Резултати от 1 до 2 от общо 2

Самсунг ТВ , Лоджитех z906 , DTS звук ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Самсунг ТВ , Лоджитех z906 , DTS звук ...

Привет !

Знам, че Samsung телевизорите от 2018 насам не поддържат DTS звук.

Ще ви кажа с какво разполагам , като домашна техника.

Скоро си взех телевизор Samsung S95D. Имам и Logitech Z906 система. От spdif на самсунга в spdif на Лоджито - работи , но той се сърди на DTS и не го пуска

Става дума ПРЕДИМНО за гледане на филми и видеоклипове , пускани от локалната мрежа директно на телевизора от Synology NAS /DLNA протолкола/. Доста от филмите са с DTS звук и както казах Samsung-a им се сърди...а аз си скубя главата ! Веднага ми се прииска да върна стария самсунг !

Какво е решението в случая ?

Четох доста , но все повече се обърквам.

Четох , че ако взема един google tv box с оптичен изход - мога да пускам филмите през него , като ТВ и лоджито са свързани през hdmi самсунга и съответно лоджито през spdif out ...защото андроид тв боксовете НЯМАТ проблем с DTS. Да, но евтините боксове са пълен боклук , да не казвам какво могат да ви докарат във вътрешната лан от Интернет ! Изключвам го като възможност просто .

Друг вариант е да си взема квалитетен ТВ бокс.Nvidia shield примерно, но пък той няма spdif out , а Лоджито има spdif и аналогови входове.Гледах и едно решение с usb към spdif .. уж работи , ама а де ? Дали работи ? А и май скоро ще излиза нова версия на shield-a , че тези вече са бая стари. Последния е от 2019.

Зарових се в теми за ресивъри , колони , окабеляване , тн..тн.. и разбрах , че дори да си взема ресивър - лоджитека няма как да го свържа с ресивъра.По-скоро има начин , но губя бас-а. Все нещо с условности. Но... Днес ми се мерна един ресивър , на който имаше няколко оптични входа и един оптичен изход , та въпроса ми е дали това евентуално може да сработи ? Има ли такива ресивъри ? Да мога да свържа с него лоджито посредством оптичен изход ? Един вид да преминава само през ресивъра , без да модифицира сигнала и лоджито да го приема , обработва и просвирва както от spdif от телевизора , в описанието ми в началото.Но пък тогава идва въпроса как ЩЕ вкарам звука в ресивъра ? С hdmi от ТВ, но как ще се раздели сигнала тогава ? Не са ми ясни нещата , затова пуснах това питане.

Според вас как мога да си реша проблема с минумум усилия и средства ? Минимум не имам предвид никакви ? Ако ми предложите нещо ще съм много благодарен !

2.  

3. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Отговор: Самсунг ТВ , Лоджитех z906 , DTS звук ...

С AV ресийвъра няма да може да пускаш пак DTS, формати, защото просто Samsung-a не поддържа формата. Още по малко че AVR, се избира да е поне от последните 5-6 години , при втора употреба за да поддържа повече мн.канални формати.
    Най евтиния идобър бокс с google TV е Nokia 8010.Има го само в amazon.de. И то не постоянно.
    Алтернативата е някой бюджетен Ugoos, който идва с чист или модел на mecool.
    При възможност може да свържеш директно PC със ТВ, със HDMI.
    И да свържеш директно Z906 към PC, само за аудиото.
    Стига да имаш мерак по нататък може да смениш изцяло Z906 със саундбар или интегрирана кино аудио система (стига да си склонен да се разделиш със 2.5-3К, място и разпъване на кабели..).
    Този пост е редактиран от tek; 15-01-25 в 21:53.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продавам 5.1 система - Logitech Z906
    От lilos във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 26-02-19, 12:20
  2. колонки Logitech Z906 ?
    От malak007 във форум Тонколони
    Последно: 01-07-12, 13:59
  3. LOGITECH Z906 или Домашно Кино?
    От triers във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Последно: 29-05-12, 17:07
  4. Свързване на Лоджитех съраунд система с Тв
    От I.V.G. във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 5
    Последно: 13-04-12, 16:41
  5. Въпрос за Logitech Z906
    От RIPSTER във форум Тонколони
    Отговори: 2
    Последно: 26-01-12, 21:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе