Re:Помощ за ефирна антена?
Кои канали ти се разпадат? bTV и TV7 само или всички?
Най-вече Btv.
Бнт, Тв7 са по-добре. Между другото Нова не я виждам като цифрова, така ли е.
Тук можеш да видиш какво се излъчва и на каква честота: http://www.cifronim.com/%D0%B8%D0%B7...0%B8%D1%8F.htm NOVA не е цифрова, да.
bTV и при мен е капризно, въпреки добрата антена. За съжаление не се вмества в бюджета ти: http://technomarket.bg/products/0910...ilips-sdv-6224 Интересно, че е поскъпнала осезаемо, аз я взех за 39 лв.
Благодаря ти за отговора. Разгледах ги повечето антени в ТхМ - може би са вдигнали цените поради предстоящото утре "велико" намаление на цените. Ще отида да ги поразгледам, може и да паднат цените.
Като ги гледам повечето антени изискват включване в ел.мрежата - така ли са всички или тези по-евтините не, и от там и по-слабия резултат от тях?
Отговор: Re:Помощ за ефирна антена?
Привет, за сега само тази тема намерих касаеща ефирното приемане на цифрова телевизия. Ако има други по-изчерпателни теми, моля да ме насочите към линковете им.
Имам SONY 40HX800 закачен на кабелна цифрова- всичко ОК. Купих втори SONY 40HX750/за гръмналата матрица...писах в други теми/ когото искам да вържа и тествам на ефирно приемане. Знаете ли дали в Бургас вече има тестово ефирно излъчване? Каква антена да ползвам: някоя стара диполна, щирова..или непременно да купувам специална цифрова ефирна? Как да оперирам при настройките на телевизора?
Благодаря.
Отговор: Помощ за ефирна антена?
НЯМА такова нещо като цифрова или аналогова антена. Антената е една, а ако има излъчване, и с 5 см тел ще ловиш сигнала.
Вече се чудя кой абориген е отговорен за тази масова заблуда с "цифровите" антени, дето хора ходят си купуват специални антени, а други питат по форумите за цифрови такива. Ужас.
Цитат:
Първоначално публикувано от
deian
НЯМА такова нещо като цифрова или аналогова антена. Антената е една, а ако има излъчване, и с 5 см тел ще ловиш сигнала.
Вече се чудя кой абориген е отговорен за тази масова заблуда с "цифровите" антени, дето хора ходят си купуват специални антени, а други питат по форумите за цифрови такива. Ужас.
О, това е нищо! Ти чакай да видиш като наближи септември какви чудесии ще се говорят и продават на балъците. Чудя се дали да не направя една конструкция от дебела медна тел, никелирана и с форма на свинска опашка. Ще я рекламирам като "супер цифрова"!:-memnon
Здвавейте, не мога да изкарам никакъв сигнал от новата ми антена. Ползвам основно Булсат, но миналия ден си взех една антена PHILIPS SDV5225 DIGITAL ANTENNA :: Антени :: Антени :: TV/ Видео аксесоари :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria от Технополис. Телевизорът ми е Панасоник TX-P42G20S и не мога да изкарам сигнал нито от DVB-T, нито аналогов. Ако размърдам антената едвам долавя звук на DVB-T, но черният екран си стои.
Някой има ли идея от какво може да е? Антената ли не става или по-вероятното аз къде греша?
Мдаа, хубав въпрос, не се сетих за него :)
Иначе, тв-то изглежда подготвено за цифрова, има си mpeg4 тунер.
От друга страна, човекът не може да хване и аналогов сигнал, за който няма значение в кой град е - където и да е трябва да се закачи нещо. Което ме навежда на мисълта или че антената е ултра скапана, или не е включена правилно или сканирането не се извършва както трябва.
Цитат:
kod
Мдаа, хубав въпрос, не се сетих за него :)
Иначе, тв-то изглежда подготвено за цифрова, има си mpeg4 тунер.
От друга страна, човекът не може да хване и аналогов сигнал, за който няма значение в кой град е - където и да е трябва да се закачи нещо. Което ме навежда на мисълта или че антената е ултра скапана, или не е включена правилно или сканирането не се извършва както трябва.
Което поражда веднага още един закономерен въпрос:
Хващал ли е някога с друга антена в тази точка и с този телевизор някакъв сигнал? Защото там, където е антената може и да няма никакъв сигнал!
София - Дианабад. Не съм пробвал досега с друга антена. Ще пробвам с друга антена и ако се окаже, че съм в някаква дупа ще трябва да се мисли друг вариант.
Цитат:
Impress_me
София - Дианабад. Не съм пробвал досега с друга антена. Ще пробвам с друга антена и ако се окаже, че съм в някаква дупа ще трябва да се мисли друг вариант.
Това е активна антена и на нея и трябва захранване. Наред ли е всичко с него?
Стига бе, Дианабад трябва да боднеш коаксиален кабел и да се хванеш за края му за да хванеш перфектно цифровата. Или да набиеш един шип на вилица в антенния вход :)
Нещо със сканирането не е наред според мен.