1.50-1.60m е дължината за 1855, презполагам и за 1280 е толкова
1.50-1.60m е дължината за 1855, презполагам и за 1280 е толкова
Всъщност, как е по-добре да се включват колонките към телевизора, с оптика или Аудио кабел?
Каква е разликата?
При повечето нови ТВ,липсва аналоговия аудио изход/слушалки.
HDMI eArc, или оптика/spdif e. решението.
Щом, аудио системата няма оптичен аудио вход,
тогава се използва външен DAC.
П.П.През изхода за слушалки на ТВ (стига да е наличен),е без това звука не е качествен.
Този пост е редактиран от tek; 26-04-23 в 15:19.
Само по. HDMI, e възможно управлението през едно дистанционно.Няма пълно щастие.
При саундбар-а е налично HDMI sec. Там лимита е не толкова добрия звук.
През AV ресийвър или висок клас активни ОТ, има я опцията при свързаност по HDMI. Но, там и цената е друга.
През аналога /3.5 мм на ТВ (ако е налична),звука
изобщо не е добър.
През оптичния кабел също можеш да регулираш звука.
И как става номерът?
- - - - - - - - - -
А с преобразувател HDMI към AV?
Или ще има загуба на качество?
Иначе монтирах колонките.
Звукът е повече от добър.
По-добър от няколкото саундбара, които съм чувал.
Монтирах ги в два странични отворени шкафа на секцията, близо и на нивото на ТВ.
Звукът е кристален, басът достатъчен, дори бих казал отличен, а има и опцията за буфер.
Разбира се всичко зависи и от аудио качеството на входа.
Звукът от видео също е супер.
Основно гледам с Ugoos AM6 свързан с HDMI към ТВ, като с ТВ бокса мога да регулирам звука.
За музика Sotify Premium, въпреки че е mp3, пак е добре.
Не съм опитал още .flag от някои от дисковете.
Там би трябвало да е още по-добре.
Общо взето съм много доволен от решението.
Особено за цената от 195 лв. с доставка. (Колоните в кафяв цвят все още са на промоция в е маг.)
Благодаря на всички за съветите.
Този пост е редактиран от papadodo; 28-04-23 в 11:31.
[mention]papadodo [/mention] имам един стар саундбар denon вързан към тв-то със оптика и регулирам звука със дистанционното на тв-то.
Не съм се занимавал със настройки освен да цъкна изход на аудио по оптика на тв-то.
Да изтупам прахта. Загледах и слушах Edifier R2750. В Техниполис звучат доста приятно. По-добре от повечето саунбарове за 400-800лв по мое аматьорско мнение.
Въпросът - правилния избор за ТВ, филми и мнооого малко музика за фон (въпреки, че толкова по-добре звучат от ТВ, че ще се изкуша [emoji23]) ?
Или някакъв саундбар тип Sony HT-S40R?
Нямам много място и Edifier-а не мога да го кача на високо. С две деца предпочитам на земята. ТВ е широк, колкото шкафа и не е вариант.
Edifier R2750 са добър избор са за музика, и отчасти за филми (за не претенциозен потребите). Стига да имаш място и го поставиш на две стойки от двете страни на ТВ.
При липса на място и наблягане към филмите има Аудио система Edifier - S350DB.
Която, звучи по чисто от повечето саунбар-и на пазара до x2 от сумата.
Недостатъка при повечето активни тонколони липса на HDMI eARC. т.е. няма контрола с едно дистанционно. Но, се преглъща, ако държиш на по добър звук.
За саундбар-а разгледай ниските/средни класове на Samsung (q- моделите) или TCL/Hisence, за бюджетен модел.
Този пост е редактиран от tek; 27-04-24 в 21:34.
Взех R2750. Доооооооста се подобри звука за всичко - ТВ, филм, музика ..
Даже и застана добре до шкафа за ТВ. Единственото, което ме влудява, че през оптика не мога да контролирам звука. Трябва неговото дистанционно, което е скандално гадно на фона на добрия звук на колонките
За ежедневно май ще е през Bluetooth, а за някой по-готин филм - оптика.
Имам 14 дни размисля. За сега е условности удобството от използването. Bluetooth - ако ТВ е изключен практически всеки комшия може да се свърже и да ме събуди с някое AC/DC парче [emoji23]