-
Отговор: DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения
Да, това е малко досадна особеност на MSTAR платформата. Като записваш и решиш да превърташ програмите, тия дето не са на същата честота ти излизат черни... не помня точно как, даже ако ги избереш директно май излизаше някакво досадно съобщение. Докато ALI платформата просто скипва програмите които не са на записваната честота. А по отношение на новоизлизащите приемници с ALI чипсет, как така "производителите" им не са се огледали какво правят колегите им, и че демо софта с който идва чипсета има разни бъгове, та да ги фикснат още с първите партиди. Пускайки на пазара бъгаво изделие само си развалят реномето пред обикновения потребител. Това че не се опреснява EPG информацията в INFO барчето си се знае... и аз не помня от кога. Ама всички приемници с ALI чипсет първо излизат с тия едни и същи бъгове и едва след това се търси решение. Точно 650i, щото е нов модел, имаше шанс да не повтаря познатия филм и наистина да блесне с фикснат фирмуер още в първите серии.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
denyo
А по отношение на новоизлизащите приемници с ALI чипсет, как така "производителите" им не са се огледали какво правят колегите им, и че демо софта с който идва чипсета има разни бъгове, та да ги фикснат още с първите партиди. Пускайки на пазара бъгаво изделие само си развалят реномето пред обикновения потребител.
За $10-15 бройката от китайски доставчик и ти искаш да си имат оправен софт... :BigGrin Няма как да стане пак трябва да сме благодарни че някои поне си ги оправят до някъде. You get what you pay for! Това че във България се продават за 60лв и повече си е наш проблем пак ни свалят кожата от гърба както се казва с тия ценички
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
augata
............. Това че във България се продават за 60лв и повече си е наш проблем пак ни свалят кожата от гърба както се казва с тия ценички
Не е точно така . Всичко се прави в Китай , но декодерите с марка са с цени като на тези в Европа , че и дори по-ниски . Има и примери за нормална печалба - Nippon STB 1310 - 38/42 лв и от него се продадоха сумати бройки . Всичко зависи от търговеца и от начина му на мислене , но и при цена 50/60 лв на "no name"декодер , няма бройки по магазините . Това са фактите .
-
40лв е добре но декодерите на тази цена бяха 2 вида само. Друго почти всичко преди да се спре аналоговото излъчване беше около или над 55лв
-
На тази цена се купува почти всичко и затова се задържа . Търсенето определя предлагането . Мога да ти дам и примери за цени над 62 лв за декодери , модел отпреди 2/3 години , но не е това целта на темата .
Почти Nippon , но DVB-T2
- - - - - - - - - -
Да вземем да се организираме и да си поръчаме повече бройки , цената е изгодна . Само споделям като идея .
-
Колега , затова е 26 $ защото не видях да пише QAM256 . Което ме навежда на мисъл че не е Т2... или е нещо с инфото или е лъжа.
-
Колега , това е само идея и пример .Такива оферти с лопата да ги ринеш , но само за една бройка няма файда . И преди да се поръча се пита за достоверност , аз поне така правя .
- - - - - - - - - -
Айде на новия Opticum HD T90 ( N2 ) или Opticum STB N2 . Има разлика , ама малка . Хардуера е 100% еднакъв и фирмуера също . То и няма как да е по-различно .
-
-
Не е Nippon . За надписа " Nippon " още 20лв ! Ако искаш . Поне процесора е сравним с ALI3801 , нали така ?
-
Директно от производителя
ABLEE
-
Всико ОЕМ производство е без надпис и е по-евтино . Но надписа продава и затова струва пари .
- - - - - - - - - -
И всичко се намира в индустриалната зона на Шенжен . Рога на изобилието за електронни джаджи .
-
Здравейте скъпи съфорумници. Бих желал да ви задам някои въпроси във връзка със закупен от мен цифров приемник Strong STR-8113. Същият беше закупен от мен от Технополис миналата седмица. Причината да закупя точно този приемник, е че един от телевизорите ми на вилата е доста стар и има изход само за антена. Т.е. ми трябваше приемник с RF модулатор. Още същата вечер след закупуването му го пробвах и установих, че ми насичат БНТ1 и БНТ2. Използвам антената, която е в комплект с приемника. Друг проблем, който установих, е че не чете USB-то, което включих. Отчита, че има USB устройство, защото фукнцията за безопасно изключване на USB е активна. След като го занесох на вилата го пробвах и с кабел SCART>SCART на друг телевизор, но насичането продължи. В момента дори не мога да изключа устройството, седи постоянно включено независимо колко отблизо насочвам дистанционното устройството е в постоянно работещ режим. Какво бихте ме посъветвали. Дали да върна приемника в Технополис на рекламации или трябва да търся някакъв ъпдейт за въпросното устройство. За съжаление нямам голям избор, защото както писах по-горе това е едва ли не единствения приемник с вграден RF модулатор на пазара, а на мен ми трябва точно такъв. Опитах се да включа приемника към трети телевизор с кабел SCART>чинч и не успях. Според мен при такъв кабел SCART>чинч би трябвало свързването да стане на AV канал. Ще се радвам ако някой може да ми помогне с наболелите за мен въпроси.
-
7818 е на 550 , 3801 е на 600 - да сравними са
-
hitachi7403
1. Не знам дали има възможност, но му върни заводските настройки като начало.
2. Пробвай с друга флашка.
3. Насичането може да е причинено от стигащият до теб сигнал. Пробвай с външна антена. За кое населено място става въпрос?
4. Невъзможноста да бъде изключен може да е причинена от обратен ток от антеният вход на телевизора към приемника - обикновенно обърква софтуера и приемника блокира. Не си описал при каква връзка го прави.
Пробвай да го управляваш с дистанционното, но след като изкараш кабела свързващ ТВ с приемника. Ако се получи-проблема е в телевизора.
5. Връзка SCART>чинч става на AV канал(написано е в първи пост).
Ъпдейтът и рекламацията са вторият вариант на действие.
-
Ползвай обикновена антена и изключи захранването за активна такава 5 волта от менюто , защото е възможно ако се ползва активна то тя да е дефектна и да товари декодера . От там поради липса на стабилно захранване всичко може , зависи накъде ще го избие...