Търси се за приятел Нокиа 6610. Казват, че бил отличен като бизнес телефон. (А дали е така....[;)])
На пазара се намира за 465лв. Търси се за цена около 400.
М/у другото доста спорихме дали да не си вземе Симент М55 (пак за около 400 лв.)
Преглед за печат
Търси се за приятел Нокиа 6610. Казват, че бил отличен като бизнес телефон. (А дали е така....[;)])
На пазара се намира за 465лв. Търси се за цена около 400.
М/у другото доста спорихме дали да не си вземе Симент М55 (пак за около 400 лв.)
За бизнес телефон не знам дали става, но за издръжливост за сега се държи добре![:D]
От колко време го имаш??? Сподели впечатления за дисплей и батерия.
Вярно ли е, че няма диктофон/запис на разговор (много полезна екстра).
Малко ли ти се струват само 300 тел. записа в паметта, като вече стандартно в този клас телефоните са със 500.
10х
Телефона наистина е добър. Аз го ползвам повече от 4 месеца и нямам сериозни забележки.
Това, че няма диктофон не е кой знае каква липса. За мен по-голямата слабост е липсата на вграден POP3 клиент.
Така е и аз съм съгласен с това, диктофон не ми трябва не съм станал все още репортер [:)]
Телефофона си го бива, това за 300-те телефона не ме бърка, нали на картата имам още 250 така, че взимай го то от скъпи телефона файда няма!
PPechev спомена сравнение между 6610 и М55. Мисля че няма място за сравнение. Като бизнес телефон 6610 си е по-добре. А каква е разликата между 6610 и 7210 ? Мисля че почти няма а 7210 е по-добър а и по-евтин ! По-добър на дизайн и ... по-по-най !
Само идно уточнение по въпроса за диктофона.
Не е необходимо да си репотер. Аз лично не съм такъв, но много, много често се налага да ми продиктуват данни, телефони или цифри по време на разговор. В тези случаи диктофонът/запис на разговор е просто незаменим. Иначе търси нещо за записване и т.н.
Нещата много се усложняват ако ти диктуват по време на каране на кола, а това при мен също се случва често.
Иначе съм съгласен за Нокията, лично съм фен на 6610 още от миналото лято, когато беше 850 лв.
Кажете нещо добро и за Сименса М55. Все пак е наследник на доста успешни модели и е малко по-евтин от Нокията.
Siemens M55 ... Хммм ... доста неуспешен според мен модел на Сименс, чиято цел би трябвало да бъде да привлече младите клиенти с функции като композитор на полифонични мелодии, бързо изпращане на снимка (от камерата) ... Полифонията беше 32 тонна ако не се лъжа ... Иначе като дизайн е много симпатичен :) Цената му с дигиталната камера пак излиза по-ниска от тази на 6610 ако не се лъжа и това е много добре ! Но въпреки всичко не мисля че М55 е "Бизнес Телефон" !!!
CrossBlade
Някъв си там ...
Ами добре кажи нещо което Сименса го няма а нокията го има.Незнам защо си давате парите за тия скъпи нокии сименс ги превъзхождат във всичко
Ета малко данни:
Първата колонка е 6610, втората е М55. Сори ако са малко разместени колонките. Основно разликата е в дисплея и паметта. Ама разликата в дисплеите доста съществена.[;)]
WAP 1.2.1 1.2.1
Тегло 84 гр. 83 гр.
Височина 106 мм 101 мм
Широчина 45 мм 46 мм
Дебелина 18 мм 21 мм
Тип на батерията Li-Ion Li-Ion
Капацитет на батерията ? 700 mAh
Макс. време на разговор 5 ч. 6 ч.
Макс. време на готовност 300 ч. 250 ч.
Цветове на дисплея 4096 4096
Редове на дисплея 8 4
Точки на дисплея 128 х 128, 101 х 80
Памет в телефона 300 500
Монофонични мелодии 11 ?
Допълнителни мелодии 20 ?
Полифонични мелодии + +
Композиране на мелодии – +
Приемане на SMS съобщения + +
Изпращане на SMS съобщения + +
Приемане на мелодии през SMS + +
Изпращане на мелодии през SMS + +
Приемане на картинки през SMS + +
Изпращане на картинки през SMS + +
Приемане на лого на оператора през SMS – –
EMS – +
MMS + +
SMS чат – –
Предсказващо въвеждане на текст T9 T9
Вибрация + +
Разговор от разстояние + +
Часовник + +
Будилник + +
Калкулатор + +
Конвертор на валути + +
Органайзер + +
Календар + +
Хронометър + +
Скрийн сейвър + +
Гласово набиране – +
Радио приемник + –
Игри + +
Запис на разговор – +
Вграден модем + –
Инфрачервен порт + –
GPRS + +
HSCSD + –
Bluеtooth – –
Получаване/изпращане на e-mail – +
Mobile Java – +
Е значи си решил вече какво ще вземеш!!![:D]
Да, така е. Просто дадох повече инфо, което аз също открих впоследствие...
И го давам на такива като Шамара, дето малко се заяждат[:D]
Иначе май трябваше да сравнявам Нокията 6610 с S55, а не с М55. Ама тогава цената пак е в полза на Нокията.
Абе пичове НОКИЯ-та си е НОКИЯ!!!
Имам такава от 3 месеца! Засега се държи перфектно. Не ми е правила проблеми. Но си има съшествено предимство пред Сименса. Ами вижте му дисплея де! Според мен това си е много сериозен критерий за един тел. в днешно време, а и има HSCSD , което скоро ще се ползва и у нас (само от по-запалените му фенове де). Има си и IR порт,но редовете на дисплея не са 8,а 5 както е писал "ppechev". /Не се заяждам а само поправям грешката!/
Това съм го копнал от gsm-phonez.com.
Да не би да има zoom и редовете от 4 да стават 8???? Все пак имаме 128 x 128 точки!!!
Не се заяждам (просто да уточня)[;)]
Oпа излъгах за редовете!!!
То си имаше настройка за показване!!!
Прав си.Броят зависи от настройките,но максимално е 8!