Търси се за приятел Нокиа 6610. Казват, че бил отличен като бизнес телефон. (А дали е така....[])
На пазара се намира за 465лв. Търси се за цена около 400.
М/у другото доста спорихме дали да не си вземе Симент М55 (пак за около 400 лв.)
Търси се за приятел Нокиа 6610. Казват, че бил отличен като бизнес телефон. (А дали е така....[])
На пазара се намира за 465лв. Търси се за цена около 400.
М/у другото доста спорихме дали да не си вземе Симент М55 (пак за около 400 лв.)
За бизнес телефон не знам дали става, но за издръжливост за сега се държи добре![:D]
От колко време го имаш??? Сподели впечатления за дисплей и батерия.
Вярно ли е, че няма диктофон/запис на разговор (много полезна екстра).
Малко ли ти се струват само 300 тел. записа в паметта, като вече стандартно в този клас телефоните са със 500.
10х
Телефона наистина е добър. Аз го ползвам повече от 4 месеца и нямам сериозни забележки.
Това, че няма диктофон не е кой знае каква липса. За мен по-голямата слабост е липсата на вграден POP3 клиент.
Така е и аз съм съгласен с това, диктофон не ми трябва не съм станал все още репортер []
Телефофона си го бива, това за 300-те телефона не ме бърка, нали на картата имам още 250 така, че взимай го то от скъпи телефона файда няма!
PPechev спомена сравнение между 6610 и М55. Мисля че няма място за сравнение. Като бизнес телефон 6610 си е по-добре. А каква е разликата между 6610 и 7210 ? Мисля че почти няма а 7210 е по-добър а и по-евтин ! По-добър на дизайн и ... по-по-най !
Само идно уточнение по въпроса за диктофона.
Не е необходимо да си репотер. Аз лично не съм такъв, но много, много често се налага да ми продиктуват данни, телефони или цифри по време на разговор. В тези случаи диктофонът/запис на разговор е просто незаменим. Иначе търси нещо за записване и т.н.
Нещата много се усложняват ако ти диктуват по време на каране на кола, а това при мен също се случва често.
Иначе съм съгласен за Нокията, лично съм фен на 6610 още от миналото лято, когато беше 850 лв.
Кажете нещо добро и за Сименса М55. Все пак е наследник на доста успешни модели и е малко по-евтин от Нокията.
Siemens M55 ... Хммм ... доста неуспешен според мен модел на Сименс, чиято цел би трябвало да бъде да привлече младите клиенти с функции като композитор на полифонични мелодии, бързо изпращане на снимка (от камерата) ... Полифонията беше 32 тонна ако не се лъжа ... Иначе като дизайн е много симпатичен Цената му с дигиталната камера пак излиза по-ниска от тази на 6610 ако не се лъжа и това е много добре ! Но въпреки всичко не мисля че М55 е "Бизнес Телефон" !!!
CrossBlade
Някъв си там ...
Ами добре кажи нещо което Сименса го няма а нокията го има.Незнам защо си давате парите за тия скъпи нокии сименс ги превъзхождат във всичко
Ета малко данни:
Първата колонка е 6610, втората е М55. Сори ако са малко разместени колонките. Основно разликата е в дисплея и паметта. Ама разликата в дисплеите доста съществена.[]
WAP 1.2.1 1.2.1
Тегло 84 гр. 83 гр.
Височина 106 мм 101 мм
Широчина 45 мм 46 мм
Дебелина 18 мм 21 мм
Тип на батерията Li-Ion Li-Ion
Капацитет на батерията ? 700 mAh
Макс. време на разговор 5 ч. 6 ч.
Макс. време на готовност 300 ч. 250 ч.
Цветове на дисплея 4096 4096
Редове на дисплея 8 4
Точки на дисплея 128 х 128, 101 х 80
Памет в телефона 300 500
Монофонични мелодии 11 ?
Допълнителни мелодии 20 ?
Полифонични мелодии + +
Композиране на мелодии – +
Приемане на SMS съобщения + +
Изпращане на SMS съобщения + +
Приемане на мелодии през SMS + +
Изпращане на мелодии през SMS + +
Приемане на картинки през SMS + +
Изпращане на картинки през SMS + +
Приемане на лого на оператора през SMS – –
EMS – +
MMS + +
SMS чат – –
Предсказващо въвеждане на текст T9 T9
Вибрация + +
Разговор от разстояние + +
Часовник + +
Будилник + +
Калкулатор + +
Конвертор на валути + +
Органайзер + +
Календар + +
Хронометър + +
Скрийн сейвър + +
Гласово набиране – +
Радио приемник + –
Игри + +
Запис на разговор – +
Вграден модем + –
Инфрачервен порт + –
GPRS + +
HSCSD + –
Bluеtooth – –
Получаване/изпращане на e-mail – +
Mobile Java – +
Да, така е. Просто дадох повече инфо, което аз също открих впоследствие...
И го давам на такива като Шамара, дето малко се заяждат[:D]
Иначе май трябваше да сравнявам Нокията 6610 с S55, а не с М55. Ама тогава цената пак е в полза на Нокията.
Абе пичове НОКИЯ-та си е НОКИЯ!!!
Имам такава от 3 месеца! Засега се държи перфектно. Не ми е правила проблеми. Но си има съшествено предимство пред Сименса. Ами вижте му дисплея де! Според мен това си е много сериозен критерий за един тел. в днешно време, а и има HSCSD , което скоро ще се ползва и у нас (само от по-запалените му фенове де). Има си и IR порт,но редовете на дисплея не са 8,а 5 както е писал "ppechev". /Не се заяждам а само поправям грешката!/
Това съм го копнал от gsm-phonez.com.
Да не би да има zoom и редовете от 4 да стават 8???? Все пак имаме 128 x 128 точки!!!
Не се заяждам (просто да уточня)[]
Oпа излъгах за редовете!!!
То си имаше настройка за показване!!!
Прав си.Броят зависи от настройките,но максимално е 8!