Резултати от 1 до 7 от общо 7
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By kalinntv

Ulefone Power ревю

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    38
    #1

    Question Ulefone Power ревю

    Вече почти седмица ползвам Ulefone Power.
    Първите впечетления са-перфектна сглобка,алуминиевата рамка и пластмасата по нищо не отстъпват на марковите модели в този клас.
    Дисплея е повече от приличен-full HD
    Android-a 5.1 работи чудесно,наистина има някои предварително инсталирани приложения,които са излишни,но това се преживява.
    Скоростта на процесора,както и 3GB Ram за мен са напълно достатъчни.
    Батерията 6050мАч след 3 цикъла на зареждане се държи все по-добре,след 24 употреба е на 70%
    Сложил съм 32GB micro SD карта,на която инсталирам приложенията,които позволяват да бъдат преместени.Картата се слага на един от двата слота,така,че тези,които искат да ползват телефона с две СИМ карти ще трябва да избират.
    Скенер за пръстови отпечатъци работи прилично бързо,но аз не го ползвам.
    Камерата се представя добре.
    В комплекта има протектор за екрана и калъф,така,че не трябва да се търсят допълнително.
    Така нареченото "бързо зарядно" зарежда с 5,7,9 V-2A или 12V-1,5A
    Зарежда целият капацитет на батерията за около 2 часа.
    Единственото което не ми допада е големия размер-5,5''.Да работиш с него с една ръка е почти невъзможно,а и в джоба се усеща...
    Това са първите ми впечетления-мисля,че за тази цена-340лв е добра алтернатива на флагмените на големите производители.
    svetlio1 одобрява това.

  2.  
     
  3. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #2

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от kalinntv Виж публикацията
    Сложил съм 32GB micro SD карта,на която инсталирам приложенията,които позволяват да бъдат преместени.Картата се слага на един от двата слота,така,че тези,които искат да ползват телефона с две СИМ карти ще трябва да избират.
    Кое налага всичко да се мести на СД? Това е контрапродуктивно и ненадеждно - отчаяна мярка при малки модели или големи игри.Гледам са вградили 16Гб, колко остават свободни?

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    38
    #3

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    от 12.11 GB в момента са свободни 9,7GB

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Благоевград
    Мнения
    56
    #4

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    kalinntv работи ли нормално в БГ ,приложения и т.н.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    38
    #5

    Отговор: Ulefone Power ревю

    да,всичко работи перфектно,единствено 4G мрежата не съм пробвал..

  7. bls
    bls е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    11
    #6

    Отговор: Ulefone Power ревю

    Привет колеги,

    закупих си Ulefone Power преди около 2 месеца, нов, от GearBest. Машината сдаде багажа днес, съответно строших я в земята и на боклука (при мен такава е практиката с нефункциониращите устройства от всякакъв вид :-) Ето и малко детайли от употребата на машинката за да имате база за сравнение:

    Машината я ползвах основно за мейл - имам 4 мейл акаунта в една програма (избрах си я в гугъл плей) - мейлите основно чета,
    viber, whatsapp, интернет (modzilla), here (gps), sms и телефон разбира се. От време на време прочитам някой pdf или word. Като цяло абсолютно лаишка употреба за един "смарт" фон. Ползвал съм телефона с постоянно включен 3G, изключен wi-fi, и средно 10-15 разговора (40-60 минути) разговори на ден. Съответно батерията издържаше 2-3 дни. При работа с различни приложения беше и муден някак си. Не бях доволен определено, но се издържаше с по-няколко ругатни на ден. Но това до днес ... от сутринта половината обаждания не чувам нищо. Отварям watsapp и докато пиша, започва да ми се включва падащото меню с настройките, забива през 2 минути и все такива странни ситуации (като вируси на известна ПС среда). Рестартирах 2 пъти - нищо. Рисетнах със заводските настройки 2 пъти. 1вия път с възстановяване на акаунта - подобрението беше за около 20 минути, и после почнаха всички забивки отначало. Направих 2ри ресет с пълно изтриване на всичко и девствени заводски настройки - изкара 30 минути и се почна пак. Не знам дали този "Рисет" в телефона е еквивалент на форматиране при ПС-тата, но на практика ефекта беше никакъв и затова телефона срещна съдбата си в паркета ....

    Относно Андроида - имам малък опит като потребител с 2 андроида (единия беше Киткат , другия по-стар), този на УлеФон е 5.1 и беше по-"не френдли" от двата по-стари които съм ползвал. Държа да уточня, че не разбирам от телефони, употребата ми на подобна джаджа е чисто бизнес ориентирана (мейл, месинджър , телефон) и недоумявам на фона на всички "екстри" които имат тези устройства, какъв точно им е проблема, че не могат да изпълняват и 30% от функциите, които уж могат и трябва да изппълняват ?? Аналогични проблеми съм имал с подобни "маркови" устройства от други категории - ефекта винаги е бил, че ползваш ли куча марка устройството с най-масовите функции за които е "създадено", то винаги "прегаря" в един момент и то доста скоро. Ако пък искате да ползвате масово тези основни функции без проблеми, то трябвя да си купите висок клас машина, което за мен е абсурдно да дам пари за телефон колкото е лаптопа ми ... не за друго, ами ако се окаже че не върши тези 30% функции качествено и без забивки - тогава е гадно да срещнеш 1000+ лева с паркета

    От позицията си на потребител (с параметрите по-горе), твърдо НЕ препоръчвам този телефон. За селфита и подобни простотии може и да върши работа , знае ли се :-)

    --
    PS. Да добавя, че след около 1.5 месеца употреба, по краищата на екрана в горната част се появиха матови петна като черта, все едно че под стъклото се е изпотил екрана. Постепенно се спуснаха надолу по страниците на екрана - стана като "П" нахлузено отгоре.. Не бях виждал досега такова нещо на смарт. С две думи - китайска класика, ама от всякъде
    Този пост е редактиран от bls; 07-07-16 в 22:20.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #7

    Отговор: Ulefone Power ревю

    Имам го от месец, хубав телефон ако изключим че моят имаше някакъв зъзнещ проблем със слушалката. Занесох го да ми сменят говорителчето.....и ми загубиха сим държача. Та нов от Китай за около 2 седмици и така. Сглобката е качествена, дисплея се вижда добре и на слънце, батерята е това заради което продадох Redmi Note 2 и купих този. Платих около 155 долара от европейския склад на Gearbest, след 7 - 8 дни беше при мен. Дойде с 5.1, та се наложи да го флашна. Самото флашване не протече точно както е описано на сайта на Ulefone и се наложи да пробвам някои неща. Сега с Android 6 си получава вече три пъти някакви ъпдейти от Ulefone, явно има поддръжка, което ме радва. Работи гладко и имам свободна рам 1,5 - 2 гигабайта. Дойде с фабрично залепен протектор, аз също имам карта 32 гигабайта вътре. За мен е много телефон за малко пари, реално за ~280 лв можете някой убит Самсунг или ЛГ. Този ми е третия китайски телефон и съм доволен. Мислех вместо него да купя едно LeTv с Helio x20, но като прочетох че не изкарва и ден без зарядно се отказах.

    - - - - - - - - - -

    Само да добавя че с 5.1 не работеше стабилно и при 4G на Теленор не звънеше, а казваше че е извън обхват. При спряно 4G и пуснато 3G проблема го нямаше. Андроид 6 е съвсем друга бира и телефона е ок, явно 5.1 е скапан ром.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. LeTV 1S ревю
    От kod във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 50
    Последно: 14-03-16, 06:53
  2. USB мониторите - ревю AOC e2251Fwu
    От kod във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 04-07-12, 12:08
  3. ревю на sony KDL 37 EX 521
    От vilaanizd във форум Sony телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 30-03-12, 01:36
  4. Интересно ревю - XEON DC VS OPTERON DC
    От LordOfEvil във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 0
    Последно: 20-10-05, 18:06
  5. Ревю на R9500/9700
    От chavv във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 1
    Последно: 12-11-02, 11:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе