Моля за мнения за -
Samsung C115 Galaxy K Zoom
Нищо против телефончето-хубаво е,но почти два пъти по-тежко от един нормален смартфон.Оптиката ще ти трябва в редки случаи и смятам че не си заслужава.
Тежестта не ми пречи В момента в Мтел е на промоция за 400лв и понеже и телефона ми се счупи и фотоапарата и пари за двете по отделно няма та питам дали си струва това две в едно
С CMOS 1/2.3 цензора е, а сапунерките с този цензор започват от 250+лв.... така, че ще прави прилични снимки при светлина, жалко, че немогат да се сменят обективите за по-детайлни макрота....
Машинката е с Exynos 5260, не е от най-бързите процесори, но в крайна сметка, трябва да е достатъчен за комфортна работа за всички ежедневни нужди.
Има 2 GB RAM, което е чудесно, има Gorilla Glass 3 стъкло на екрана, интересно е дали и как обектива е защитен от надраскване.
Вградената флаш памет е подигравателно малка - 8 GB не стигат за нищо, прибавете към цената на телефона стойността на една бърза microSD карта с капацитет поне 16, а по-добре 32 или 64 GB.
Дотук всичко е приемливо.
Двата основни акцента - камера и външни габарити, енергономия и удобство.
Камерата ще е по-добра от болшинството камери на смартфони - 1/2.3'' сензор - отлична характеристика и за сапунерка, камо ли за телефон, оптична, а не цифрова стабилизация, Xenon светкавица, висока резолюция - супер.
Но... - 10х оптично увеличение? За фотоапарат ок, но за телефон - много лещи, тежки, големи, според мен напълно излишно.
Не снима 4K видео.
Удобство - нулево. За мен това е грозен, тежък апарат, който нито е телефон, нито фотоапарат.
Последното написано е чисто лично впечатление.
Ако телефончето ви допада наживо и не го чувствате некомфортно в ръката / чантата.... защо не?
Моделът е крайно неподходящ за мъже, които обикновено носят телефона си по джобовете, но в крайна сметка може би е точен избор за жени, които винаги имат чанта под ръка.
Така че, на първо четене щяах да кажа, че не става, като изписах всичко и претеглих плюсовете и минусите - при цитираната цена, качествата на камерата и постоянното наличие на чанта, в която може да се носи - за съм.
Отивате, виждате наживо, държите го в ръка - ако продължава да ви харесва - взимайте.
Човек... уби ме с избора на обзор. Наистина ли успяваш да прочетеш повече от 3 изречения? Нищо лично, но преди да опитваш да пишеш не е зле да си вземеш матурата по БЕЛ.
5 книжки да си прочел също не е лошо.
Нещо не разбрах? Какво му е на обзора? Какъв БЕЛ, какви 5 книжки? Аааа....тъкмо се зачетох ( не го бях чел ) човека май е ползвал повечко гугъл транслейт.
Този пост е редактиран от Tommorow; 30-10-14 в 22:42.
Аз не искам обзор ,а наблюдения от хора които го имат или които са го виждали и държали .Нормално е да изтъкват само положителните му качества Или ако имате мнения за хубав смартфон до 400лв
Ти самата трябва да го разцъкаш и подържиш...ние и да сме, какво от това, ще ти изкажем субективно мнение. Мен лично не ме кефи. За 170лв.отгоре, при същият оператор се предлага Ноте 3, който според мен е много по-добро мобилно устройство. Ако си мислиш, че снимките ще се различават особено от тези на по-висок клас телефон се лъжеш. Разлика ще усетиш, при сензори от 1" нагоре...