Re:Какво домашно кино с  HDMI изход
  Накой може ли да ми препоръча DVD плеърче с DTS декодер? (само плеър, без колони)
Мисля да го използвам за разкодиране на сигнал от друго устройство и трябва да има и съответния вход за звука :)
Това, което търся е в рамките на 100 - 150 лв. като цена, а ако има и HDMI си е плюс.

Цената може да е и малко по-висока
  Досега не съм срещал DVD плеър с аудио вход - само с изходи. Това, което търсиш се нарича ресийвър.
Това, което би могъл да намериш кино система с DVD + колони и аудио вход. Не си уточнил какъв да е входа? Коаксиален, оптичен, HDMI?
   Цитат:

Първоначално публикувано от lazarus18  
 Досега не съм срещал DVD плеър с аудио вход - само с изходи. Това, което търсиш се нарича ресийвър.
Това, което би могъл да намериш кино система с DVD + колони и аудио вход.

Извинявай, но ако на тази "кино система" и махнеш колоните, няма ли да се получи DVD плеър с аудио вход? :)
За подобно нещо питам, просто без колоните, не се ли предлагат такива? :)

Цитат:

Не си уточнил какъв да е входа? Коаксиален, оптичен, HDMI?

Принципно, с оптиен вход би било най-удачно, но ако изобщо има някакви варианти, ще се радвам да ги видя, дори и с различни входове.

Бюджетът ми е нисък за ресийвър ;)
  Той бюджета ти е нисък и за плеър с колони, а само плеър не се предлага защото на никой плеър не му е нужен аудио вход.
Иначе нищо не ти пречи да си вземеш с колони и да ги изхвърлиш.
Например това:
 http://www.electron.bg/product_info....roducts_id=895

няма смисъл от DZ360, DZ260 е същото нямат разлика 360 има едно радио в повече което едва ли ще ти е от полза. Може да използваш DVD което има optical и HDMI. Освен вход ще ти трябва и изход 
  Това 260 има ли го още някъде не погледнах мислех че е изчерпано,но си прав.
   Цитат:

Той бюджета ти е нисък и за плеър с колони, а само плеър не се предлага защото на никой плеър не му е нужен аудио вход.
Иначе нищо не ти пречи да си вземеш с колони и да ги изхвърлиш.

Мноого хитро. 

Странно е твърдението, че на плеър не му трябва аудио-вход, тъй като човек може да реши сам да си сглоби кино система.

Добре, това не покрива ли изскванията?
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029389

Цитат:

PANASONIC DVD-S511E-K
-DVD ПЛЕЪР
-ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА DVD+/-R ; CD-+/-R/RW ;DIVX;MP3;JPEG;MPEG4
-DOLBY DIGITAL/DTS 2.0 ДЕКОДЕРИ
-DIGITAL OUT
-OPTICAL/COAXIAL/HDMI /SCART IN
-ЦВЯТ ЧЕРЕН

Никъде не мога да намеря свястно инфо за този плеър, няма публикувана дори снимка на задния панел.
Според вас, това в болда входове ли са или "in" се отнася само за scart-a?
  Ако се замислиш малко как работи едно домашно кино ще видиш, че вход на плеъра, който е предназначен да ИЗКАРВА сигнал не е необходим.
Сигнала от него отива в усилвател/ресийвър/декодер и от там в колоните.
Устройството в горните системи all-in-one не е ДВД плеър, а комбинация от плеър, усилвател и затова се случва да има вход.
   Цитат:

Ако се замислиш малко как работи едно домашно кино ще видиш, че вход на плеъра, който е предназначен да ИЗКАРВА сигнал не е необходим.
Сигнала от него отива в усилвател/ресийвър/декодер и от там в колоните.
Устройството в горните системи all-in-one не е ДВД плеър, а комбинация от плеър, усилвател и затова се случва да има вход.

Честно, колкото и да се замислям, не мога да ти схвана логиката защо да не продават плеъри с аудио вход, при условие, че те така или иначе имат вграден декодер. 
Логиката "all in one" ми звучи така, че ако даден мобилен телефон има вградена камера и будилик, той вече не се нарича мобилен телефон, а all in one?
Всъщност, само фуудим темата с подобни разсъждения, ще се радвам все пак, ако някой може да ми покаже модели.
Или да разбирам, че такива няма?
  Явно е, че не искаш да проумееш логиката в аудио/видеото и ти пожелавам успех в търсенето на такова устройство.
Ако намериш сподели тук да знаем и ние.
   Цитат:

Първоначално публикувано от vbred  
 Честно, колкото и да се замислям, не мога да ти схвана логиката защо да не продават плеъри с аудио вход, при условие, че те така или иначе имат вграден декодер. 
Логиката "all in one" ми звучи така, че ако даден мобилен телефон има вградена камера и будилик, той вече не се нарича мобилен телефон, а all in one?
Всъщност, само фуудим темата с подобни разсъждения, ще се радвам все пак, ако някой може да ми покаже модели.
Или да разбирам, че такива няма?

ако е DVD рекордер има смисъл да има аудио вход  -  но само на плейър е безмислено да има вход-те и затова не го поставят

Цитат:

Първоначално публикувано от vbred  
 Мноого хитро. 

Странно е твърдението, че на плеър не му трябва аудио-вход, тъй като човек може да реши сам да си сглоби кино система. 
Добре, това не покрива ли изскванията? 
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029389 
Никъде не мога да намеря свястно инфо за този плеър, няма публикувана дори снимка на задния панел.
Според вас, това в болда входове ли са или "in" се отнася само за scart-a?
    Това, за което питаш PANASONIC DVD-S511E-K - няма да ти свърши работа - ето инфо:
 https://eshop.atea.com/lv/m4n?cat1id...&prodid=183219
Като влезеш - избери таба Extented specification
  След като прочетох една камара ревюта и постове и погледах малко в ТМ и ТП, телевизорът го уточних - 37LH4000 или LE37B550. Благодарности за помощта и ценните разяснения на hristoslav2, mechomm и besny. qbadabaduuu даде добър съвет с Panasonic G10Е, този екран така или иначе си остана най-съвършенния и естествен образ, който видях на живо, но не ми е в бюджета и не е с медиен плеър.
Накратко, остана проблемът със звука, тъй като сегашното ми HC няма SPDIF вход и HDMI изход.
Целя се в бюджетно домашно кино с DTS, DD, HDMI изход и цифров аудио вход (ако са повече от един още по-добре).
Спрях се на LG HT-503PH, искам поне двете предни тела да са високи, този има един (за съжаление) оптичен аудио вход, който ще влезе в работа с LCD ТВ-то.

Бих се радвал, ако някой има впечатления и препоръча нещо от тоя род. 
Успехи!