Резултати от 1 до 7 от общо 7

Проблем с мултимедиен плеер ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

Проблем с мултимедиен плеер ...

Здравейте
    Отпреди Коледа са каня да си купя мултимедиен плеер за филми и музика, основно за HDTV филми в .mkv формат. Първо гледах един плеер на WD - http://www.orderbg.com/index.php?mai...oducts_id=6649, ама той е доста малък и няма дори къде да му се сложи в него диск поне 300-500GB и се отказах. После налетях на http://www.tvixbg.com/comparativetable.html, но пък цената тук ... е меко казано височка. Гледах и на http://nmt1080.com/Network_Media_Tank-1.html - тук цените са доста по-поносими, но не щеш ли в края на декември попаднах на това чудо - http://www.reset.bg/catalog/product_...oducts_id=5554 - четох, четох, всичко си поддържа, дори и .mkv файлове, входове и изходи си има всякакви и най-накрая цената от около 300лв. ми се видя съвсем нормална. Поръчах (през една габровска фирма - за да не ходя специално до Сф), платих, почаках.

Е, и вчера най-накрая след известно чакане си го получих (от фирмата), шибнах му един 500GB диск, качих доста филми в .avi, рипнати от DVD и малко HD компресирани в .mkv формат и вечерта се излегнах пред ТВ-то.
    Преди това пробвах дори и като му се бодне един WIFI донгъл в USB-то си го познава, че и имам достъп до плеера и през Wireless освен по LAN и USB. Първия проблем е че така и не успях да докарам звук до телевизора само по HDMI-HDMI кабела. Това рекох си не е толкова болка засега. Пробвам .avi филмите - перфектно и гладко вървят, тук там субтитрите не са на български, но това се оправя. Също така и DVD филмите .vob вървят гладко и перфектно.
    И накрая - проблем
    Избирам един филм (файл .mkv) през менюто, плеера се опитва да направи превю, отваря празен екран, чуди се 2-3 сек. и изцепва едно съобщение "Invalid fail"

След това разцъквах какви ли не настройки на плеера и ТВ-то - нъцки, не ще да плейва .mkv и това е.
    Днес отивам във фирмата в Габрово отдето го взех, обясних подробно проблема си, колежката там грабва телефона и се обажда в Reset да пита реално този плеер плейва ли .mkv или не, а оттам и заявяват - донесето го плеера, ама с всички кутии, опаковки и найлончета и да не са повредени, ние ще го занесем в нашия сервиз да го оправят. Аз викам (намесвайки се в разговора) чакайте бре, той не е повреден, просто питам и искам да пробвате друг плеер при вас как се държи с такива файлове, но оттам си знаят - донесете го ..... бля-бля-бля .... след няколко дни (може би и седмици) ще ви го върнем. И аз вметвам (пак прекъсвайки разговора, но колежката предава думите ми буквално) - а къде е гаранцията че след като го пробвате и видите че не плейва .mkv файлове няма да ми го върнете и да кажете - няма никакви проблеми, ползвайте си го със здраве и благодаря че ни дадохте 300лв. Оттам пак същото - донесете го ..... бля-бля-бля .... след няколко дни ... бля-бля-бля ....
    И така де, не съм за 300-те лв., ама ме подразни отношението им към крайния клиент.

Та молбата ми е ако някой си е купувал или е виждал някъде такъв плеер - Chronos MP-4200S да сподели плейва ли .mkv филми или не и някаква тънка настройка ли има

2.  

3. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Re: Проблем с мултимедиен плеер ...

mkv е мултимедиен контейнер и твоят плеър не поддържа всички видео формати, които могат да са в този контейнер. В случая не поддържа H.264 с който са кодирани повечето HD рипове. Направил си грешка, че не си питал предварително, а и информацията за плеъра е доста подвеждаща.

4. Тук е от
    Sep 2008

Просто тоя плеар изобщо не е за HD видео предвиден. Липсва HDMI 1.3, не поддържа DTS, не поддържа H.264 както вече се спомена, а за първите 2 поне знам, че се плащат лицензи, което оскъпява устройствата. Ако се вгледаш в описанието му ще видиш следното:

Realtime Transcoding> Transcoding on PC (RM, RMVB, WMV, H.264...) and real-time streaming playback via network

http://www.chronos.com.tw/products/u...S/MP-4200S.htm

което означава, че плеара практически почти нищо самостоятелно не поддържа, а разчита на ПЦ-то за транскодиране в реално време и стрийм по мрежата. Диска иначе може да си го ползваш като мрежов диск.
    Мен ако питаш - ако искаш нещо за ХДТВ, върни го тоя и си вземи друг.

5. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от jivkojj
    ..... че плеара практически почти нищо самостоятелно не поддържа, а разчита на ПЦ-то за транскодиране в реално време и стрийм по мрежата......
    Принципно е така, но на практика от Ресет мамят.
    Връщай плеъра с кутията и другите там найлони и вземи парите.
    Защото на сайта е написано:
    MPEG1 (dat, mpg), MPEG2 (vob, mpg, ts), MPEG4 (avi, divx, xvid),mkv, iso, ifo up to 1080i output

Това е прекоирано и на българския сайт на Ресет.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

Върнах го, сега чакам да видя колко дни (или седмици) ще ме мотаят докато ми върнат я парите, я нещо друго за 300лв. да си избера.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re: Проблем с мултимедиен плеер - почти решен

Невероятно, но факт - на 22.01.2009 от Reset се обадили на фирмата и без много обяснения им казали че плеера наистина не възпроизвежда .mkv файлове и им върнали парите. На следващия ден ми се обаждат на мен и ми казват набързо каква е ситуацията и аз вече решил да не давам повече пари казвам: ми дайте ми един WD HD TV плеер за около 255лв. а за останалите до 300 ще взема една външна кутия за диск в която после ще мушна някакъв диск и ... така внезапно и сравнително бързо епопеята приключи
    И в събота (24.01) вечерта вече съм седнал пред ТВ-то, пуснах WD-ла, закачих му един WD MyBook 500GB диск и на пръв поглед добре се държи. Пуснах един-два .mkv филма - плейва си ги без проблем, на някои няма звук, но те са си рипнати с 5.1 DTS аудио, а в ТВ-то ми няма съответно декодер и ... естествено няма звук. Изтеглих му последния firmware, ъпдейтнах го успешно - стана още по-добре
    Сега май ще трябва да си преобърна 5.1 DTS звука в стерео AC3 на всички филми или да си купувам некъв ресивър с декодер за да имам и звук, но това ще го мисля после. Съответно новия плеер си има пък друг досаден недостатък - филми копирани директно от DVD (с всички файлове както са си в папката VIDEO_TS) не ще да ги чете като DVD, а като отделни файлове - не може да се избират субтитри, език на звука, сцени ... явно няма пълно щастие.

Засега толкова, тия дни като попробвам още ще пиша пак тук за отзиви

8.  

9. Тук е от
    Mar 2007

Тъпият ми и евтин ДВД плейър CROWN-8500HD е доста своенравен, но все пак почти винаги овладявам ситуациите и успявам да го излъжа. Преди малко обаче констатирах нов проблем, който не мога да преборя. Не мога да изтръгна звук, по-точно говора на главните герои във филмите. Излиза периферен звук - стрелби, влакове, гълчава, гръмотевици, но не и говора...!? Какво става, мога ли да направя нещо по този въпрос? Мн. благодаря на всеки, който вземе отношение!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. плеер FX-72 как се работи с него
    От kostadin11 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 4
    Последно: 20-06-11, 18:59
  2. Кой плеер да взема
    От abv във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 10
    Последно: 19-12-10, 00:06
  3. проблем с мултимедиен проектор сони
    От neizvesten33 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 12-09-09, 14:47
  4. Слушалки-тапи за МП3 плеер
    От KTT във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 2
    Последно: 04-10-06, 23:32
  5. ТЕСТ на dvd плеер NEO DVD-M51 DivX
    От azrado във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 18-01-06, 06:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе