Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 77

Качествен телевизионен сигнал - откъде?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    May 2009
    Мнения
    3
    #1

    Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Здравейте!
    След неколкомесечно четене и следене на мненията във форума се сдобих с нов телевизор:

    SAMSUNG LE-46A856
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040514

    Телевизора го взех след "коопериране" с друг потребител на форума от прословутата примоция на ТМ - два броя ТВ за 3499 лв.

    Естествено след покупката първата ми работа бе да почна да тествам как се справя с различните съгнали. Накратко впечатленията:

    1. Стюърт Литъл 2 - DivX, възпроизвеждан през "чинчове" от DVD плеър Sang- нищо особено като качество, става за непретенциозни зрители, според мен след повече от 3 метра разстояние може да се гледа без особено да дразни. По шестобалната система 3 1/2.
    2. Ледена епоха 2 от рипнат до 4,37 ГБ ДВД, същият некачествен ДВД плеър - става за нормално гледане, но качеството на образа не е на необходимата висота. Оценка 4 +

    Общо взето от тези два филма не останах много доволен като качество на картината - не съм и очаквал повече, все пак "чинч" връзка, некачествени рипове и двд плеър санг (за около 40 лева нов) едва ли са способни да предадат на телевизора необходимото количество качествена видеоинформация.

    Затова нетърпеливо побързах да закача "цифровата" телевизия Булсатком (със стандартния "скарт" кабел) и ...ааа - ужас от два метра картината на БТВ беше под всякаква критика, направо се стреснах - все пак едно от основните предназначения на ТВ-то смятах да е за гледане на нормална телевизия, сещате се - мачове за мен, риалити и др. подобни за жената, за хлапетата анимации и музикални телевизии, чат пат новини и т.н. ... Но останах силно разочарован - даже малко ми е неудобно да представя картината на жената, за да не ме набие... Оценка по шестобалната 4- (след 3 метра горе-долу става за гледане, ама не мога да направя ограда в хола и да не допускам зрители на по-малко разстояние) Опитах и със смяна на "стандарта" от RGB на не знам какво си, но особен ефект нямаше.
    Засега "върнах" Булсат-а на старият 21" Самсунг и се оправдавам, че ще размествам мебелите за подходящо разполагане на новият телевизор.

    С обикновена ефирна антена не съм пробвал каква картина ще излезе, щото старата антена се полуразпадна... и ми се струва садо мазо да изтезавам телевизора със сигнал от нея.

    Затова в пристъп на отчаяние и търсене на качествена картина свързах домашният компютър с новият телевизор - оказа се, че и на теория и на практика през D-Sub поддържа максимална резолюция 1920/1080. Пуснах един блу рей рип на Planet Earth и нещата си дойдоха на мястото - тотално размазване от кеф... . След това - Индиана Джонс, Спайдър мен, Звездни войни и др. подобни от масовата холивудска продукция - всичко е много..., много добре - направо онемявам на някои сцени. Направо отличен 6!
    Независимо, че тези рипове са по 8-11 ГБ за моя вкус явно е предостатъчно качеството и мисля, че поне по отношение на филмите за в бъдеще (живот и здраве) няма да имам проблем. Освен това има толкоз много филми и предавания за теглене от нета, че едва ли ще успея да ги изгледам някога .
    Засега и компютъра е в добра кондиция (две ядра на 5200 МХз, видеокарта Ати 4830, достатъчно памет) - следователно за филми и други "неща" през компютъра няма да има проблем, но по отношение на телевизиите мисля, че ще трябва да търся някакво ново решение. Определено през Булсат-а нещата са зле.
    А скапаното ДВД Санг може да го метна през балкона, за да си отмъстя за всичките му капризи и издаване на гъргорещи, тракащи и др. звуци.
    Та в тази връзка Ви моля да ме насочите към някакво решение на проблемата с осигуряването на по-добър сигнал за БТВ, Нова и т.н.

    В града имаме някаква кабелна и дори мисля, че имат цифров пакет - смятам да ида на място при специалистите им и да поразпитам и да видя ако имат възможност да демонстрират на някой ТВ с по-голям диагонал на екрана.
    Не изключвам и възможността за закупуването на нови сателитна антена и приемник, но там съм ужасно бос и не зная дали ще има ефект - моля ако смятате, че ще има полза от тази идея накратко да опишете какво е необходимо.
    Четох и за някакви щуротии за закупуване на сателитен комплект и ползване на шеринг сървър за декодиране на кодирани канали - стори ми се интересно, но едва ли ще успея да дресирам жената, когато ме няма да пуска техниката.

    В'обще - написах доста нестройно преживяното с новият ТВ за последните дни, но се надявам да сте разбрали и повторно Ви моля най-учтиво за мнения и предложения как да осигуря качествена телевизионна картина за новата придобивка.
    Поздрави и всичко добро!


  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    79
    #2

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Преди 1 година и аз преживях подобен "ужас" след покупката на доста по-малък телевизор, хем. Бях с "цифрова" кабелна от Кейбълтел. Зачетох се във форумите за сателитна телевизия, след доста ровене и питане се оборудвах със собствена сателитна система и сега гледам си гледам и спорта и филмите и дискавърита на ХД, та пушек се вдига . Поразгледай тук http://dtv-bg.com/index.php , задай си въпросите и ако си склонен на инвестиция от порядъка на 1200 лв. ще можеш да си ползваш телевизора пълноценно. Колкото до Булсат/ИТВ?цифрова кабелна, просто забрави, само ще си късаш нервите и жената ще ти пили.

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    299
    #3

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Че Българските DTH оператори са зле ,зле са.Ама ако имаш по-добър приемник от Делтадръв на Булсат нещата са доста по-добре.
    Най-добре се разрови из Сат форумите и виж какво се предлага. Забрави за кабелнаТВ на този готин Телевизор , това е все едно да сложих Климатик на Москвич.
    Успех!

  5. Novice
    Тук е от
    May 2009
    Мнения
    3
    #4

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Благодаря за съветите! Явно ще се почне поредното ровене - сега в сат. форумите...
    Живот и здраве ще пиша, когато има резултат!

  6. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    196
    #5

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Ориентирайсе към собствено САТ обурудване с HD SAT приемник и съответно с HDMI изход.
    Най-добрите сат. приемници в момента са IpBox и Dreambox !
    Ако пък минеш с такъв приемник към шеринг ще можеш да гледаш западни кнали при който онемяваш от качествена картина!
    Ако имаш въпроси питай!

    Успех!

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #6

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Не знам защо си очаквал, че на този голям екран, гледан от 2 метра ще имаш хубава картина от Булсат и калпав ДВД плеър.
    Собствената сат. система ще ти осигури качествен сигнал, но първо виж дали каналите, които ще получиш във HD формат са ти по вкуса. Защото каква е ползата от 50-100 HD канала, ако искаш да гледаш бТВ, бай Брадър и По света и у нас?
    С малки инвестиции може да постигнеш добър резултат ако гледаш от ~3 метра, смениш калпавия приемник и му сложиш приличен СКАРТ кабел и си купиш един хубав ДВД плеъра за 100-200 лева с HDMI изход.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    30
    #7

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Цитат Първоначално публикувано от veni
    Ориентирайсе към собствено САТ обурудване с HD SAT приемник и съответно с HDMI изход.
    Най-добрите сат. приемници в момента са IpBox и Dreambox !
    Ако пък минеш с такъв приемник към шеринг ще можеш да гледаш западни кнали при който онемяваш от качествена картина!
    Ако имаш въпроси питай!

    Успех!
    Ами аз имам - съвсем конкретно: какво е необходимо за ползването/практикуването (?) на т.нар. sharing (това като вторичен въпрос); по отношение на самото сателитно оборудване (първичен въпрос ): какво е необходимо за едно добро окомплектоване (което да позволи ползването на sharing-a) - освен Dreambox (azbox? или някакъв друг hd-сателитен приемник), антена, моторче... Бих бил благодарен, ако споделите конкретно - много общо и слабо съм запознат с материята, а сериозно се замислям за подобна стъпка.

  10. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    299
    #8

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Ами първо реши какво искаш да гледаш! Канали по небето колкото искаш, но всичко качествено е криптирано. Има решение и за това ,но там ти трябва Линукс базиран Приемник и един Шейх който кара кака Шер да пее .
    Като за начало се ориентирай по Форумите за САТ ТВ ,те не са много. http://www.dvb-bg.com/index.php , http://www.dtv-bg.com/index.php
    Следващата стъпка е избор на оборудване.
    Сат Антена бих ти препоръчал Триакс 110 http://www.sky-digital.eu/
    H H мотор примерно Стронг
    добър конвертор примерно Inverto
    Сателитен Приемник DreamBox 800HD--най-доброто решение за HD шеринг в момента на пазара
    и други дреболии ,като стойка, държачи ,конектори ,кабел ,букси.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    30
    #9

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Хахаха, "един Шейх който кара кака Шер да пее" - добра метафора Познавам някои от споменатите форуми, бегло наистина... Оттам съм останал с впечатлението за добрите качества на един нов HD-приемник като AZBox... Но да речем, че взема DremBox 800HD както и останалите компоненти (благодаря за изчерпателния и конкретен отговор по този компонент), после какво? Кой е този така добронамерен Шейх, който ще накара кака Шер да пее? Примерно със следния репертоар: SkySports HD1 HD2, NG HD, Discovery HD, Premiere, BBC HD, Eurosport HD - нещо такова, примерно...

  12. Junior Member Аватара на stevebg
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    84
    #10

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Кой е този така добронамерен Шейх, който ще накара кака Шер да пее?


    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  13. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    531
    #11

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Аз имам Azbox HD ,не лош приемник има възможност да му се сложи втори тунер , като по нов приемник има някои проблеми с софтоера които ще се изчистват в времето.При мен репертоара е такъв : Kinopokaz HD ,Kinopokaz HD-2 ,National Geographic Channel HD Russia ,HD Life,MTVN HD,Eurosport HD,Teleputeshestviya-HD.
    За SkySports HD1 HD2, NG HD, Discovery HD, Premiere, BBC HD, Eurosport HD - http://www.cardsharing.cc/ Но в момента са спряни HD каналите на SKY останалите са на цена 6$.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    299
    #12

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Може би Azbox HD става ,но има много,много бъгове. Пак казвам на заинтересованите, ако искате да нямате проблем вземате само Линукс Приемник по-точно Дриймбокс ,защото при покупка на други Приемници започват проблемите ,а от там и въпросите и за жалост няма и кой да Ви отговори ,докато за ДБ стоят по-друг начин нещата. Работи много добре и стабилно с CCcam който се ползва за да пее кака Шер.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    30
    #13

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Цитат Първоначално публикувано от veselintonev
    Може би Azbox HD става ,но има много,много бъгове. Пак казвам на заинтересованите, ако искате да нямате проблем вземате само Линукс Приемник по-точно Дриймбокс ,защото при покупка на други Приемници започват проблемите ,а от там и въпросите и за жалост няма и кой да Ви отговори ,докато за ДБ стоят по-друг начин нещата. Работи много добре и стабилно с CCcam който се ползва за да пее кака Шер.
    CCcam е емулатор? Програма, която се инсталира на приемника (DB 800 HD, да речем)? Или е някакъв стандарт, работна среда? Вчера ми стана ясно, че въпросният CCcam се "чака" все още за AZBox, но тъй като DreamBox са собствениците на патента (?), едва ли ще има "истински" CCcam за AZBox...

    Извинявам се за вероятно звучащите елементарно и досадно въпроси, но се опитвам да тръгна отнякъде, а двб-форумът е просто едно море, в което незапознат с материята човек като мен може да се удави безпроблемно и скоропостижно

  17. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    299
    #14

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Цитат Първоначално публикувано от ivoalex
    CCcam е емулатор? Програма, която се инсталира на приемника (DB 800 HD, да речем)? Или е някакъв стандарт, работна среда? Вчера ми стана ясно, че въпросният CCcam се "чака" все още за AZBox, но тъй като DreamBox са собствениците на патента (?), едва ли ще има "истински" CCcam за AZBox...

    Извинявам се за вероятно звучащите елементарно и досадно въпроси, но се опитвам да тръгна отнякъде, а двб-форумът е просто едно море, в което незапознат с материята човек като мен може да се удави безпроблемно и скоропостижно
    Няма родени научени и Аз бях така преди 3, 4 години!

  18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    44
    #15

    Re:Качествен телевизионен сигнал - откъде?

    Тъй като и аз съм разочарован от кабелната и провокиран от вашия разговор намерих това http://www.satshop-bg.com/product_in...roducts_id=226 За този AzBox ли говорите? Като гледам възпроизвежда и файлове(вкл. mkv), което е доста примамливо Другия въпрос ми е как се "пали" тази техника тъй като и аз при мен възниква "проблема" с технически грамотната жена За настройки не вярвам да е толкова сложен. Също така се интересувам има ли шейхове, който карат баба ти Айтивийка и Булсатка да пеят, че няма как да не слушаме и народни песни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Усилвател за телевизионен сигнал
    От shanto във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 22-12-08, 16:55
  2. Качествен хост у нас
    От centrino във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 15-11-07, 13:54
  3. Свестен телевизионен техник в София
    От Smurfa във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 27-07-06, 10:10
  4. Качествен телевизионен сигнал
    От llll във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 16
    Последно: 10-07-06, 18:12
  5. Качествен GIF animator
    От ap_pz във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 30-07-03, 11:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе