Резултати от 1 до 4 от общо 4

Сплитери и сигнал ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    897
    #1

    Сплитери и сигнал ?

    Проблема е следния. В къщи имам кабелна телевизия. Влиза кабела към къщата и аз слагам един сплитер с един вход и три изхода. На единя телевизор картината е перфектна , на следващите - зле. Та въпроса ми е , от какво зависи предаването на сигнала след сплитера. Дължина на кабела до приемника , вида на сплитера , мястото на което са включени приемниците (в смисъл кой на коя букса). Има ли някакви усилватели , щото на тези им плащам по дебело , уж за сигнал за два телевизора , пък ефект никакъв. Ако някой има по задълбочени познания по радио-телевизионна техника , моля да сподели.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    Re: Сплитери и сигнал ?

    Ако плащаш сигнал за два телевизора те трвябва да ти направят два телевизора да работят перфектно. Иначе акослипера е троен трявба всички телевизори да имат еднакъв образ освен ако сплитера не е читав. Може да не синаправил добре връзките. Усилватли има, но евтините са гадни. Ако имаш хубав сигнал към телевизора със сплитер става по добре. Аз лично три телевизора ги включва като първо сигала влиза в един тап. Слабия сигнал от тапа отива в едни, най блзиък телевизор. После от силния сигнал го раздвоявам на две за другите два телевизора. Така и по малко кабели стават. Иначе трявбаше да пускам два дълги кабела до останалите два телевизора, а сега е само с един.

  4. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    897
    #3

    Re: Сплитери и сигнал ?

    Горе-долу разбрах какъв е проблема. Споделих го с мой познат който работи за кабеларка. Просто сплитерите при нас са навън. Което значи , че след дъжд  "омасява" "окъсява" и в крайна сметка когато изсъхне (ако не вали поне 3 дена) образа се оправя. Не съм много сигурен , но си мисля , че вода прониква и в сплитера (въпреки ,че съм си купил уж маркови за по 7 - 8 лв.) и колкото и да е окислява контактните площадки и оттам нататък се сещате. Тези "врътките" дето се използват за връзване на кабела към спитера бяха станали черни (е почти де  ) , смених ги всичките + сплитерите - образа заспа. При първия дъжд се влошиха образите на всички телевизори , и което е интересно , най-малко , т.е.почти не , на  телевизора с най-късия кабел. Разбрах , че за загуби по кабела може да се говори (в смисъл сериозни затихвания) когато е около 50 - 10 метра , пък моя най-къс ( на първия телевизор) е 4 м . на останалите е по около 8 - 10 м.
    Както и да е , ще пробвам варианти с размяна на местата , на сплитера на изходите, как ще се държат телевизорите и какъв ще е образа , но като за начало , ще скрия сплитерите под терасата за да предотвратя понататъшно мокрене и дано нещата се оправят. Така е в къща , всичко минава м/у стълбовете. така като ги броя м/у два стълба са поне 10 кабела без да броим този на енергото.

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    Re: Сплитери и сигнал ?

    Явно проблема ти е във връзките. И аз има спитер от няколко години, който и изложен на атмосферни влияния и нямам никакви проблеми. Освен това и от кабеларката има такъв висящ сплитер и той не прави приблеми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Приемник на сигнал
    От pier_67 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 11-11-13, 20:08
  2. PFL4007H/12 и сигнал sd/hd от DVB-S2 stb
    От MomoSat във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-05-12, 17:14
  3. Едновременно сигнал от 39Е и 42Е?
    От citizen във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 13
    Последно: 18-11-11, 23:02
  4. тв сигнал
    От faris555 във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 08-10-08, 15:56
  5. Силен сигнал
    От Ofink във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 07-09-02, 17:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе