Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 36 от общо 36
Like Tree1Одобрявам

Мнение за Edifier 2.1 S360DB ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Мнение за Edifier 2.1 S360DB ???

Вижте си настройките за изходящ сигнал в тв, някои модели/марки имат настройка за усилване на изходящото ниво, а и според типа подаван изходящ формат също може да има разлика.
    Външен ЦАП си е добро решение, но не и евтините такива.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Вижте си настройките за изходящ сигнал в тв, някои модели/марки имат настройка за усилване на изходящото ниво, а и според типа подаван изходящ формат също може да има разлика.
    Външен ЦАП си е добро решение, но не и евтините такива.
    Телевизора е Samsung 65S90D не намирам в настройките регулиране на силата на звука , само един еквалайзер разбутах го ама няма много смисъл от него .От един и същ източник пуснах музика и на лаптопа и на телевизора за сравнение ( външен хард) . Гледам външен ЦАП (DAC) в диапазона 200-500лв ...и не знам кой би бил подходящ ?!?!? Да предложите някой модел който си струва ???
    Благодаря

4. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от Trentatre33 Виж публикацията
    Телевизора е Samsung 65S90D не намирам в настройките регулиране на силата на звука , само един еквалайзер разбутах го ама няма много смисъл от него .От един и същ източник пуснах музика и на лаптопа и на телевизора за сравнение ( външен хард) . Гледам външен ЦАП (DAC) в диапазона 200-500лв ...и не знам кой би бил подходящ ?!?!? Да предложите някой модел който си струва ???
    Благодаря
    Всички ТВ увеличават ъпсемпват до 16bit 48000 Hz, при използването им като източник.
    Не винаги по силното звучение на една аудио система е правилното.
    Примерно чист DAC: Topping E30 II, Topping E30 II Lite.
    Дали, звука ще е по силен от този на лаптопа: трябва да се тества...

5. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

С външен DAc пак няма да бъде по силен звука на ТВ от лаптопа.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

На Панасоник-а ми си има опция за усилване звука подаван през цифров изход (оптика/ARC), на Самсунг 2017 (не се сещам кой Тизен е) гледам има някакъв режим "усилване", но до колко и каква работа върши не съм пробвал.

Отделно не знам дали ако смениш изходящия сигнал (PCM/DD) дали ще има разлика в силата, но не пречи да пробвате.

Щом е по-силен (по-добър ?!?) от лаптопа, защо не го оставите при гледане на филми да взема звука от там, а не от тв - мисля имаха два цифрови входа колоните?

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Всички ТВ увеличават ъпсемпват до 16bit 48000 Hz, при използването им като източник.
    Не винаги по силното звучение на една аудио система е правилното.
    Примерно чист DAC: Topping E30 II, Topping E30 II Lite.
    Дали, звука ще е по силен от този на лаптопа: трябва да се тества...
    Почти никакво кривене на звука няма до 80% плюс усилване , за това ме замисли за външен дак...

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    С външен DAc пак няма да бъде по силен звука на ТВ от лаптопа.
    Защо ??? Не съм наясно с материята....

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    На Панасоник-а ми си има опция за усилване звука подаван през цифров изход (оптика/ARC), на Самсунг 2017 (не се сещам кой Тизен е) гледам има някакъв режим "усилване", но до колко и каква работа върши не съм пробвал.

Отделно не знам дали ако смениш изходящия сигнал (PCM/DD) дали ще има разлика в силата, но не пречи да пробвате.

Щом е по-силен (по-добър ?!?) от лаптопа, защо не го оставите при гледане на филми да взема звука от там, а не от тв - мисля имаха два цифрови входа колоните?
    Лаптоп-а е доста стар 2008-ма и се ползва само и единствено за теглене на филми и музика ...за друго едва ли става ...отделно не ми се разпъват допълнително кабели ....
    Пробвах всички възможни настройки....на телевизора...не мърда на никъде звука ...най вероятно всичко си е зададено по дефолт някакъв през оптичния кабел ...
    Принципно съм доволен от звука силата и качеството от телевизора....но след като чух от лаптопа...че могат доста повече тонколоните...искам да извлека максимума от тях....

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. мнение за Q7F
    От Its във форум Samsung телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 19-12-18, 18:05
  2. Мнение за MHI ZJP-S?
    От saint056a във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 15
    Последно: 19-11-12, 11:57
  3. Мнение...
    От LeBron във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 11-01-12, 14:42
  4. Мнение за ТВ
    От pipe82 във форум Телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 30-11-11, 18:04
  5. Мнение
    От hunter79 във форум Аудиотехника
    Отговори: 11
    Последно: 21-04-07, 18:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе