Резултати от 1 до 5 от общо 5

Дилема за озвучаване на всекидневна или хол :)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    23
    #1

    Дилема за озвучаване на всекидневна или хол :)

    Здравейте, понеже и аз не знам точно какво ще търся ще се опитам да обясня ситуацията
    Като техника налично имам: във всекидневната - HD приемник на булсатком и телевизор, а в хола имам домашно кино Samsung HT-TP12, някаква плазма (в най скоро време ще го сменям, затова не е важно ) и лаптоп който ще използвам за плейър. Основно в хола се гледат филми пускани от лаптопа, а във всекидневната се гледа телевизия и ще се слуша каква да е музика Домашното кино ме устройва в хола, но така или иначе ще се купува нещо ново се чудя дали да не го преместя във всекидневната, а да си взема нещо по-хубаво за хола. Най-лесният ми вариант е с готово домашно кино, но... иска ми се като купувам нещо ново поне да има вход за 5 канален звук за по голям ефект на филмите, а до колкото виждам всички домашни кина имат само aux in, който е двуканален. При положение, че филмите ще ги пускам през лаптоп, самия блурей плейър на домашните кина също не ми е нужен. Така остават 2 варианта - колони + ресивър или колонките които са за PC (примерно Logitech Z906). За хола не мисля че PC колонки са подходящи, така че те са вариант за всекидневната (ако реша да си оставя домашното кино в хола (там пък не знам за какво ми е съраунд вход )) И така най-логичното е ресивър и колони, но до колкото четох до 1000лв вариантите не вадят по добър звук от готовите комбинации, а и аз не търся нещо кой знае какво така или иначе. Бюджета да кажем е до 1000-1100лв в зависимост дали ще озвучаваме хола или всекидневната. Какво е вашето мнение:
    1) Оставям дом. кино в хола и си купувам за всекидневната:
    а) някакви ПС колонки за 100-200лв (например http://www.technopolis.bg/b2c/detail...506-980-000432)
    б) евтино дом. кино (например http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ILIPS-HTD-3510)
    2) Нося сегашното дом. кино във всекидневната и вземам за хола:
    а) Ресивър + колони (например http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...ARDON-HKTS-9BQ + http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NEER-VSX-323-K)
    б) прежалвам 5.1 входа и вземам друго домашно кино за 500-600лв ( например http://www.technopolis.bg/b2c/detail...EER-3D-MCS-333)
    в) вземам някакви по мощни и качествени PC колонки (например http://www.technopolis.bg/b2c/detail...906-980-000467)

    само да добавя че всички линкове които дадох са случайни и не съм си избирал модели - дадох ги само за пример, така че очаквам и конкретни модели Също така нямам предпочитания към технополис или някоя друга верига... даже има голяма вероятност да поръчам онлайн където е най-изгодно
    Благодаря предварително

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #2

    Отговор: Дилема за озвучаване на всекидневна или хол :)

    Вариант 2а.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    23
    #3

    Отговор: Дилема за озвучаване на всекидневна или хол :)

    Реших да взема ресийвър + колони в крайна сметка и бюджета е между 1000 и 1500лв. Нямах възможност преди Коледа да се занимавам с музики и изтървах промоциите, та сега се чудя да бързам ли да купувам без промоции или да чакам да пуснат нещо което ме устройва, но с вдигането на долара не знам дали цените няма да станат още по високи.
    От всички промоции най-изгодно ми изглежда HARMAN KARDON HKTS-9BQ за 600лв в Технополис, както и 2 модела Jamo в Техномаркет които не знам реално колко са на промоция (JAMO A-407 HCS 5 BLACK :: Тонколони :: Тонколони :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria и JAMO A-405 HCS 5 BLACK :: Тонколони :: Тонколони :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria)

    Понеже мястото не ме притиска и големите колони по принцип свирят по добре, ми се иска поне предните да са големи, например нещо такова (http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONEER-S-ES21TB) + допълнителен буфер.

    В друг форум бях чел предложение за такава комбинация (около 1400лв), но ми се струва че цял комплект ще е по добре:
    Предни: dali-zensor-1
    Център: dali-zensor-vokal
    Съраунд: Kolona-THUNDER-THS-809C/S
    Суб: Kolona-THUNDER-THS-SUB121-VENGE;
    Ресийвър:yamaha-rx-v373bl

    Случайно попаднах и на това: ONKYO HT-S 6505 B 5.1 Network Home Cinema Pack което мисля че също ще ми е добър вариант, но дали ще е по добре от Harman-a?

    Много ми харесаха "на око" тези - http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...L-QUINTAS-5000 но мисля че доста ще надхвърля бюджета с тях след като трябва отделно буфер и ресийвър, макар че буфера може да изчака няколко месеца ако кажете че много си заслужава

    Приемам всякакви предложения в този бюджет, като ще се гледат предимно филми.

    Аз съм от провинцията и почти сигурно няма да мога да чуя избраното на живо (имаме общо взето само Техномаркет и Технополис в града), така че най-вероятно покупката ще е онлайн, така че може да предлагате неща които ги има в онлайн магазини Нямам против да се поръча и от чужбина, стига да си заслужава разликата в цената за сметка на гаранцията

    Очаквам вашето мнение




    Едит:
    Да намалим още малко вариантите :
    Като че ли се спрях в крайна сметка на това като комплект: http://www.technomarket.bg/products/...-rx-v377-black - 900лв
    ... но в емаг са пуснали 2 промоции които също ми хващат окото. Kое ще се справя по-добре - Jamo-то или Pioneer-a (и кой от двата)?
    1. http://www.emag.bg/sistema-pasivni-t.../pd/DQBCVBBBM/
    2. http://www.emag.bg/sistema-pasivni-t.../pd/EVDZTBBBM/

    В Технополис в моят град имат налични Pioneer S-ES3TB както и HARMAN KARDON HKTS-9BQ. Довечера ще отида да ги чуя на място, но предполагам че няма да разбера нищо в голямата зала, а и Pioneer е без суб, който ще му се добави ако реша да са те.
    В нета като чета ревюта за Jamo-то го хвалят за цената му, но го тестват със Sub 260, а тук в промоцията е със Sub 210 - дали ще е фатално? За Pioneer-а нищо свястно не намерих като ревю...
    Като цяло Jamo, Pioneer и Harman Kardon-а излизат на приблизително еднакви цени, но Harman-а е с малки колонки, което не знам плюс ли е или минус...

    Едит 2:
    Не можах да чуя нито едното от двете, но консултантът ме убеждаваше, че няма място за спор (едното е пластмасово, а другото дървено). За сметка на това ми препоръча http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-SONY-HT-DH550 (също го нямаше в магазина). Според него няма съмнение че е най добро от всичко за тези пари Като видях че пак са малки колонките го питах не са ли пластмасови, отговора беше - не, дървени са!
    ... е
    Вариант 1: http://www.technomarket.bg/products/...-rx-v377-black - 900лв
    Вариант 2: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-SONY-HT-DH550 - 900лв
    Вариант 3: Единия от комплектите Pioneer, като евентуално да ми препоръчате суб и ресийвър

    Едит 3:
    Понеже никой не пише (надявам се все пак някой да чете ) аз си действам и почти приключих
    Поръчах тази комбинация http://www.technomarket.bg/products/...-rx-v377-black за 900лв. Предполагам че няма да има кабели към тях, така че сега ме интересува с какво да свържа ресийвъра с колоните?
    Този пост е редактиран от Stepenwolf; 10-01-15 в 12:28. Причина: Добавяне на ново мнение

  5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    44
    #4

    Отговор: Дилема за озвучаване на всекидневна или хол :)

    Stepenwolf,

    всичко това което си слушал и примерите които си дал са тотално зле без две неща. Harman kardon hkts9bq е много добър комплект за парите си. Другите добри неща от изброените от теб са dali. След като си се запалил прочети, слушай, гледай и евентуално прояви търпение да събереш пари за нещо добро. Ако прочетеш в what hi-fi за 2014 комплект за домашно кино в ценови клас 700-1500 паунда е dali zensor 5.1 т.е. 4 броя dali zensor 1, център zensor vocal и субуфер e12f Или е-9f. Тази комбинация ще ти излезе 1500 лв с по малкия суб и ще имаш перфектно кино и добра музика в режим 2.1, а дори и в стерео режим.

    А ако дойдеш до София и чуеш дори entry level колони и то букшелф от по-сериозни марки Focal, Klipsch, Monitor Audio, KEF, PMC, EPOS и т.н., субуфери на B&W, velodyneи др. и по-сериозни усилватели и ресивъри, вярвай ми ще изхвърлиш всичко. Съвременните дори букшелф колони на подобни производители имат голямо налягане и производителност.

    Моя съвет е, ако си взел вече нещо от технотата, не обикаляй и не слушай да не се разочароваш !

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    23
    #5

    Отговор: Дилема за озвучаване на всекидневна или хол :)

    Всичко приключи още при последния едит (10 януари)... всичко беше поръчано (YAMAHA RX-V377; JAMO S-426HCS 3; JAMO SUB-210), но за съжаление все още не ми остава време (въпреки този цял месец който мина) да свържа техниката както трябва. В момента всичко е пръснато по ъглите на стаята и са пуснати кабели колкото да видя работи ли всичко и до там В неделя съм се наканил да сложа задните колони на стените, да пусна авто калибрацията, да изгледам един филм и каквото такова... благодаря на отзовалите се!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Озвучаване на автомобил
    От zdraveniak във форум Автомобили
    Отговори: 7
    Последно: 24-02-09, 20:47
  2. озвучаване за стая
    От tottenham във форум Аудиотехника
    Отговори: 2
    Последно: 11-02-09, 18:54
  3. Озвучаване на хол (DVD с 5.1 вход?)
    От George007 във форум Аудиотехника
    Отговори: 9
    Последно: 29-08-07, 18:25
  4. Съвет за озвучаване !!!
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 6
    Последно: 02-06-07, 09:35
  5. Software за озвучаване
    От rony във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 14-05-04, 10:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе