Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 36
Like Tree1Одобрявам

Мнение за Edifier 2.1 S360DB ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Мнение за Edifier 2.1 S360DB ???

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    S360DB нямат USB.
    Той е дал линк към тези - Edifier S880DB 2.0.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Темата е за S360DB. А и разликата в звука,която се е получила при колегата идва от източника(TV или PC). По оптика също се ползва DAC-а на колонките.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

Издебнах промоция и се сдобих с Edifier 360 Db за 500лв !!! Първите ми впечатления са , качествена изработка , страхотен чист и силен звук !!! За тази сума , превъзхождат много саундбарове на цена х2 да не кажа х3 !!!
    Минус е много късият оптичен кабел , бихте ли препоръчали качествен такъв , поне от 2-3 метра ???
    Благодаря

5. Novice
    Тук е от
    Jan 2015

И аз притежавам S360DB от 1 година и половина и съм много довелен от тях. Ползвам ги вързани към телевизор. Най-големият минус е както споменаха и други преди мен - не може да се управляват през дистанционното на телевизора и постоянно трябва да се настройва звука от 2 дистанционни, което е малко дразнещо. Не се вижда и силата на звука на колоните никъде, което също ми липсва като екстра. Когато гледам телевизия през box-а на А1 трябва да усилвам телевизора и колоните, като последните съм ги вързал с оптичен кабел към телевизора. Телевизора е smart Bravia на Sony и като реша да гледам youtube, max и т.н. се започва пък намаляване на звука. Това е дразнещото. Иначе като са вързани към телевизора с оптичен кабел звук има едновременно както от колоните, така и от телевизора. Хубавото е, че съм настроил програмируемите бутони на дистанционното на А1 да управлява колоните, така че поне не се налага да използвам и дистанционното на колоните. Иначе като качество на звука съм изключително доволен. Много масивна изработка както на колоните, така и на sub-а и тежат доста.

Скоро ще купувам нов телевизор Sony Bravia 8 и реших преди 2 дни да закупя soundbar Sony Theatre 8 и Sub Sony SW3. Интеграцията им с телевизори Sony е страхотна и това ми беше идеята - да мога с едно дистанционно да ги управлявам. 2 дни по-късно вече отивам да ги връщам в магазина използвайки правото на отказ при онлайн покупка. Като качество на звука изобщо не останах впечатлен и Edifier-а повече ми харесва как свири, макар Sony-тата да са 2-3 пъти по-скъпи. Единствено Sony-тата са по-добри за филми при хубаво качество. Гледах Top Gun Maverik през Max и беше доста добре. Но за всичко останало останах разочарован и постоянно за тези 2 дни усещах, че съм се прецакал с покупката. С какви ли не настройки си играх в приложението Bravia Connect но така и не останах доволен. Така че съм напълно съгласен с мненията тук за soundbar-овете и колко не си заслужават парите.

6. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

nmnikolov, следващият етап след саундбар, и активни тонколони/ОТ, като качество на звука, са активни тонколони 2.0, но със HDMI arc/eARC.
    С него е възможно, да свържеш без проблем съвременeн ТВ. И да управляваш звука с едно дистанционно. Ако, държиш системата да е минималистична,
    и ще с слуша основно музика. ,
    Почти всички известни производители на hi-fi тонколони имат модели:
    Но цената им е "добра": Klipsch The Five, KEF LSX II, ELAC Debut ConneX DCB41
    Предимството, е че може да се добави и допълнително и активен субуфер.

Има и китайски варианти на активни тонколони с HDM arc, погледни amazon.de
    Пример:
    VULKKANO A5 ARC Active Speaker with 5.25 Inch Woofer, Bluetooth 5.0, HDMI ARC, Optica, RCA, USB
    Като, качество на изпълнение и звук, нямам представа как се справят.
    Забележка: посочените активни тонколони са подходяща за малки и средни големи помещения.

Редакция: Има вариант и да вземеш
    WiiM AMP Стерео усилвател, Bluetooth, AirPlay 2, Spotify, Tidal, Chromecast, HDMI и гласов контрол
    или: SMSL AO300 All-in-One Amplifier & DAC & Headphone Amplifier
    + hi-fi пасивни тонколони по избор.

Следващата стъпка за аудио система при любител на филмите и музика (в по малка степен), е вече класиката съвременен AVR (многоканален ресийвър) + две пасивни букшелф/рафтови тонколони/ОТ (като за начало)
    Но, при последния вариант, бюджета остава "отворен", както и трябва да си наясно с разпъване на кабели, намиране място на останалите ОТ (в цялата стая), при увеличаване броя на тонколоните/ОТ.
    П.П. За гледане на филми, саундбар като избор, то погледни Samsung Q серията ( от HW-Q700x нагоре) или по скъпите Sonos
    Този пост е редактиран от tek; 27-12-24 в 19:47.

7. Novice
    Тук е от
    Jan 2015

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    nmnikolov, следващият етап след саундбар, и активни тонколони/ОТ, като качество на звука, са активни тонколони 2.0, но със HDMI arc/eARC.
    С него е възможно, да свържеш без проблем съвременeн ТВ. И да управляваш звука с едно дистанционно. Ако, държиш системата да е минималистична,
    и ще с слуша основно музика. ,
    Почти всички известни производители на hi-fi тонколони имат модели:
    Но цената им е "добра": Klipsch The Five, KEF LSX II, ELAC Debut ConneX DCB41
    Предимството, е че може да се добави и допълнително и активен субуфер.
    Разгледах тези и определено Klipsch най ми харесва, особено с опцията за допълнителен sub. Не са евтини, но то и аз преди 2 дни дадох 1900 лв. за Sony-тата, които днес върнах, така че явно тези пари ще отидат за The Five. А за sub какво ще препоръчаш? Като място съм ограничен в дълбочината и може да е макс 40 см.

Иначе ако Edifier-а S360DB имаше hdmi arc нямаше изобщо да го сменям...

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Така на пръв поглед Клипш-а е леееко по-голям като външни размери, но с 4.5" и ЕЛАК-а е с 4.5" нискочестотен + еднакви входове/изходи..., така че аз без да съм ги чул "на живо" не бих дал близо 1000лв отгоре за същото.
    Друг е въпроса, че самите Клипш не са ми много по "вкуса"
    + ед4н SVS SB1000pro и се вместваш пак около 2000лв... да не говорим, че в момента по някои магазини разчистват старите Kube на KEF и цените са много добри - https://audiomonkey.bg/products/subw...3fcd5d1e&_ss=c

10. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Klipsch The Five, не са лоши тонколони. Но, цената им не е подходяща.
    Klipsch по принцип имат силно изразен изкрящ звук, поради хорната. препоръчват ги обикновенно за домашно кино (по малко за музика) защото са си доста динамични тонколони.
    На които и да се спреш, задъжително, ги прослушай. За да няма изненади като пристигнат.
    Не спомена в каква стая (м2) ще се използват за да получиш по адекватен отговор.

Почти всички активни тонколони имат изход за субуфер.
    Ако, бях на твоето място (и липсва много място) щях да избера отделен усилвател (малък дори и клас D: Wiim AMP ) + пасивни тонколони:
    Има и готови комплекти: Wiim Amp + ELAC дебютен DB6.2 ПРОМО пакет
    При тази комбинация субуфер първоначално няма да е нужен. Защото основните им драйвери за 16.5 см
    или Wiim Amp + ELAC Debut Reference DBR6.2 или
    +Elac Debut 3.0 DB63 високоговорители за рафтове

Стига да имаш място за AV ресийвър:
    Denon AVR-S770H 7.2 Channel AV Receiver with Dolby Atmos, DTS:X, 6 HDMI Inputs and 1 Output, 8K HDMI, Bluetooth, WiFi, AirPlay 2, HEOS Multiroom, Alexa Compatible
    или ако държиш на стерео ресийвър 2.2 канала. т.е. само субове може да добавиш в последствие:
    Denon DRA-900H 2.2-Channel 145W 8K AV Amplifier with HEOS Built-in

+ Elac-a или, които тонколони ти харесат (дали са подови или рафтови, стига да имаш място) в зависимост от бюджета (както по горе писах с комбинацията с малкия клас D усилвател).
    Този пост е редактиран от tek; 27-12-24 в 21:46.

11. Novice
    Тук е от
    Jan 2015

Хол с кухненски бокс около 24 квадрата чиста площ. С мебели и кухня ще е по-малко. Само холната част е около 16 квадрата. Нямам място, а и търся нещо просто и plug and play, като ще се използва за ТВ, музика и кино.

12. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от nmnikolov Виж публикацията
    Хол с кухненски бокс около 24 квадрата чиста площ. С мебели и кухня ще е по-малко. Само холната част е около 16 квадрата. Нямам място, а и търся нещо просто и plug and play, като ще се използва за ТВ, музика и кино.
    Значи спокойно, може да минеш със 4.5 инчовите драйвери на Elac-a + субуфер. За тази стая, да кажем ако е 60/40 в полза на филмите и ТВ.
    Ако си, фен основно на музиката тонколони минимум 5.25 (Klipsch) или 6.5 инча пасивните ОТ (по добре).
    Като при последните активен субуфер, може да не ти е необходим, за музиката.
    Имай на предвид, че ако добавиш активен субуфер, трябва да имаш и място за него.
    Желателно е рафтовите тонколоните (дали ще са активни или пасивни) да са поставени на стойки от двете страни на ТВ, или акустично разделени от мебелите. За да не ти "свирят" последните.

13. Novice
    Тук е от
    Jan 2015

Мебелите ще са ето така. Ниската част на секцията ще е с широчина 2 метра. Телевизора ще е на стенна стойна на 15 см. над секцията и е с широчина 122 см. (55 инча) т.е. от двете страни на телевизора ще има чисто по около 40 см. място. На земята в дясно има около 55 см. широчина. Цялата секция е с дълбочина 45 см. За кабелите не се притеснявам, защото ниската част на секциятя по цялата си ширина ще има скрит рафт отдолу, който ще се достъпва от плота отгоре - в двата края и по средата. Колоните ще се използват горе долу равно за тв/кино/музика. За съжаление няма как колоните да са на отделни стойки, а ще са върху секцията.

WiiM Amp също е опция ако смятате, че може да се постигне по-добро съотношение цена/качество.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ако размерите/разстоянията от снимката са верни, то с малко разместване ще има място за стойки и за събуфер. Колко ще е оптимално е друг въпрос, но пак ще е по-добре от колони сложени върху шкаф или още по-лошата комбинация - на различни нива едната в/у шкафа, а другата на стойка.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Докато решиш какво да си купиш си настрой от ТВ нивата на звук за различните входове и приложенията. Така по-рядко ще ти се налага да пипаш дистито. Прочети си инструкциите

17. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Булшелф тонколони поставени върху мебел: лоша идея. Ще свирне и шкафа, заедно с тях. Досега може да не си усетил проблем , защото сателитите на Edifier-a, не излизат ниски честоти от тях.
    Които и 2.0. активни тонколони ще вземеш, ще са с компромис, поради мястото им. Не бих рискувал със скъпи ОТ.

Предимството на Wiim усилвателя, че може да вземеш по добри (по големи букшелф ОТ със 6.5 инч основен говорител ), които ще имат по плътен звук сравнен с ELAC DCB41, Klipsh The five, например.
    Но, при тази ситуация си повече за саундбар, отколкото рафтови hi-fi тонколони върху шкафа.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

След няколко седмици, тестове ...реших да ги включа и към един стар лаптоп , и бях потресен , два пъти повече се усилват , от колкото като са включени в телевизора !!! Има ли смисъл и дали е възможно да им взема външен DAC ...за да получа същия звук от телевизора както от лаптопа ???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. мнение за Q7F
    От Its във форум Samsung телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 19-12-18, 18:05
  2. Мнение за MHI ZJP-S?
    От saint056a във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 15
    Последно: 19-11-12, 11:57
  3. Мнение...
    От LeBron във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 11-01-12, 14:42
  4. Мнение за ТВ
    От pipe82 във форум Телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 30-11-11, 18:04
  5. Мнение
    От hunter79 във форум Аудиотехника
    Отговори: 11
    Последно: 21-04-07, 18:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе