Здравейте, имам ресивър Onkyo 805 и телевизор Sony 8577. Искам със hdmi кабел да изкарам звукът с ресивъра. Свързвм ги започвам да командвам ресивъра с дистанционното на телевизора но нямам звук и на ресивър пише No signal.
Здравейте, имам ресивър Onkyo 805 и телевизор Sony 8577. Искам със hdmi кабел да изкарам звукът с ресивъра. Свързвм ги започвам да командвам ресивъра с дистанционното на телевизора но нямам звук и на ресивър пише No signal.
Първо предположение че ресивъра не подържа ARC , така че звука го изкарай по оптика ,а HDMI го ползвай за управление и входящ сигнал към телевизора.
- - - - - - - - - -
Второ предположение включил си го във вход на ТВ който не подържа ARC , на Сони обикновено 4 ят HDMI подържа ARC=
Включил съм го към hdmi arc на сони и out hdmi на Onkyo. Трябвало кабела hdmi задължително да е 1.4 за това не знам дали е така. Иначе телеевизора ми показва, че имам устройство Onkyo 805 като свързано. Дано да е кабела.
Този пост е редактиран от morandis; 19-11-17 в 10:23.
Оптиката може ли да изкара 5.1, до колкоъо четох хдми бил най-добър като качество.
Оптиката пропуска ДО 5.1 DD/DTS - 7.1 и нагоре вече само по HDMI.
Туй Onkyo не поддържа HDMI (ARC), така че остава само по оптика да връщаш звук от тв .
Днес взех оптичен и хдми 1.4, само с оптичния стана. Да ви попитам искам от компютър да гледам филми 5.1. Да търся видеокарта с хдми изход и през него дали ще излезе и аудйото или от саунд картата да извадя звук, но каква хубава да сложа и със какъв вид изходи за да изкара 5.1
1. Да не би отскоро да го имаш този ресивър, в смисъл сигурен ли си, че му работят HDMI входове/изход, защото май за тези модели 8 серия им дефектирали като друго всичко работи, но не и HDMI.
2. Ако са изправни HDMI, най-евтини карти ДТСиДД - ХД:
Тогава - преди година - купих от olx HD5450 за 15 лв + 5 лв за доставка - употребявана, но напълно изправна, може да не става за игри но за аудио от филми е ОК, пък и с твоя ресивър ще имаш и 7.1 dtѕ hd, dоlbу truеhd, dolby+(ако му са изправни HDMI).
Този пост е редактиран от morandis; 19-11-17 в 18:46.
Ако не гониш ДТС ХД , а само ДД и 5 канален ДТС упражнението е излишно ,ако модела на ТВ е ХД8577 и вграденият плеър и допълнително инсталирано Коди ще плейват всичко и ще имаш 5 канален звук към ресивъра по оптиката.
Да - цифрово аудиото ще минава през HDMI на видеокартата и декодерите и DAC-ът на ресийвъра ще го преобразуват в аналогов, така че само от ресийвъра и тонколоните ще зависи качеството.
Допълнителна саунд карта може би е излишна, те новите компютри си имат вградени с достатъчно добри х-ки и Цифров изход(оптичен или коаксиален)