупи бързо и безвъзвратно, за да ти я сменят в магазина? Или да я отремонтират качествено? Т
    Това последното силно ме съмнява, за съжаление!

Между другото намерих едни стари снимки на 15+ годишния Electrolux.
    Не съм се заблудил - наистина е с две стоманени планки отгоре на корпуса.
    Едната е отпред, зад панела за управление, а другата е по-средата, където са пружините на казана.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Трудно е да се разбереш с хора които явно нямат желание за това, поне аз така виждам нещата, можеха и по друг начин да подходят. Затова и с техните "продукти" прикличюх, иначе имам и други, познавам хора които не че ги хвалят, но не се оплакват.
    Това със замяната ще е голям цирк, повярвай ми, нали при чисто нов уред можеха да го направят. По принцип ако беше уред на 1 година, на 6 месеца, или на 3, бих го приел като един вид повреда. Сервиза за ремонта им плащат, и не ги бърка да го сменят, само дето в един момент ще ги инструктират да действат по друг начин.
    Иначе на следващия ден бях избрал друга пералня, и ако тази струваше 500-600 лв(колкото е реалната и цена според мен, като махнеш надписа AEG), директно щях да я изхвърля. Просто сгреших при избора, по точно се самоизлъгах, и заради платената по-голяма сума я задържах. Не мога да понасям каквато и да е техника която работи по този начин. Или се оправя, или се изхвърля.
    Нещата обаче доста са се променили към по-лошо, това 170лв за посещение и ремък, никак не ми звучи добре.
    По натам ако сменят казана, ще я постегна - пружини, тежест за отгоре съм намерил. Шините ако може и 3-4 ще сложа, ресьорите ще намеря, но всичко с времето си, и то пак ще зависи от други фактори.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Моят съвет е да не се занимаваш с ремонти!
    Как да постъпиш точно - предполагам по-добре от мен знаеш?

Аз бих занесъл машината при търговеца. Известно ти е какво и как се прави.
    Когато я върнат, пробваш на място в магазина. Ако няма промяна, просто не я приемаш.
    Проблемът е, че ще стоиш без перална минимум 30 дни.
    Ако не ти се разнася има още поне 3 стъпки, които за мен са с много съмнителен за клиента резултат:
    1.Обаждане на националния AEG телефон.
    Оттам ще натиснат "оторизирания" сервиз да решат проблема.
    2.Ако не се получи - e-mail с оплакване до AEG България с копие до AEG Poland.
    На английски, разбира се.
    3.КЗП
    Стискам ти палци!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. пералня Whirlpool AWM 245-600 проблеми с програматора
    От bukke във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 05-11-10, 21:41
  2. Настройка на TV-OUT при ATI Radeon 7000
    От InternetZombie във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 31-10-09, 11:09
  3. Проблеми с пералня Indesit T600TX
    От kirilbo във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 4
    Последно: 05-10-09, 01:36
  4. Продавам PCI Radeon 7000
    От kendragnev във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 09-06-08, 22:45
  5. avto DVD Elite 7000
    От tonigekov във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 25-03-08, 12:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе