От около седмица съм собственик на LeTV 1S.
За мен, това е най-добрият избор за смартфон до 400лв, първоначалните впечатления потвърждават мнението ми.
Наясно съм с желанието на всеки, в това число и моето да си прехвалва новата джаджа, така че няма да се впускам във хвалби, а ще опиша максимално кратко впечатленията си.
Целият корпус е изграден от масивен алуминий. Бутоните също са метални. Предният панел е покрит с Gorilla Glass 3.
Потвърждавам масовите мнения в мрежата - качеството на изработка и използваните материали са безупречни.
Дизайнът е впечатляващ - при изключен телефон или при бекграунд с черен цвят се създава впечатление за напълно фреймлес корпус. Това разбира се не е така и въпреки, че визулано LeTV 1S няма странична рамка около екрана, такава има и тя се вижда при по-светли фонове. Но... почти всички актуални модели на други производители имат тази "скрита" рамка около екрана и освен нея, още една - от материала на корпуса...
Хардуерната платформа е 8-ядрен Helio X10, 3GB RAM и 32GB ROM. Няма слот за microSD, разполагате само с 32-та ГБ, от които за ползване има около 26GB.
На AnTuTu резултата е около 60 000 точки.
Биометричния датчик за пръстови отпечатъци работи много бързо. Може само да отключва телефона, не виждам как да го заключва.
LeTV 1S има вградено инфрачервено дистанционно за битова техника. Намери и работи както трябва с телевизора и климатика ми. Но не успях да се справя с един Sharp телевизор в заведение.
GPS работи както трябва
Батерията - за моите разбирания е прилична.
Софтуерът с който идва телефона е кошмарен. За щастие, не е необходимо да имате дълбоки познания. Италиански магазин поддържа актуални фирмуери за LeTV 1S, които са максимално изчистени от всякакви боклуци.
Смартфонът, който получих беше без активирани 900MHz на 3G мрежа. За около 30 минути реших този проблем - в XDA Developers има малък фирмуер ъпдейт, който отключва необходимите 3G честоти 900 и 2100MHz.
Смартфонът работи отлично в 3G мрежата на Виваком и 4G мрежата на Теленор. Но не получава автоматични настройки - ще трябва ръчно да си настроите точките за достъп.
Изчистената EUI версия на Android, на която е базиран италианския BB72 фирмуер е запазила удобния мениджър за управление на важните функции от оригиналната EUI обложка:
Камерата - снима несравнимо по-бързо от тази на стария ми Galaxy Note 3. Има възможност за запис на 4K видео и Slow Motion видео.
Какво е качеството - не мога да кажа, това не е силата ми. Като че ли не е особено добро.
В бъдеще ще прикача към тази тема снимки, правени със смартфона.
Звукът е супер - един говорител, но много силен, ясен.
Ами това е засега от мен, ще качвам редовно направени снимки за да се ориентирате в качеството на работа, ако имате въпроси - питайте.
Препоръчвам LeTV 1S силно, с удоволствие бих обсъдил с хейтърите на китайски смартфони какво не им допада в него.