Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е сушилната ви машина ?

Гласували
272. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

58 21.32%
  • Beko

27 9.93%
  • Blomberg

2 0.74%
  • Bosch

59 21.69%
  • Candy

7 2.57%
  • Electrolux

19 6.99%
  • Fagor

0 0%
  • Gorenje

23 8.46%
  • Hoover

3 1.10%
  • Hotpoint-Ariston

18 6.62%
  • Indesit

1 0.37%
  • Miele

35 12.87%
  • LG

1 0.37%
  • Whorpool

16 5.88%
  • Zanussi

3 1.10%
Страница 87 от 88 ПърваПърва ... 377785868788 ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 1309
Like Tree243Одобрявам

Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

Моделът с термопомпа Sharp KD-HHH8S8GW3-XX на снимките и по характеристики, отнесени към цената изглежда добре!
    За тази цена можеш да провериш подобни машини и от други производители в TP, примерно.
    Дори и китайците имат свестни такива до 1400лв.
    Сушилни на изгодни цени - Технополис (technopolis.bg)
    Примерно:
    Сушилня BOSCH WTH85220BY КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А++, 8.0 kg (technopolis.bg)
    Сушилня HAIER HD80-A3959-S КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А+++, 8.0 kg (technopolis.bg)

Конкретно тази марка бяла техника за Европа, се произвежда в Турция!
    В заводите на Vestel Turkey's Vestel gets licence to produce, sell Sharp-branded goods in Europe | Turkey Investments News | SeeNews.
    Още нещо - обърни внимание на последните две букви след модела. Те означават пазара, за който са предназначени.
    За Булгаристан, естествено, няма модел.
    Ето какво е посочено за Sharp KD-HHH8S8GW3-XX на официалният им EU сайт:
    Sharp (sharphome.eu)
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 19-10-24 в 13:40.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Мерси, затова попитах дали по-евтината е с ТМ, защото и аз други разлики не видях. По-принцип не ми е спешна, защото в жилището още не се живее и може да се отложи, но ще трябва да се взима и събирам мнения. Реално толкова ли е голяма разликата от по-висок клас Бош, AEG , спрямо примерно един такъв Шарп. От прочетеното тук-там стигнах до извода, че трябва да е с ТМ, без самопочистване а със филтър на самия капак, здрав барабан... Ще изчакам и Black Friday, да видя какво ще има като промоции, но дотогава трябва да съм набелязал някакви марки и модели.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Иди ги виж на място, провери какво имаш в джоба като финанси и си прецени.
    Аз бих се насочил към Bosch по две причини - лесно се намират резервни части и ремонтна документация.
    А за това изделие на Vestel/ Sharp ще е меко казано трудно, да не напиша практически невъзможно да се намери документация!

5. Member
    Тук е от
    Jan 2017

На Bosch тези със самопочистването бях проблемни преди. Сега би трябвало да са оправени, но трябва да мине време и ползвателите да дадат реални отзиви. Дори и да са оправени, наложи ли се почиставне, а то ще се наложи в даден момент, пак трябва да викате сервиз. За висок клас сушилня отивате на 2К. AEG и Bosch са на серии, като високите започват от 1,6-1,7 и стигат 2,7. Но там вече отивате и на Miele (когато техните високи серии са на промо). Щом нямате зор изчакайте, аз поне бих изчакал и бих събрал пари за нещо добро.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Каквато и да е марката на сушилнята, все иска основно почистване в сервизни условия.
    Също както и климатичните системи. В някои случаи и с източване на хладилен агент.
    Това в къщи няма как да се извърши от обикновения ползвател.
    CubanLinx одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Най-вероятно така и ще направя, ще изчакам и ще взема нещо по-висок клас.Забравих да спомена една подробност, че пералнята и сушилнята ще са в шкаф, в кухнята (няма друго място) и мисля, че трябва да търся уред с ефективност на кондензация А

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Много добре помисли относно разполагането в шкаф!
    Какъвто и "клас" на кондензация да вземеш, влагата и температурата все някъде трябва да "излязат".
    Трябва да има поне естествена циркулация на въздух около уредите. Най-добре е отдушник, стига да е възможно.
    За да не сменяш я уредите, я шкафа в скоро време.
    Щом искаш да са в шкаф, защо не помислиш за уреди, специално предназначени за вграждане?
    Ама техните цени са умножени по 1.5, че и 2!

10. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Сушилнята не трябва да е затворена в шкаф. Трябва да е на открито и да има достатъчно разстояние от всичките и страни. За класа на кондензация, да, със сигурност е най-добре да изберете клас "А".

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Разбирам, но няма друго място. Докато работи шкафове ще са отворени. Нямам друг избор

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Поне направи вентилационни отвори във вратите и шкафа - горе и долу..
    Има и декоративни решетки в магазините за мебелен обков.
    Отворените врати не помагат особено.
    Когато аз за пръв път се сблъсках с работата на нова кондензационна сушилня, бях неприятно изненадан. А тя беше в проветряемо помещение около 15кв.м.
    Температурата в спалнята и то зимата се повиши с над 5 градуса. Влажността нямаше тогава с какво да я измеря, но беше меко казано некомфортно да се стои в стаята. Сушилнята беше италианка Zanussi, с датчик на влажност на барабана. Моделът не помня, че беше преди поне 15 години.

13. Novice
    Тук е от
    Apr 2024

Цитат Първоначално публикувано от rado88 Виж публикацията
    Здравейте,
    Има ли някаква цикличност в промоциите на Миеле и някой да знае кога се очакват?
    Малко ъпдейт 3 месеца по-късно.
    Купихме си Miele TSF 763 WP и с нищо не сме очаровани. Имаме работещо АЕГ 8ма серия вече 6 години - свива дрехите, но няма кой знае какви драми.
    Барабана е по-малък от на АЕГ.
    Дрехите не ги суши по-добре от АЕГ-то.
    Свива си дрехите, точно толкова, колкото всяка сушилня. Всичките приказки за грижа за тънаките... Маркетингова дъвка.

Вече веднъж скъса ремък при сушене на маратонки, никога не ни се е случвало с АЕГ-то... Защото е в гаранция - 170 лв посещение и нов ремък, ако не беше гаранционна - около 400лв.

Много пари, но не виждам да си заслужава. С нищо не превъзхожда останалите, а имам съмнение че ще ги надживее...
    Palev одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Това не звучи добре. Ние пролетта взехме по-големия модел - TWL 780 WP, който е идентичен, но заради хубавото време почти не сме я пускали. Много се колебаехме за един Bosch, който излизаше на 1/2 от цената на въпросното Miele, но предвид ядовете, които имахме с едно Gorenje, решихме да заложим на качеството. Тук АEG в последно време се анатемосва, но от други места чета предимно позитивни мнения за тях. Даже хора, които са имали и АEG и Miele твърдят, че са по-доволни от АEG. Става въпрос за перални и за сушилни.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от rado88 Виж публикацията
    Малко ъпдейт 3 месеца по-късно.
    Купихме си Miele TSF 763 WP и с нищо не сме очаровани. Имаме работещо АЕГ 8ма серия вече 6 години - свива дрехите, но няма кой знае какви драми.
    Барабана е по-малък от на АЕГ.
    Дрехите не ги суши по-добре от АЕГ-то.
    Свива си дрехите, точно толкова, колкото всяка сушилня. Всичките приказки за грижа за тънаките... Маркетингова дъвка.

Вече веднъж скъса ремък при сушене на маратонки, никога не ни се е случвало с АЕГ-то... Защото е в гаранция - 170 лв посещение и нов ремък, ако не беше гаранционна - около 400лв.

Много пари, но не виждам да си заслужава. С нищо не превъзхожда останалите, а имам съмнение че ще ги надживее...
    ...и колко точно ги свива всяка сушилня, че аз не съм забелязал тия с термопомпата да ми ги свиват?
    ...имам два аристона и два сиеменса...
    И какви са тез 170 лева за гаранционен уред???

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Каквато и да е марката на сушилнята, все иска основно почистване в сервизни условия.
    Също както и климатичните системи. В някои случаи и с източване на хладилен агент.
    Това в къщи няма как да се извърши от обикновения ползвател.
    Основното почистване става в домашни условия, не е кой знае каква философия. Ако се наложи тест за теч и зареждане с фреон тогава в сервизни условия.
    Swon одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2014

gena_bs е прав. Климатик и сушилня аз лично до сега в домашни условия не мога да изчистя, винаги в сервиза пълно разглабяне. Останалото е несериозно и само отбиване на номер.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2017

До човек си е това с почистването. Аз също не съм от технически грамотните и не бих се наел с такова нещо. Но като погледнеш климатичния раздел, там е пълно с хора, които сами си извършват профилактиката.
    Swon одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Бяла техника
    Отговори: 1082
    Последно: 08-11-24, 20:37
  2. Ютии и гладачни машини / FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 96
    Последно: 22-05-24, 14:34
  3. Слушалки FAQ / мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 14
    Последно: 24-01-22, 22:45
  4. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе