Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?
Цитат:
Първоначално публикувано от tsanko
Тъй като и аз съм разочарован от кабелната и провокиран от вашия разговор намерих това
http://www.satshop-bg.com/product_in...roducts_id=226 :) За този AzBox ли говорите? Като гледам възпроизвежда и файлове(вкл. mkv), което е доста примамливо :) Другия въпрос ми е как се "пали" тази техника тъй като и аз при мен възниква "проблема" с технически грамотната жена :) За настройки не вярвам да е толкова сложен. Също така се интересувам има ли шейхове, който карат баба ти Айтивийка и Булсатка да пеят, че няма как да не слушаме и народни песни :)
Айтивийка и Булсатка - цена 3$
Цитат:
Първоначално публикувано от veselintonev
Няма родени научени и Аз бях така преди 3, 4 години!
От написаното да разбирам, че ще ми трябват 3-4 години, докато стигна нивото, което позволява да нареждам на Шейха какво да пее Шер? Не звучи особено окуражаващо. Нито пък особено насочващо по конкретиката на въпросите, поставени по-горе.
Цитат:
Първоначално публикувано от tsanko
Тъй като и аз съм разочарован от кабелната и провокиран от вашия разговор намерих това
http://www.satshop-bg.com/product_in...roducts_id=226 :) За този AzBox ли говорите? Като гледам възпроизвежда и файлове(вкл. mkv), което е доста примамливо :) Другия въпрос ми е как се "пали" тази техника тъй като и аз при мен възниква "проблема" с технически грамотната жена :) За настройки не вярвам да е толкова сложен. Също така се интересувам има ли шейхове, който карат баба ти Айтивийка и Булсатка да пеят, че няма как да не слушаме и народни песни :)
Да, за този AZBox HD-приемник иде реч.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivoalex
От написаното да разбирам, че ще ми трябват 3-4 години, докато стигна нивото, което позволява да нареждам на Шейха какво да пее Шер? Не звучи особено окуражаващо. Нито пък особено насочващо по конкретиката на въпросите, поставени по-горе.
Вместо да се образоваш и да губиш време за това спокойно може да платиш на някой да ти настрои всичко и да му плащаш да ръчка Шер да пее нонстоп. Това струва около 30 лева на месец колкото плащаш сега за кабелна.
За най-много 30 лв. се намира "продуцент" който организира всички "звезди" (спътници) що ги има над европа да са вдома ти!(включително Itv+Bulsat)
А щото "продуцента" е пич като бонус ти предоставя и "VIP звезди" (HD канали)
Не са нужни 3-4 години а 3-4 седмици и си в играта!
Ако искате добре работещи приемници подплатени със добър софтуер (Enigma) се ориантирайте към IpBox или Dreambox.
Цитат:
Първоначално публикувано от veni
За най-много 30 лв. се намира "продуцент" който организира всички "звезди" (спътници) що ги има над европа да са вдома ти!(включително Itv+Bulsat)
А щото "продуцента" е пич като бонус ти предоставя и "VIP звезди" (HD канали)
Не са нужни 3-4 години а 3-4 седмици и си в играта!
Ако искате добре работещи приемници подплатени със добър софтуер (Enigma) се ориантирайте към IpBox или Dreambox.
А, така... Ще стигнем до конкретно и перспективно решение... Сега логично иде въпросът: къде да търсим продуценти? За мен подобен вариант (и като заплащане, и като механизъм на осъществаване на идеята) е идеален, като "ad hoc" ще се запознавам и с детайлите около "занаята": "Създай си певица у дома" :)
Започвай да набираш и разучаваш техниката и ако си навит или те ще те намерят или аз ще ти помогна да намериш!
Къде да търсим продуценти?
Те сами ще те намерят, Аз лично съм ползвал "продуцент" от който съм доволен и хонорара беше приемлив, почити цялото небе е у Вас.
Ще ти дам жокер ,ако имаш желание!
Veni, veselintonev, благодаря за отзивчивостта! Ще се подготвя с техниката (по-скоро с парите за нея - много скоро) и ще си "говорим"/пишем пак. Само бих искал да уточня (вероятно това има значение за "продуцентите"), че живея в София. :Drinks:
Това няма значение къде живееш-нужен тие само интернет да имаш!
Цитат:
Първоначално публикувано от veni
Това няма значение къде живееш-нужен тие само интернет да имаш!
А как стои въпросът с монтирането на хардуеъра? Имам предвид антената, мотора - сетването на тези компоненти... А не мога да се справя сам, опасявам се... angel
Най-добре е от там където купиш техниката да поискаш и монтаж на мотора с чинията зада нямаш ядове и да ти излезе цялата дъга със сателити над европа!
Днес ми остана малко време и като се поразрових разбрах, че имало както безплатни продуценти така и много евтини продуценти. които отключват целия небосвод :)
Такаа, започнах да проучвам конкретно цените на техниката и местата (магазините) в София, откъдето би могла да бъде закупена. Проведох и някои телефонни разговори; интересното е, че има хора, които се опитват да ме убедят, че AZBox HD Elite е по-добрата алтернатива от DreamBox 800 HD, както и обратното - че AZBox е добър "уред" (по-скоро добро мултимедийно устройство, отколкото сателитен приемник), но сателитната му част куца, софтуеърно е бъгав, липсват основни софтуеърни компоненти (и поддръжка), които да го доближат до Dream-a. Та въпросът ми е: имате ли конкретни наблюдения върху темата или източници на информация (встрани от българските форуми, например), защото от една страна AZBox-ът е по-евтин, от друга Dreambox-ът бил харуеърно морално "остарял" (???); не е проблем да дам 900 лв. за добър приемник, стига да съм сигурен, че извършвам правилното действие. Прочетох и за "китайски"/фалшиви/клонирани DreamBox-и; ако се спра на такъв, как мога да различа какво ми продават?
За това най-добре си вземи един комп с процесор P4 на 3 Ghz за около 300 лв., една HD видео карта за 100-150лв. и една карта за връзка със сателита. Според мен това е перфектното решение. Тези приемници са просто едни осакатени компютри.
Ако искаш да нямаш проблеми си вземи DREAMBOX или IpBox-първия е с добра софт подръшка а втория е с много добър хардуер и качествена картина(ве4е и с добра софт подръшка)
AZ Box-a изкуствено го възхваляват в един форум защото са вносители и имат интерес от това!Сателитната му част е гола вода!
По цената ще се ориентираш кое е оригинал и кое менте!
При IpBox няма ментета!