Здравейте,
имам проблем с Nokia 6100 не мога да изпращам и получавам файлове през инфрачервения порт между два телефона.Въобще нямам точка от менюто send via IrDA.Това само мой проблем ли е или самия телефон фабрицхно си е така.
10x
Здравейте,
имам проблем с Nokia 6100 не мога да изпращам и получавам файлове през инфрачервения порт между два телефона.Въобще нямам точка от менюто send via IrDA.Това само мой проблем ли е или самия телефон фабрицхно си е така.
10x
Не е в теб проблема, проблема е че си си купил нокия
То всъшност май само Sony Ericsson винаги са имали възможност за трансфер между телефони.
Става дума за Не-Умните телефони.
Новите Кокии мисля че вече могат да пращат, за 6230 съм сигурен!
Хе, хе, аман от остроумия.
Zetle, нищо лично приятелю, ама на незнаещите потребители, Nokia им пречи.
Когато решиш вземи си Nokia [smartphone] и аз ще ти пратя "ръководство" как да ползваш IrDA и/или Bluetooth за прехвърляне на файлове, с каквото и да е разширение.
Виж пазарните дялове на производителите.
Не може две трети от света да е глупав и да използва Nokia, а само ти да си просветлен и да ги презираш.
Какво общо има Nokia 6100 с SE T630 да кажем.
Защо не сравниш SE Т100 с Nokia 7610 да кажем.
"Катана изработен от Хатори Ханзо, може да се сравнява само с друг катана на Ханзо."
Та и за Nokia е така.
[]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font size="5">...Става дума за Не-Умните телефони....</font id="size5">
<div align="right">Originally posted by Zetle - 18/11/2004 : 12:53:41</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Добре нека да направим още едно на вид безумно сравнение:
Nokia 6100 vs. SE T68i
В конкретния случай разглеждаме само възможностите за трансфер, като наблягам на разликата във времето на моделите.
Значи какво става, T68 има Bluetooth и IrDA през които може да се прави трансфер между два телефона.
Кокията има само IrDA и то може да се използва единствено за връзка с PC и то снабдено със съответния софтуер, докато при IR връзката на Т68 просто кликваш и всичко тръгва.
Ако срваняваме смартове е друга песен!
Zetle си го е написал Malone ! [] Nokia Series 40 са си пълни ........ [] За пазарния дял на Nokia - мдаа повечето юзери са "прости" и невзискателни, за това си купуват едно дръвце Nokia с "просто" меню (е на мен са ми доста "сложни" и неудобни) и се радва, че има "мерцедеса на телефоните" [:D] ....
Под "Nokia" и техните дръвца имам предвид Series 40 ... Series 60 са съвсем друга песен [:P]
Не ме разбра Zetle.
За мен SE са прекрасни телефони, особено пък T630 и след него, спор няма.
За НЕсмарт телефони ги препоръчвам горещо заедно с 6510 на Nokia, въпреки малко по-ниския клас на последния.
Мисълта ми беше друга.
Това с инфрареда си е политика на Nokia, сигурен съм, че много добре го знаеш, не е проблем или недостатък на телефона, а недостатък на политиката на финландците.
Просто така както си го написал, ако някоя ламя го прочете ще си каже, че Nokia по-принцип са най-калпавите телефони, които съществуват. А не е така, да не кажа точно обратното за определени модели.
И проблема с IrDA ограниченията е преодолим, сигурен съм в това, вероятно с една две редакции на софтуера, просто не съм търсил отговор на този въпрос.
Не е било целта ми да спорим върху тази толкова стара тема.
[]
Така е, но това не ги оправдава. А щом самата функция на конкретния апарат е одрязан в следствие на фирмената политика, то това се превръща в недостатък на телефона.
Не мисля че има човек който не би искал да може да разменя картинки, мелодии или нещо друго със някой приятел или познат с подобен телефон.
Та аз в началото му отговорих на човека, малко грубо но предполагам вече стана ясно че IrDAто на Nokia Series 40 не може да се ползва за връзка с други телефони, като изключим трансфера на визитки!
Никога не съм приемал липсата на функции за приемане/пращане за мнооого голям проблем на нокиа. Може би защото предпочитам сам да си направя картинката и да си сваля някаква нестандартна мелодия за да си персонализирам телефона и да не се чудя като звънне нокиа в заведение мойта ли е или на някоя от останалите 20
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> ... да не се чудя като звънне нокиа в заведение мойта ли е или на някоя от останалите 20
<div align="right">Originally posted by XaMaB</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Абсолютно!
И при условие, че от 20 клиента 18 са с Nokia ...
Zetle ...
[:D]
Еми то ако можеш да намериш статистика, колко процента от света е добре образовано и здраво мислещо []
Уффф почти във всяка тема го казвам:
Телефона силно прилича на стопанина си!
На мен ми харесва един и го защитавам, ти харесваш друг и го защитаваш.
Всеки човек е субективен. Просто няма начин. Личното ми мнение мисля че е ясно. Реално не можеш да кажеш за който и да било телефон че е скапан, прсото защото той е "идеалния" за някой си човек. Примерно на една манекенка не и трябва да си връзва микрофона и колоните на компютъра като хендс фрии през Bluetootha или да браузва със x/cHTML-а. На нея и трябва едно самсунгче да и е шаренко, да и звани мекичко и тва е!
Да може да се говори и да работи WAP-а да може да си поръчва мелодии по 2 лв парчето!
има и субективност има и манияшка фенщина в която телефона, лубимия отбор, процесора и видеокартата са просто по важни от човека до теб.
Е това второто ми е много трудно вече да го разбера.