Резултати от 1 до 6 от общо 6

Idol 2 - софтуерна драма

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Sep 2014
    Мнения
    1
    #1

    Idol 2 - софтуерна драма

    Здравейте,
    от около месец притежавам Idol 2, а преди около 2 седмици за първи път ми направи следния номер: не ми разрешава да тегля нови приложения,нито да актуализирам досегашните,защото "на устройството няма достатъчно памет". Работата е там, че според цифрите,които се показват за наличност на МБ, имам. Над 600 МБ. И не стигат за актуализация или един вайбър?!? Да не говорим,че не съм теглила почти никакви приложения!? Първият път не ми направи кой знае какво впечатление, върнах фабричните настройки на телефона и се успокоих. Но няма и 2 седмици по-късно,ето,същият проблем, че и по-зле - вече инсталирани приложения се самоизтриха сякаш и от тях останаха само иконките. Смятате ли, че едно гаранционно преинсталиране на софтуера в Глобул би оправило проблема дългосрочно?

    Имам 32гб карта памет - искам да мога да си тегля спокойно приложения, да ги препращам на нея и да не се притеснявам постоянно. Толкова много ли искам от китайски телефон?

    П.С. В момента връщам фабричните настройки за втори път и се надявам скоро да не се случва пак. През това време ще чакам да ми изпратят гаранцията му,защото не е в мен, и ще предприемам мерки.

    П.С.2 - Не само на мен ми се струва,че има брутално голяма разлика между качеството на снимките с този телефон и Самсунг ес2,независимо,че уж параметрите са им еднакви,нали?

  2.  
     
  3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #2

    Отговор: Idol 2 - софтуерна драма

    Здравейте и добре дошла във форума ни.
    На телефона имате два типа памет вътрешна и външна (SD карта). Телефона ви казва, че вътрешната памет е препълнена. Другият път си купете нещо марково и може би чуденките ви ще са по-малко.

  4. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2
    Мнения
    382
    #3

    Отговор: Idol 2 - софтуерна драма

    stenly, другия път не бъдете толкова надменен и няма да изглеждате смешен с неадекватните си коментари! Idol 2 e съвсем приличен телефон от съвсем прилична марка.
    Към автора - обърнете се към търговеца, от който сте купили апарата!

  5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #4

    Отговор: Idol 2 - софтуерна драма

    Ако бях надменен първото което щях да направя е да ви дам дълга и заслужена почивка от форума (прочетете правилата на форума). Второ , idol 2 е китайка "пръчка" (в прав и преносен смисъл на думата) който е направен с една единствена цел ...да е евтин. Французите продадоха правото над бранда ALCATEL (обявиха го като консорциум между Алкател и TSL Corporation) и сега се ползва от китайски производител на телефони в опит да излъжат някой, че си купува нещо по-истинско. Така, че моля да не се опитвате да ми давате оценка и си помислете на кой от двамата ни коментарите са смешни и неадекватни.
    Този пост е редактиран от stenly; 04-09-14 в 11:55.

  6. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2
    Мнения
    382
    #5

    Отговор: Idol 2 - софтуерна драма

    Уважаеми г-н Super Moderator,

    Първият член в правилата на форума гласи "Никой не се е родил научен, затова е форумът.". С какво помогнахте на автора на темата с първия си пост? Смълълът му може да се сведе до "Като си си купила китайска пръчка, сега си носи последствията!", което аз определям като надменно и смешно, ОСОБЕНО от клавиатурата на Super Moderator. Ако се чувствате засегнат от определенията "надменен" и "смешен", можете да се възползвате от правото си да ми дадете колкото искате дълга почивка от форума, но това по никакъв начин няма да промени факта, че тези две думи са подходящи за първия Ви пост. Моите мнения в тази тема са почти толкова безполезни, колкото и Вашите, като аз имам предимството да поне да препоръчам на автора какво да направи, докато Вие само му казвате какво да НЕ прави, а именно да не си купува китайски пръчки, което с нищо не му помага да си реши проблема с паметта.
    Колкото до това дали мога или не да Ви давам оценка - мога да давам оценка на каквото пожелая, докато не нарушавам правилата на форума, което смятам, че не правя. В първия си пост, освен да дам съвет на автора, изтъквам безполезността на Вашето мнение и го оценявам, според мен, прилично обективно.

    Приятен ден!

  7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #6

    Отговор: Idol 2 - софтуерна драма

    Уважаеми (няма да пиша ника ви да не си помислите, че се подигравам)

    Аз поне обясних защо получава съобщение, че памета е препълнена след като има 32 гигабайтова карта .... отговора ми за китайската пръчка е на въпроса "Толкова много ли искам от китайски телефон?". Ако вие се обиждате от това е ваш проблем. Съвета Ви към авторката да занесе телефона на сервиз е .... безумен. Какво ще направят в сервиза ? Ще преинсталират операционната система и всичко ще се повтори отново след като отново се напълни. Това не е хардуерен проблем а е ограничение което може да се избегне за някои приложения ако се преместят на картата с памет.

    Благодаря, деня ми винаги е приятен

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Alcatel idol mini малък проблем
    От porko във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 24-06-15, 22:35
  2. Alcatel IDOL 2 Проблем!
    От chippen във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 5
    Последно: 19-08-14, 18:07
  3. Софтуерна телефонна централа - как?
    От Araiz във форум Поддръжка
    Отговори: 15
    Последно: 07-03-09, 00:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе