На първо място искам да попитам за разликата между параболичните и офсетовите антени и коя би била по-подходяща за мен?
На този етап мисля да свържа един телевизор и тъй като оборудването ще си го платя сам, а няма да ползвам на оператор, предпочитам да е по-качествено. Нямам претенции да хващам някои отдалечени спътници, но в същото време не искам да се огранича само с един.
Вторият ми въпрос е свързан с избора на приемник. Разбира се, предпочитам той да поддържа висока резолюция и да има ХДМИ, но ако разликата му с цената на другия е огромна съм склонен да се лиша от това. Основното нещо на което държа е приемника да може да разкодира кодираните програми, предимно българските и това му качество да може да се актуализира.
Сателитната система възнамерявам да я инсталирам на място където не живея постоянно, а ходя предимно събота и неделя (не целогодишно), поради което не си заслужава за 4 - 6 дена максимум в месеца да сключвам договори и да плащам такси. Зная, че има възможност да си разнасям картата с платения пакет от вкъщи, но предпочитам да не го правя. В същото време, тъй като не живея там бих искал антената да е максимално невзрачна, за да не насърчава към кражби.
Интернета ми е WiFi и не знам дали премника трябва да има достъп до интернет и от каква връзка се нуждае?
Благодаря предварително на всички които оставят мнение по темата.