-
Отговор: DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения
mod
Последно предупреждение
Спри с излишните коментари и спам като цяло!!!
- - - - - - - - - -
За притежателите на Ariva Т650i :
Цитат:
Вече може да изтеглите най новият софтуер и упътването на БГ директно от сайта на нашият онлайн магазин , след спецификациите има 2 иконки , едната е за софта ,другата за упътването.
http://www.satboxbg.com/product/151
-
Max T105 за 46.80лв работи добре със стайна антена. Малко трябваше заигравка със антената, че прекъсваше с насочени нагоре шишове. Има едно пращене, което предполагам е от Скарт-Скарт кабела. Да търся ли Скарт-чинч и колко пари вървят качествените кабели?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
logic
Всички HD декодери имат hdmi изход и ако монитора има такъв вход - няма проблем , само ще ти трябва и кабел за звук , ако монитора си няма колонки .
Може и с някакъв кабел hdmi-dvi ! Зависи от монитора ...
Последното не е вярно. Правилното е зависи от декодера. Ако декодера не може да подава сигнал с честота на опресняване 60 херца, а само стандартния за телевизионен сигнал 50 херца, то монитора ще дава черен екран със съобщение 'out of range" тъй като с редки изключения по-старите модели с DVI и нямащи HDMI вход поддръжат само 60 и 75 херца.
-
Гърците казват че 2та модела са със процесор Mstar MSD7818. Аз между другото не видях разлика между 2та освен дизайна и това че изводите ги водят gold plated, ако някой знае друга да каже.
CRYSTAL AUDIO PRIME HD
CRYSTAL AUDIO PREMIUM HD
-
Цитат:
logic
За притежателите на Ariva Т650i :
Колега, тая версия оправиха ли я? Че днес в сайта им пишеше тестова.
-
Тази тестова версия е отдавна .
Чакаме вече нова
-
Дайте идея каква може да бъде причината декодер MAX T105 да свисти, когато е изключен и свети червеният индикатор? При включване свистенето изчезва, но се появява друг доста по-тих и тъп звук, който едва се долавя, но все пак го има. Докато като е изключен свистене си се чува и едва ли ще може да се спи в тази стая.
-
Ми същата причина поради която и НОТ-а свисти.
Честотата на шим-а , на която работи захранването е в диапазона на чуваемостта или нейна хармонична се чува. Някой разправяха че трябвало да се залее дросела вътре , но не смятам че ще помогне много
-
Max не трябва да свисти. Ако да, то трафа или стабилизатора му не е наред. Когато е изключен те остават под напрежение. Моя не свистеше.
Ако ползвате скарт то да е добре екраниран. Аз съм го тествал и със хубав скарт и с HDMI кабел и нямах забележки.
-
Няма общо между захранването и кабела на Скарт-а . Просто захранването трябва да се "промие" , защото като остане без натоварване(въпреки че и като работи пищи но пъти по-малко) . Проблема е в захранването , никакви кабели нямат връзка тук
-
Има нови FW от 10.10.2013 за 8112; 8113 и 8115: http://www.strong.tv/bg/products/rec...ition/srt-8113
От описанието не ми стана ясно какво точно са променили, което ни касае нас. За SUB поддръжка нищо не се споменава.
ВНИМАНИЕ!
Сменили са паролата на 8113 от 0000 на 1234, както е при 8115 и 8112. За последния не съм сигурен много.
-
Какво трябва да означава това "промие"? Щом не е нормално да свисти ще ходя да го сменям.
-
Цитат:
augata
Гърците казват че 2та модела са със процесор Mstar MSD7818. Аз между другото не видях разлика между 2та освен дизайна и това че изводите ги водят gold plated, ако някой знае друга да каже.
CRYSTAL AUDIO PRIME HD
CRYSTAL AUDIO PREMIUM HD
Сравнение - разликите са малки и несъществени според мен .
-
Някой ползва ли 650i на 4:3 CRT телевизор? Виждат ли се добре менютата и надписите, т.е. достатъчно едри ли са за 576i резолюция? Как е в сравнение с класическите ALI (Strong SRT8113, NotOnlyTV и т.н.), както и с MSTAR (X-Tremer, MAX105, TVStar и т.н.) чиито менюта съм виждал колко са четливи на стар телевизор и могат ми да послужат като ориентир за сравнение. Благодаря.
Цитат:
Pavian
Какво трябва да означава това "промие"? Щом не е нормално да свисти ще ходя да го сменям.
Промие не знам дали точно това се има в предвид, но аз промивам замърсени устройства, а тия новички приемници едва ли са с някакви налепи вътре. Трансформаторите и високоговорителите са далечни родственици като елементи. Само дето поради различното си предназначение, при бобините в трансформаторите се полагат усилия да не издават звуци в такт с тока минаващ през тях, защото не е това целта. Понякога тия усилия не са особено успешни, особено когато китаеца сглобяващ устройството си няма никаква идея защо ги извършва тия действия, освен за да получи купичка ориз на обед. Навремето разтопявахме парафин с който "заливахме" такива цвъртящи бобини с цел да им се застопорят намотките да не се движат и издават звуци. Естествено, цвърченето може да се дължи и на друго, примерно някакъв свръх товар от друг дефектирал елемент, но с тая масовост на дефекта, по-скоро е от феритния траф.
-
Прясна информация - появи се и новия модел STRONG SRT 8108 - 43 лв .
- - - - - - - - - -
http://www.strong.tv/bg/products/rec...ition/srt-8108