Има ли някой Нет Монитор на телефона си интересува ме за Нокиа 6100
Гледам че братушките са доста напред. Опитах да си активирам на не стана иска по Mbus или Fbus т.е. с кабел някакви идеи
Има ли някой Нет Монитор на телефона си интересува ме за Нокиа 6100
Гледам че братушките са доста напред. Опитах да си активирам на не стана иска по Mbus или Fbus т.е. с кабел някакви идеи
Имам нет монитор телефон сименс С65 активирах го като използвах руския саит alsiemens.com за съжаление нямам инфомация за повечето съкращения
За обикновен потребител нет монитора е абсолютно безполезен.
Данните могат да послужат единствено на инженерите от подръжката на базовите станции.
Е, не баш абсолютно...Първоначално публикувано от badr
Аз, например, си ползвам NetMonitor-а за да гледам към колко клетки имам обхват и с какво качество (в dB) е той към всяка от тях.
Сигурен бъди,че е баш така.
Клетките обменят информация за местоположението на телефона и power менажера усилва или намаля мощноста на сигнала излъчван към съответния телефон.
При преместването ти тази информация се актуализира периодично.
Тъй че тая работа с децибелите
Ами точно това ме интересува - какво е покритието на ключови за мен места (у дома, на лозето, на вилата, до бурето в мазето и т.н.). :coolsmiley:Първоначално публикувано от badr
На мен ми върши идеална работа когато монтирам гсм комуникатори към сот системи по вили из затънтени села и дерета
Опитай да го активираш с LogoManager. Можеш да го изтеглиш от тук http://www.logomanager.co.uk/download.phpПървоначално публикувано от joroj
След като го инсталираш е необходимо да настроиш програмата за връзка с телефона в зависимост по какъв начин искаш да го свържеш ( по кабел или на инфрапорт ). От меню Tools -> Options -> Change Dialog.
След като приключиш с настройките се убеди, че телефона е включен и LogoManager показва Connected в статуса.
Сега остава да отидеш на меню Tools -> Network Monitor и от там да поставиш отметка на функцията която искаш да активираш. Имаш избор между 3 възможности Deactivate, Field test и Engineering. Прeпоръчвам ти да избереш Engineering. Field test е същото но е малко орязано. Това е. Разбира се остава проблема с връзката към компютъра но за съжаление не разполагам с код който да ти свърши работа за активирането на тази функция. Има и още една малка подробност - при някои версии на софтуера на телефона, тези скрити менюта са премахнати. Остава ти да намериш някой с кабел или инфрапорт и да опиташ какво ще стане. Успех !