Вижте си настройките за изходящ сигнал в тв, някои модели/марки имат настройка за усилване на изходящото ниво, а и според типа подаван изходящ формат също може да има разлика.
Външен ЦАП си е добро решение, но не и евтините такива.
Вижте си настройките за изходящ сигнал в тв, някои модели/марки имат настройка за усилване на изходящото ниво, а и според типа подаван изходящ формат също може да има разлика.
Външен ЦАП си е добро решение, но не и евтините такива.
Телевизора е Samsung 65S90D не намирам в настройките регулиране на силата на звука , само един еквалайзер разбутах го ама няма много смисъл от него .От един и същ източник пуснах музика и на лаптопа и на телевизора за сравнение ( външен хард) . Гледам външен ЦАП (DAC) в диапазона 200-500лв ...и не знам кой би бил подходящ ?!?!? Да предложите някой модел който си струва ???
Благодаря
Всички ТВ увеличават ъпсемпват до 16bit 48000 Hz, при използването им като източник.
Не винаги по силното звучение на една аудио система е правилното.
Примерно чист DAC: Topping E30 II, Topping E30 II Lite.
Дали, звука ще е по силен от този на лаптопа: трябва да се тества...
С външен DAc пак няма да бъде по силен звука на ТВ от лаптопа.
На Панасоник-а ми си има опция за усилване звука подаван през цифров изход (оптика/ARC), на Самсунг 2017 (не се сещам кой Тизен е) гледам има някакъв режим "усилване", но до колко и каква работа върши не съм пробвал.
Отделно не знам дали ако смениш изходящия сигнал (PCM/DD) дали ще има разлика в силата, но не пречи да пробвате.
Щом е по-силен (по-добър ?!?) от лаптопа, защо не го оставите при гледане на филми да взема звука от там, а не от тв - мисля имаха два цифрови входа колоните?
Почти никакво кривене на звука няма до 80% плюс усилване , за това ме замисли за външен дак...
- - - - - - - - - -
Защо ??? Не съм наясно с материята....
- - - - - - - - - -
Лаптоп-а е доста стар 2008-ма и се ползва само и единствено за теглене на филми и музика ...за друго едва ли става ...отделно не ми се разпъват допълнително кабели ....
Пробвах всички възможни настройки....на телевизора...не мърда на никъде звука ...най вероятно всичко си е зададено по дефолт някакъв през оптичния кабел ...
Принципно съм доволен от звука силата и качеството от телевизора....но след като чух от лаптопа...че могат доста повече тонколоните...искам да извлека максимума от тях....