Отговор: мнения за смартфон Lenovo IdeaPhone A820 1.2GHz Dual SIM Quad Core
Въпросният тел.го закупих на жена ми преди седмица.Мога да кажа че надмина очакванията ми.Държиш го в ръка и сякаш винаги е бил там,бърз процесор,супер дизайн,и превъзходна камера.Да отбележа че това е вторият "китайски"тел. който купувам.Първият е ZTE U950 който не е "мръднал" вече 7 месеца.Моето мнение е че покупката на тел. от големите китайски производители е най–доброто което може да получите за парите си!
1 Прикачен файл(ове)
Да посъживя малко темата...
Купих си този телефон (телефона, за чийто параметри бях питал в темата):
Прикачен файл 10417
Само ще кажа - телефона е супер за парите си...Много бързо работи, има си всичко от което се нуждая. Поддържа Google store и всичко за каквото се сетите. Има си български език...Вече го използвам две седмици и съм очарован. Батерията държи три, четири дни, в зависимост от това колко се бъзикам с него. Разбира се, не съм включил нета постоянно, но даже и да работи, пак издържа повече от два дни.
Ми, честита ти реплика на Самсунг Галакси С3. Да си го ползваш със здраве и да те радва дълго време.
Като гледам май не е реплика на самсунг галакси S3. Едно, че е с по голям дисплей, едно че параметрите му са същите като на S4.
Визуално ми прилича на галакси с3, аз за това, иначе супер, дано ти служи вярно дълго време.
Дано...Благодаря за пожеланията stenly
Каква марка двусимов ли е колко пари излиза и от къде го закупи?
тези дни чакам да пристигне един Lenovo A789
като му направя 1-2 теста ще пиша тук
Вальо, телефона е Zopo C3 - двусимов е, едната карта е нормална, другата мини. Като, общо параметрите на телефона са - 5 Inch Full HD 1080P Screen, 1GB RAM, 16GB ROM, 13MP Rear, 5MP Front Camera, Android 4.2 OS, MTK MT6589 1.5GHz, Cortex-A7 quad-core processor, GPU:Power VR SGX544
Телефона е 280$ и го купих от единия от сайтовете публикувани в темата.
Aleksandars, и аз съм харесал този Zopo C3, можеш ли да кажеш от кой сайт точно го поръча и имаше ли проблеми на митница?
Здравей, имам този телефон от малко повече от 3 седмици. Поръчах го от www.aliexpress.com и крайната цена, на която пристигна е 235 лв (виждал съм, че в БГ се предлага за около 350-360 лв, което според мен е прекалено много) и засега няма и ден, в който да съжалявам, че съм го купил. Това, че е с две СИМ-карти е едно от нещата, които ме спечелиха за него. Софтуерът на телефона е много добре изпипан да работи с две СИМ-карти, не е "бъгав" и това, че е с две карти е едно от предимствата му (аз също бях чувал за телефони с 2 СИМ карти като Prestigio, че са бъгави и бях скептичен в началото, но този определено не е). Марката "Lenovo" също не би ме притеснявала - Lenovo не са "случайна" китайска фирма, преди години купиха бизнеса на IBM с персонални компютри и за няколко години успяха да изпреварят по пазарен дял фирми като Acer и Dell (по последни проучвания вече задминаха с малко и HP и са най-големият производител). Като характеристики е доста, доста добър за парите си, без да е нещо изумително. Като изработка също е много, много добър без да е изумителен. За мен лично изборът се определяше от това, какво искам и какво очаквам от един телефон и какво съм готов да платя за това. Всеки си преценява дали си струват 700-800-1000 лв за нещо в джоба, с което ще върши същото, което може да прави и с нещо за 235 лв. Видях, че има форум за този телефон, където предполагам, че също можеш да получиш мнение: Модифициран ROM за Lenovo A820
Купил съм няколко китайски телефона,всичките безупречни,споделям мнението,но с това за парите не съм съгласен....350 лв. са си 100 лв. горница,дотук добре много е,ама я кажи колко време го чака?Сигурно поне 25 дена,а щом платиш нещо вече искаш да го ползваш и нямаш търпение.МИТНИЦА,случвало се е да се измъкна от тази досада ама рядко и понеже не печеля от телефоните(те са за познати)си е за сметка на купувача.Трето софтуера с който идват рядко може да се ползва освен в Китай(въпросното lenovo също)слагаш къстъм ром и готово ама трябва да имаш познания поне малко.Четвърто трябва да имаш PAYPAL и да знаеш английски малко.И на последно място но най-важно ПАРИТЕ.РИСКУВАШ ВСИЧКИТЕ ПАРИ КОИТО ПРЕВЕЖДАШ,в твоя случай трябва да черпиш че си получил нещо от www.aliexpress.com защото е от ненадеждните сайтове,никога не съм поръчвал от там.Повече от половината обяви са лъжливи или от много дребни търговци които нямат нищо налично,и най-малкият проблем е че те също ще трябва да го поръчват.Ако пък е от "сигурен сайт" имат други хитрини, първо курса на долара е с 5-6 ст.по-висок,имаш обработка на заявка,и ОПАКОВКА,което е странно,но тези "ДРЕБНИ" разходи ВДИГАТ цената с 25-30лв.тъпо нали?ама го има.И на последно място нещо което се отнася за всички китайски търговци,СТОКИТЕ ИМ ПЪТУВАТ ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ДО БЪЛГАРИЯ И РИСКЪТ ДА НЕ ДОЙДЕ ПРАТКА НЕ ПО ТЯХНА ВИНА СЪЩО Е ГОЛЯМ.Вярно след два месеца ако си с празни ръце ти връщат парите,ама огорчението не могат да ти платят.Предвид гореизложеното 100 лв. горница ТИ ПЕСТИ ВСИЧКИ НЕРВИ,и получаваш нещо РАБОТЕЩО И ВЕДНАГА.Още първият тел.който купих дойде за 9 дена,отлично нали?ама си мина през митница,опаковка,курс но долара и т.н.от обявена цена 193 долара(~287лв.)крайната цена стана+84 лв.(с човек на митницата,иначе не ми се мисли).С това мнение не ангажирам никого,и нямам намерение да се заяждам с никого просто споделям моя опит и изразявам мнението че ако един път си извадил късмет това не значи че и следващият път ще е така.
Ама има и европейски сайове бре,хайде на ги рекламирам...Какво сте "зяпнали"?
Иначе е добре, че предупреждавате за тези сайтове...
Аз си закупих от метро този http://www.evolveo.eu/en/fx420 телефон и е перфектен много по бърз и безпроблемен сравнение със LG405F който ми правеше микрофония и шумеше при раговори.
Доколкото знам Леново нямат лиценз за продажба на телефони в Европа-все още .Така ,че не знам от кои европейски сайтове може да се закупи техен продукт.Факт е ,че продават таблетите си без функция GSM при нас точно поради тази причина.За европейския пазар софтуера е променен и орязан.Когато получат лиценз може да се радваме и на гаранция на телефоните им в ЕС и да не се налага да сменяме софт.