Резултати от 1 до 7 от общо 7

Проблем с мултимедиен плеер ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    42
    #1

    Проблем с мултимедиен плеер ...

    Здравейте
    Отпреди Коледа са каня да си купя мултимедиен плеер за филми и музика, основно за HDTV филми в .mkv формат. Първо гледах един плеер на WD - http://www.orderbg.com/index.php?mai...oducts_id=6649, ама той е доста малък и няма дори къде да му се сложи в него диск поне 300-500GB и се отказах. После налетях на http://www.tvixbg.com/comparativetable.html, но пък цената тук ... е меко казано височка. Гледах и на http://nmt1080.com/Network_Media_Tank-1.html - тук цените са доста по-поносими, но не щеш ли в края на декември попаднах на това чудо - http://www.reset.bg/catalog/product_...oducts_id=5554 - четох, четох, всичко си поддържа, дори и .mkv файлове, входове и изходи си има всякакви и най-накрая цената от около 300лв. ми се видя съвсем нормална. Поръчах (през една габровска фирма - за да не ходя специално до Сф), платих, почаках.

    Е, и вчера най-накрая след известно чакане си го получих (от фирмата), шибнах му един 500GB диск, качих доста филми в .avi, рипнати от DVD и малко HD компресирани в .mkv формат и вечерта се излегнах пред ТВ-то.
    Преди това пробвах дори и като му се бодне един WIFI донгъл в USB-то си го познава, че и имам достъп до плеера и през Wireless освен по LAN и USB. Първия проблем е че така и не успях да докарам звук до телевизора само по HDMI-HDMI кабела. Това рекох си не е толкова болка засега. Пробвам .avi филмите - перфектно и гладко вървят, тук там субтитрите не са на български, но това се оправя. Също така и DVD филмите .vob вървят гладко и перфектно.
    И накрая - проблем
    Избирам един филм (файл .mkv) през менюто, плеера се опитва да направи превю, отваря празен екран, чуди се 2-3 сек. и изцепва едно съобщение "Invalid fail"

    След това разцъквах какви ли не настройки на плеера и ТВ-то - нъцки, не ще да плейва .mkv и това е.
    Днес отивам във фирмата в Габрово отдето го взех, обясних подробно проблема си, колежката там грабва телефона и се обажда в Reset да пита реално този плеер плейва ли .mkv или не, а оттам и заявяват - донесето го плеера, ама с всички кутии, опаковки и найлончета и да не са повредени, ние ще го занесем в нашия сервиз да го оправят. Аз викам (намесвайки се в разговора) чакайте бре, той не е повреден, просто питам и искам да пробвате друг плеер при вас как се държи с такива файлове, но оттам си знаят - донесете го ..... бля-бля-бля .... след няколко дни (може би и седмици) ще ви го върнем. И аз вметвам (пак прекъсвайки разговора, но колежката предава думите ми буквално) - а къде е гаранцията че след като го пробвате и видите че не плейва .mkv файлове няма да ми го върнете и да кажете - няма никакви проблеми, ползвайте си го със здраве и благодаря че ни дадохте 300лв. Оттам пак същото - донесете го ..... бля-бля-бля .... след няколко дни ... бля-бля-бля ....
    И така де, не съм за 300-те лв., ама ме подразни отношението им към крайния клиент.

    Та молбата ми е ако някой си е купувал или е виждал някъде такъв плеер - Chronos MP-4200S да сподели плейва ли .mkv филми или не и някаква тънка настройка ли има

  2.  
     
  3. rdk
    rdk е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    131
    #2

    Re: Проблем с мултимедиен плеер ...

    mkv е мултимедиен контейнер и твоят плеър не поддържа всички видео формати, които могат да са в този контейнер. В случая не поддържа H.264 с който са кодирани повечето HD рипове. Направил си грешка, че не си питал предварително, а и информацията за плеъра е доста подвеждаща.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    120
    #3

    Re: Проблем с мултимедиен плеер ...

    Просто тоя плеар изобщо не е за HD видео предвиден. Липсва HDMI 1.3, не поддържа DTS, не поддържа H.264 както вече се спомена, а за първите 2 поне знам, че се плащат лицензи, което оскъпява устройствата. Ако се вгледаш в описанието му ще видиш следното:

    Realtime Transcoding> Transcoding on PC (RM, RMVB, WMV, H.264...) and real-time streaming playback via network

    http://www.chronos.com.tw/products/u...S/MP-4200S.htm

    което означава, че плеара практически почти нищо самостоятелно не поддържа, а разчита на ПЦ-то за транскодиране в реално време и стрийм по мрежата. Диска иначе може да си го ползваш като мрежов диск.
    Мен ако питаш - ако искаш нещо за ХДТВ, върни го тоя и си вземи друг.

  5. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #4

    Re: Проблем с мултимедиен плеер ...

    Цитат Първоначално публикувано от jivkojj
    ..... че плеара практически почти нищо самостоятелно не поддържа, а разчита на ПЦ-то за транскодиране в реално време и стрийм по мрежата......
    Принципно е така, но на практика от Ресет мамят.
    Връщай плеъра с кутията и другите там найлони и вземи парите.
    Защото на сайта е написано:
    MPEG1 (dat, mpg), MPEG2 (vob, mpg, ts), MPEG4 (avi, divx, xvid),mkv, iso, ifo up to 1080i output

    Това е прекоирано и на българския сайт на Ресет.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    42
    #5

    Re: Проблем с мултимедиен плеер ...

    Върнах го, сега чакам да видя колко дни (или седмици) ще ме мотаят докато ми върнат я парите, я нещо друго за 300лв. да си избера.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    42
    #6

    Re: Проблем с мултимедиен плеер - почти решен

    Невероятно, но факт - на 22.01.2009 от Reset се обадили на фирмата и без много обяснения им казали че плеера наистина не възпроизвежда .mkv файлове и им върнали парите. На следващия ден ми се обаждат на мен и ми казват набързо каква е ситуацията и аз вече решил да не давам повече пари казвам: ми дайте ми един WD HD TV плеер за около 255лв. а за останалите до 300 ще взема една външна кутия за диск в която после ще мушна някакъв диск и ... така внезапно и сравнително бързо епопеята приключи
    И в събота (24.01) вечерта вече съм седнал пред ТВ-то, пуснах WD-ла, закачих му един WD MyBook 500GB диск и на пръв поглед добре се държи. Пуснах един-два .mkv филма - плейва си ги без проблем, на някои няма звук, но те са си рипнати с 5.1 DTS аудио, а в ТВ-то ми няма съответно декодер и ... естествено няма звук. Изтеглих му последния firmware, ъпдейтнах го успешно - стана още по-добре
    Сега май ще трябва да си преобърна 5.1 DTS звука в стерео AC3 на всички филми или да си купувам некъв ресивър с декодер за да имам и звук, но това ще го мисля после. Съответно новия плеер си има пък друг досаден недостатък - филми копирани директно от DVD (с всички файлове както са си в папката VIDEO_TS) не ще да ги чете като DVD, а като отделни файлове - не може да се избират субтитри, език на звука, сцени ... явно няма пълно щастие.

    Засега толкова, тия дни като попробвам още ще пиша пак тук за отзиви

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    31
    #7

    Re: Проблем с мултимедиен плеер ...

    Тъпият ми и евтин ДВД плейър CROWN-8500HD е доста своенравен, но все пак почти винаги овладявам ситуациите и успявам да го излъжа. Преди малко обаче констатирах нов проблем, който не мога да преборя. Не мога да изтръгна звук, по-точно говора на главните герои във филмите. Излиза периферен звук - стрелби, влакове, гълчава, гръмотевици, но не и говора...!? Какво става, мога ли да направя нещо по този въпрос? Мн. благодаря на всеки, който вземе отношение!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. плеер FX-72 как се работи с него
    От kostadin11 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 4
    Последно: 20-06-11, 18:59
  2. Кой плеер да взема
    От abv във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 10
    Последно: 19-12-10, 00:06
  3. проблем с мултимедиен проектор сони
    От neizvesten33 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 12-09-09, 14:47
  4. Слушалки-тапи за МП3 плеер
    От KTT във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 2
    Последно: 04-10-06, 23:32
  5. ТЕСТ на dvd плеер NEO DVD-M51 DivX
    От azrado във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 18-01-06, 06:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе