Първоначално публикувано от
wolf Здравей,
има комплекти колони (5.1), които се продават отделно от DVD плейър. Те са с вграден в Subwoofer-a 5.1 усилвател. Като качество на звука не очаквай нещо размазващо, но върши работа. По мое мнение ще свирят доста по-прилично от които и да било колони в комплект за домашно кино (плеър+колоните) в този ценови клас.
Та по въпросите:
1. Да, на тези колони за които говоря, усилвателя е в колоните. (По мое мнение в повечето случаи усилвателя си е точно там).
2. От компютъра ти излизат или 6 "чинча", или 1 кабел с цифров сигнал (не знам как точно се води). Те влизат в съответните входове на subwoofer-a. Сателитните колони се включват в subwoofer-a с "жичка в щипка", както си се изразил
.
3. Лично за мен смисъл има. Използвам си компютъра като мултимедиен център за музика и филми (PC-то е свързано и към един чудесен 32" телевизор). Колоните са TeleTech. Китайски са, не са нещо кой знае какво, но за цена от около 180 до 250 лв вършат чудесна работа. Смея да твърдя, че свирят по-добре от комплектите за домашно кино и от повечето компютърни колони, пък били те и Creative. Суб-а и сателитките са в дървени кутии, не в пластмасови. Самите кутии са си високи (не ти трябват отделно стойки и т.н.). Суб-а има и вградено радио. Имат и дистанционно.
За мен подобно решение е добро за цената си. Със сигурност има по-качествени решения, съответно за по-висока цена, както и по-некачествени за по ниска.
Ако искаш инфо къде можеш да намериш подобни колони (TeleTech) пиши допълнително.