Привет !
Знам, че Samsung телевизорите от 2018 насам не поддържат DTS звук.
Ще ви кажа с какво разполагам , като домашна техника.
Скоро си взех телевизор Samsung S95D. Имам и Logitech Z906 система. От spdif на самсунга в spdif на Лоджито - работи , но той се сърди на DTS и не го пуска
Става дума ПРЕДИМНО за гледане на филми и видеоклипове , пускани от локалната мрежа директно на телевизора от Synology NAS /DLNA протолкола/. Доста от филмите са с DTS звук и както казах Samsung-a им се сърди...а аз си скубя главата ! Веднага ми се прииска да върна стария самсунг !
Какво е решението в случая ?
Четох доста , но все повече се обърквам.
Четох , че ако взема един google tv box с оптичен изход - мога да пускам филмите през него , като ТВ и лоджито са свързани през hdmi самсунга и съответно лоджито през spdif out ...защото андроид тв боксовете НЯМАТ проблем с DTS. Да, но евтините боксове са пълен боклук , да не казвам какво могат да ви докарат във вътрешната лан от Интернет ! Изключвам го като възможност просто .
Друг вариант е да си взема квалитетен ТВ бокс.Nvidia shield примерно, но пък той няма spdif out , а Лоджито има spdif и аналогови входове.Гледах и едно решение с usb към spdif .. уж работи , ама а де ? Дали работи ? А и май скоро ще излиза нова версия на shield-a , че тези вече са бая стари. Последния е от 2019.
Зарових се в теми за ресивъри , колони , окабеляване , тн..тн.. и разбрах , че дори да си взема ресивър - лоджитека няма как да го свържа с ресивъра.По-скоро има начин , но губя бас-а. Все нещо с условности. Но... Днес ми се мерна един ресивър , на който имаше няколко оптични входа и един оптичен изход , та въпроса ми е дали това евентуално може да сработи ? Има ли такива ресивъри ? Да мога да свържа с него лоджито посредством оптичен изход ? Един вид да преминава само през ресивъра , без да модифицира сигнала и лоджито да го приема , обработва и просвирва както от spdif от телевизора , в описанието ми в началото.Но пък тогава идва въпроса как ЩЕ вкарам звука в ресивъра ? С hdmi от ТВ, но как ще се раздели сигнала тогава ? Не са ми ясни нещата , затова пуснах това питане.
Според вас как мога да си реша проблема с минумум усилия и средства ? Минимум не имам предвид никакви ? Ако ми предложите нещо ще съм много благодарен !