Здравейте!!!
интересувам се как мога да премахна това гадно насичане на повечето филми (това ме отказва много често да гледам DIVX филми на Елита).
благодаря предварително
Преглед за печат
Здравейте!!!
интересувам се как мога да премахна това гадно насичане на повечето филми (това ме отказва много често да гледам DIVX филми на Елита).
благодаря предварително
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте!!!
благодаря предварително
<div align="right">Originally posted by devilman*-*18/12/2004*:* 21:20:44</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Днес и аз си взех 399-ка. Насича ми при някои филми. Опитах да инсталирам MPEG4Modifier-1_2_0 но без успех. Тази програма отстранявала packed bitstream, което било причина за насичането.
Нямам представа с какъв фърмуеър е по рождение и дали ако го ъпдейтвам, ще намали или отсрани насичането. Колебая се, защото пък субтитрите са ОК - окантовани, нищо не се губи и при 3 реда и са достатъчно големи. Та ме е страх, да не се променят при ъпдейта.
Имам следните въпроси към по-компетентните колеги:
1. Ако на ДВД се запишат 2-3 ДивХ филма, трябва ли да са в отделни фолдери, за да се гледат на ЕЛИТ-а?
2. Какъв е случая с разделените на две части по 700МБ филми? Трябва ли да са в различни или в един фолдер /заедно със субтитрите разбира се/ или е добре да се мерджват в един файл.
3. Защо не ми тръгва MPEG4Modifier-1_2_0 а дава грешка: The application faild to initialize proрerly (0xc0000135).
4. Имат ли ЕЛИТ-ите функция да отварят последователно филмите без външна намеса?
5. Как да разбера коя е сегашната версия на фърмуера?
Благодаря предварително.
MPEG4Modifier изисква инсталиран .NET Framework. Ако не си с Windows XP, ще трябва да го инсталираш допълнително. Най-лесно става от Windows Update.
Благодаря, СТРАХ. Дърпам го в момента. А имаш ли представа какво е АВИ контейнер?
Отговори:
1. Да - без оделни фолдери, но филма и титрите с едно и също име (гледай да не са много дълги)
2. с VirtualDub
3. тряба ти .NET Framework
4. Не (ти за 119лв. много искаш) нали имаш IR
5. натискаш SETUP 1 3 7 9
Пак заповядай.
Здравейте,
---=== ЕДНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА "Elite PV-371X" ===---
Започнах да си правя разни експерименти за работата на субтитрите
и ето до къде я докарах:
1. кодиране DivX3.0 low motion - субтитрите са изместени надолу и с по-голям размер. Реже втория ред.
2. кодиране DivX3.0 Fast motion - субтитрите се показват нормално.
3. кодиране DivX5.0 - субтитрите се показват нормално.
4. кодиране XviD - субтитрите са изместени надолу и с по-голям
размер. Реже втория ред.
След това сглобих един набор с тестови откъси (от т.н. тестов ЦД) кодирани от DivX3.0 - DivX5.0 и Xvid. Сложих и някакви английски субтитри.
Победоносно с "сега те хванах" го пуснах и ........... всичко си се показва нормално :((
След известно количество "твойта ......" добавих същите филмчета и с български субтитри, пускам и пробвам - всичко си е нормално :((
Сега предстои да продължавам да се боря за да разбера защо тестовете вървят а филмите ми НЕ?
Открих обаче нещо интересно: Ако към един филм има повече от един файл със субтитри: напримен английски, френски, български или друг, и ако файловете са именовани по следния начин: име_на_филма.en.sub; име_на_филма.fr.sub; име_на_филма.bg.sub и така нататък, то: при гледане на филма бутона "SUBTITLES" превключва между отделните субтитри и даже показва някои на кой език ще бъдат.
Ще продължа да копая нататък. Ако некой знае нещо да казва. Дано се изчистят проблемите.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ.
За да корегирате геометрията по вертикал и хоризонтал на СОНИ 29' ТВ производство след 2000 година [29' защото под този размер комбинацията за вход се променя], трябва да направите следното без да променяте последователността на операциите. НЕ ПИПАЙТЕ НИЩО ДРУГО !!! - освен това, което ви пиша за да не си блокирате или видоизмените фабричните настройки и повредите вашия телевизор! Натиснете чрез дистанционното последователно пъти:
INFO - 1, 5 - 1, VOLUME+ - 1, ПРАЗНОТО ПРОЗОРЧЕ [пртивоположно на INFO] - 1, MENU - 2, Появява се подложка с надписи: ИЗБИРАТЕ със стрелките на дистанционото на долу: DEVICE REGISTER SETTING, със стрелките натискате на дясно и избирате: DEFLECTION -със стрелките натискате на дясно и вече сте влезли в менюто с корекциите за геометрията на ТВ. Пипайте само !!! V-SIZE, V-POSITION, H-SIZE, H-POSITION. Това става като отново със стрелките местите на долу, на дясно, на горе и на долу, като нагласите, запаметяването става с натискане на O.K.
Излизането става като натиснете отново MENU, появява се надпис TT_ _ след което набирате 00 [това е код] при което телевизора ви излиза от режима за пренастроики. ПРЕПОРЪЧВАМ на ТЕЗИ, които не са обедени, че са разбрали и имат опасения, че това не е тяхна работа да се обърнат към СЕРВИЗ на СОНИ !!!!
P.S. '' М/у другото очакваме ъпдейта за 388Х с подложката и корекциите." За сега толкова ...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Отговори:
1. Да - без оделни фолдери, но филма и титрите с едно и също име (гледай да не са много дълги)
2. с VirtualDub
3. тряба ти .NET Framework
4. Не (ти за 119лв. много искаш) нали имаш IR
5. натискаш SETUP 1 3 7 9
Пак заповядай.
<div align="right">Originally posted by GaZaRa*-*20/12/2004*:* 09:06:08</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Благодаря, ГаЗаРа, изчерпателен отговор!
ВиртуалДъб-а го предлагащ за мердж?
Първият недостатът, който виждам на 399 /освен насичането/ - .srt изостават с около 5сек. Правя ги сега на .sub. На компа и двата формата са синхронни със образа.
Дано да го оправят това от ЕЛИТ.
Проблемите с субтитрите се оправя, ама дървения дизайн не.
Смених си 370Х с 399Х заради огледалния цвят, ама пак хапнах дървото. На сайта на Елит 399Х е алуминиев с черен кант отпред, поръчвам по 911 иде пак с огледален кант. КВО ПРАЙТЕ БРЕ ЕЛИТ-И (говоря на съпорта) НЯМА ЛИ НЕКОЙ С ПО ЧИТАВ ВКУС В ТАЯ ФИРМА - ако има пратете него в Китай да избира мострите.
Бях решил да го върна (а може и повече от т'ва ама айде...) щото заблуждавате, оправете си снимките в сайта или добавете и дървения огледален модел та като поръчват хората да знаят, а не приятелите да ми се смеят (при доставката) "от трън та на глог".
КЪМ ЕЛИТ СЪПОРТА - ако го изпръскам черно (399Х) ще изгубя ли гаранцията или да ви го дам да го нагодите като в сайта. Ааааааа цената сте сменили от 119 на 129 а турете и втора снимка. Ей българска работа кучетата си лаят кервана си върви. [Wow!]
Здравейте!
Имам нужда от малко помощ. От къде да си на меря тази програма mpeg4modifier? Много е неприятно, когато някой хубав филм ти насича!:)
От : http://www.moitah.net/
Трябва да имаш: .NET v1.1 Framework инсталиран, за да тръгне.
До ciel,
За търсенето на програми има търсачки :)
Въпросната mpeg4modifier v.1.30 се намери на http://www.moitah.net/
Добре де, в крайна сметка има ли модел двд с медиатек чип който да не сеца заради packet bitstream. Независимо дали е на Елит или не. Защото и Тошибата сецала викат. Може и да не е с медиатек чип [8D] Не за друго, ма ме е ударила консуматорската треска по празниците [:P]
Браво Ivan4o , а пробва ли с srt и sub заедно в един и същи фолдер, а с srt и същите кодеци които си описал? Ще ти бъда благодарен да споделиш, просто сега нямам време да направя подобен на твоя тест. Сигурно тази информация ще е полезна и за хората от Support Elite.
GaZaRa, вкарах 10 клипа в един и същ фолдер, стартирах първия и ги възпроизведе всичките един след друг, но с малка пауза между тях. Пробвай, може и при теб да се получи.
Аз имам Elite PV-370X.
До скоро.
universe_bg
При два файла със субтитри, съвпадащи с името на филма, с различни разширения х370 ги разпознава и може да ги избираш от дистанционното
/мисля, че някой го беше казал преди мен/