Здравейте!Значи преди 3 години си купих това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09018349
И имам един въпрос за него.Значи единствения начин по който досега някога съм вадил съраунд звук 5.1 е когато гледам филм или нещо друго през двд-то.Но когато изкарвам звук примерно през тв-то(със скарт или от буксата за слушалки) имам само стерео звук през домашното кино - демек работят само буфера и 2-те предни колонки.
Сега в момента го използвам по следния начин:
Връзвам лаптопа със лсд-то чрез кабел ХДМИ-ХДМИ,а телевизора го връзвам към пайнера със стерео(червен и черен жак).
И пак имам само стерео звук - да ясно стерео кабел стерео звук.
Проблема ми е че усилвателя на двд-то няма ХДМИ вход и никакви такива с които да изкарам 5.1 звук.
Та да попитам имали някакъв начин да хледам филми от лаптопа на тв-то и да слушам 5.1 звук от това двд?
Защо мога да слушам съраунд звук само когато гледам филми на двд-то?
Ако има някакво значение тв-то ми е Шарп,лаптопа е Фуджицу
Така имам и друг въпрос.
Какво да си купя за да слушам дигитален звук когато гледам филм от лаптопа на лсд-то.
Значи тв-то ми от зад има аудио изходи и някакъв SPIDF - незнам за какво е това.
Ако си купя домашно кино с ХДМИ вход пак мисля че няма да мога да изкарам 5.1 звук по начина който описах.
Защото когато настроя телевизора да приеме сигнала от канал - HDMI3 и ако пусна кабел ХДМИ - ХДМИ от телевизора към домашното кино пак няма да изкара звука който идва от лаптопа защото лаптопа е на HDMI3,а домашното кино е на HDMI2 или 1.
Та знам че не го обясних по най-рационалния начин,но моля за съвет какво да си купя и как да го вържа към цялата система