Резултати от 1 до 12 от общо 12

Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #1

    Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    Здравейте! Като бях в България преди седмица купих този DVD/DIVX плеър от Метро-Варна за 64 лв. Първоначално смятах да купя PV-400 USB(L), но не можах да го намеря по магазините. Имаше само тази "по-нова" модификация. Всъщност, това си е изцяло отделен продукт, защото, както излиза, полва съвсем различен чипсет. Ето малък преглед на устройството и впечатленията ми:

    Основната причина да го купя беше, че, според това, което бях прочел тук и там, този плеър е region-free, т.е. може да възпроизвежда DVD-Video дискове от всички региони. Освен това на гърба на плеъра пише, че работи на захранващо напрежение 110-230V 50/60 Hz. Потвърждавам -  при мен в Канада плеъра работи нормално на 110 V/60 Hz и чете дискове от регион 1 и 2 (с такива съм го пробвал). Друго, което ми хареса, е, че плеъра има всевъзможни изходи:
    - аудио:
    - дискретен 6-канален аналогов изход - чинч
    - двуканален аналогов изход (стерео) - чинч
    - цифров S/PDIF - коаксиален
    - цифров S/PDIF - оптичен
    - видео
    - s-video
    - composite
    - component (вкл. прогресивно сканиране)
    - SCART
    - VGA (вкл. прогресивно сканиране - при мен не проработи, виж по-долу.)
    - RGB през SCART
    Освен това има USB порт и четец за MS/SD/MMC карти.

    Въобще, всичко, от което има нужда за цифрово или аналово подключване към всякакъв тип ресивъри, усилватели, телевизори и монитори. Аз лично го ползвам подключен към 7-канален Dolby Digital EX ресивър през оптичен порт и към 32-инчов LCD TV през компонентния изход в режим "прогресивно сканиране". При NTSC система, каквато се ползва тук, телевизорът тръгва на резолюция 720х480 при 60 Hz вертикална и 31 KHz хоризонтална развивка. С помощта на функцията Zoom на телевизора мога да "опъна" това изображение да запълни идеално целия екран (1366х768), при което обаче се губи втория ред от DVD субтитрите, ако са включени, макар че филмът се вижда целия. Тук е мястото да кажа за един недостатък - първоначално идеята ми беше да го подкарам през VGA порта, тъй като телевизорът разполага и с такъв - тръгва, но само на interlaced режим. Ако превключа на progresive, започва да "влачи" - звукът се разпокъсва, а картината става на квадрати. Това е само във VGA progresive режим и само ако върви широкоекранен филм. С филм 4:3 не го прави, както не го прави и на всички останали конектори и режими. Беше малко играчка, докато уточня всичко това, но в крайна сметка резултатът е повече от задоволителен.

    Звукът беше по-лесен за настройка. Всъщност само закачих оптичния кабел и настроих в аудио менюто S/PDIF изходa да работи в режим RAW. Поддържа се и PCM, но тогава се чуват само два канала. До сега съм пускал дискове с Dolby Digital, Dolby Digital EX и DTS аудио - работят без забележки.

    Що се отнася до Divx и MP3 - от десетината диска, които съм пускал, всички вървяха. Все пак, не съм си играл много, по-нататък ще изтегля специализиран тестов диск и ще споделя повече детайли (някой да ми даде линк към такъв диск?).

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #2

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    Вътрешност:
    Както стана въпрос, плеъра го купих в България, но го ползвам в Канада, така че гаранцията за мен не важи. Така че веднага го отворих, за да го разгледам отвътре. Не съм специалист и сигурно тук ще има хора, които да обяснят по-добре, но ето какво виждам аз:

    Първо, цялостен поглед от три различни ъгъла:





  4. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #3

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    Това е самото четящо устройство (лоудъра). Според информацията в служебното меню (виж по-долу за повече информация за служебното меню) е Sanyo, което според мен е добре:



    Захранващият блок. Тук абсолютно нищо не мога да коментирам:
    [img width=399 height=600]http://mail.dir.bg/~stfn/pv-400usbnew/PS1.JPG[/img]


  5. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #4

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    Това всъщност представлява самия плеър. Всичко е събрано в една платка, която директно управлява лоудъра, декодира аудиото и видеото и извежда сигналите по изходите:

    Същата снимка с по-голяма резолюция - тук.


    Ревизията на дънната платка:

    По цифрите 8202D-5E намерих това. Макар и не точно същия продукт, изглежда китайците призвеждат цели платки, които всеки може да закупи и интегрира в негов собствен бранд DVD плеъри или home theatre продукти.


    Следва централният процесор:

    Това е DVD Single Chip MPEG A/V Processor модел SPHE8281D, произведен от абсолютно неизвестната до сега за мен фирма Sunplus. Успях да изровя datasheet за него, който се интересува да го разгледа по-подробно. Аз само пак ще кажа, че това е "всичко в едно" - DVD/CD контролер, видео декодер, аудио декодер, TV енкодер, OSD/subpicture декодер, memory controler и т.н., и т.н. – цялата „магия” е тук.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #5

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    EEPROM-ът, съдържащ фърмуеъра:



    Работната памет (до колкото разбирам, 32 MB):



    И накрая USB/memory card контролера:

    Като стана въпрос за USB и memory card – пробвал съм го само с USB стик и SD карта – работи нормално (MP3-ки и снимки). С филми ще го пробвам като си купя USB кутийка за 20 GB 2.5 инча диск, който имам.


    Ровейки в Интернет открих, че фирмата Sunplus и нейните решения далеч не са толкова неизвестни, колкото на мен ми се струваше в началото. Тук например намерих информация за друг един плеър, базиран на същия процесор - Chili MX305 CU. Изглежда, е много полулярен в Централна Европа като евтно и що-годе свястно устройство. Следвайки инструкциите на този сайт успях да вляза в сервизното меню и на моя Elite и видях много подобна картинка на примера, даден в сайта. Етo какво показва моят плеър:

    20051223 W551 32M 16BIT

    SC:121 SA4SA0-STD-785C
    F/W ID 013.52ACGD32-000
    CHIP ID C280F [877F4DC5]
    REGION REGION 0



    Бих казал, че двете устройсва са идентични вътрешно. Също много подобно устройство изглежда да е това. Интересно ми е до колко фърмуеърите им са съвместими, щом ползват еднакви процесори и подобни лоудъри и памети. Но както казах, не съм специалист, затова ще оставя това на някой друг.

  7. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    879
    #6

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    Ето линк за тестов DivX CD диск. Тук има и сравнения между популярни и не толкова плеъри. На когото му е интересно да рови :-)

    http://divxtest.surdvd.com/What-is-D...an-I-find.html

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #7

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    Цитат Първоначално публикувано от Hell
    Ето линк за тестов DivX CD диск.
    Тъкмо го свалям Вече съм на 12%

  10. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    879
    #8

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    ОК, това е много полезен диск, но като тръгнах с него да тествам плеъри из Метро и Техномаркета започнаха да ме гледат консултантите с лошо око, но аз им подарих по един екземпляр да се понаучат малко кое какво е ... но май се хабих напразно ...

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    104
    #9

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    Кофти работа в спецификациите на Sunplus пише че Usb контролера е версия 1.1 забравете за плавно гледане на филми кодирани с над 1000 kbs
    п.с. акое възможно сложете някаква снима на филм с бг субтитри

  12. Novice
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    1
    #10

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    Hello, I buy this player in Serbia ,but letters in subtitles are small . I NEED FIRMWARE with better subtitle.

    Thanks!

  13. Novice
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1
    #11

    Re: Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    И аз имам такъв Elite PV-400 USB NEW, определено не ми харесват субтитрите...

    И това дето показва къси имена на файловете, също...

    Дано момчетата, дето правят другите машинки, да измислят нещо и за тая...

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    4
    #12

    Re:Elite PV-400 USB NEW - преглед и впечатления

    Като гледам темата бая е прашасала, но имам същия плеър от лятото на 2007. Честно казано не му търся кусури, даже изненадващо издържа всички изпитания, на които го подложих в началото. Наистина има проблем с картината, когато чете от USB входа. От начало го ползвах с флашки, после от един диск отцепих 10 GB и ги направих FAT32, но все същото. Забелязах, че се получава при бърза смяна на елементите в картината - вода, огън, и при този ефект има накъсване на звука и разминаване със субтитрите. Както и да е, свикнал съм му, натискам пауза и след това плей и то се синхронизира. До тук добре, но преди 1 седмица се обзаведох с 5.1 аудио система и реших да тествам как работи. Доста рових докато намеря тестови филми (ДВД и DivX/XviD), за да видя как са каналите. Обаче от Rear Left и Rear Right, които предполагам се включват към SL i SR нищо не излиза. Включих директно колоните към плейъра - пак нищо. Подозирам, че и централния (CEN) не пуска нищо. С предните и субуфера няма проблем. Някой дали е тествал и да е забелязал подобни ефекти? Поради същата причина не мога да разбера дали 5.1 е само от ДВД или може и от .avi да го извади.

    P.S.
    Тази сутрин на свежа глава реших все пак да погледна и SETUP менюто. Бях 200%, че съм го сложил на 5.1 sound, а то било останало на stereo.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Каква е ролята на мултимедийните плейъри
    От taboo във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 22-08-11, 19:23
  2. Отговори: 10
    Последно: 23-03-11, 23:27
  3. Топла вода - на газ или електричество?
    От klimbooo във форум Отопление
    Отговори: 23
    Последно: 27-12-10, 15:07
  4. Отговори: 0
    Последно: 24-07-10, 20:58
  5. Челопечене в страх и Взривове
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 29
    Последно: 06-07-08, 14:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе