Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 27

Краят на GSM операторите у нас наближава

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    992
    #1

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Мобиком подменя старата система с нова такава наречена CDMA2000 от трето поколение.Тя позволява скорост за предаване на данни от 3,1Mbps.Системата поддържа GPS,MMS,WLAN и др популярни приложения.

    Тази система използват 164,095,000 човека от цял свят!



    Ето пълен цитат на страницата на Мобиком:





    "МОБИКОМ и Huawei Technologies пуснаха демострационна мобилна мрежа CDMA 2000 от най-ново поколение



    На 19.11.2003г., РТК МОБИКОМ – първата компания за мобилна комуникация в България и Huawei Technologies, един от най-големите производители в света на мрежови решения, обявиха старта на изградената демострационна мобилна система от най-ново поколение - CDMA 2000.



    Демонстрационната мобилна мрежа включва система за комутация M800, платформа за пренос на данни PDSN9660 и пет базови станции BTS3612, които позволяват на клиентите не само да провеждат телефонни разговори, но и предлагат пренос на данни със скорост до 153,6 kbip/sec.



    С тестовия старт на CDMA 2000 МОБИКОМ става първата компания в България, която започва работа по преминаването към стандарта от трето поколение в мобилните комуникации 3G.



    Мобиком откри демонстрационен център в Телефонната палата на БТК на ул.”Гурко”, в който могат да бъдат видяни както възможностите на новата мобилна мрежа, така и моделите предлагани телефони. Всеки посетител има възможността да изпробва услугите от най-ново поколение, като високоскоростен достъп до Интернет, мобилен офис, видео в реално време. Към преимуществата на CDMA 2000 може да се добавят високата конфиденциалност на връзката и минималното биологично въздействие върху човек и околната среда /ниска излъчваща мощност на телефона/.



    CDMA 2000 е особено актуално решение за мобилни комуникации с оглед на нарастващите потребности от страна на бизнес общността в България за ползване на услуги като мобилен достъп до документи и файлове в офисите, мобилни безжични видео-конференции и мобилна електронна поща. Мрежата от това поколение е атрактивна и за младите поради възможността да общуват активно в чата, да обменят документи и снимки и да ползват най-съвременната технология за връзка. Към мрежата CDMA 2000 по света проявяват интерес и специалните служби, за които от първостепенно значение са конфиденциалността и високата защитеност на връзката, които дават ключово предимство на мрежата в сравнение с GSM.



    Благодарение на технологията CDMA 2000, Мобиком си поставя за цел да отговори на новите потребности на абонатите и на свой ред да заеме лидерска позиция на пазара на комуникационните оператори.



    Стандартът CDMA 2000 има големи перспективи за развитие. Вече са разработени и утвърдени стандартите CDMA 2000 EV-DO и CDMA2000 EV-DV, позволяващи предаване на данни със скорост съответно до 2.4 Mbits и 3.1 Mbits. Мобиком планира да развие мрежа от този тип в продължение на няколко години.





    Huawei Technologies

    Компанията Huawei Technologies (http://www.huawei.com) – е един от най-големите производители в света на телекомуникационно оборудване, системи и комплексни мрежови решения. Компанията е основана през 1988 г. в свободната икономическа зона Шънджън, Китай, и е специализирана в научно-изследователска дейност, производство и продажба на телекомуникационно оборудване за оператори на фиксирани, мобилни и оптични мрежи. В компанията работят над 22000 души от 50 страни на света, като 10000 от тях се занимават с научно-изследователска дейност. Всяка година компанията инвестира поне 10% от приходите си в изследвания. Оборотът за 2002 г. е $2,7 млрд. "

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    992
    #2

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Ето снимчици на няколко телефона работещи на новата система:

























































    Много скоро ще ви пусна снимки на телефоните които ще предлага Мобиком.Телефоните с марка Huawey, която фирма също така изгражда новата мрежа.

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    206
    #3

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Хубаво си решил да ни информираш ,но вече знаех[] Отдавна Мобиком планират този удар по конкуренцията ,но засега не се знае дали ще спечелят битката толкова лесно колкото казваш.

  5. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    992
    #4

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Ееее аз пише подробно, а и плус това не всички знаят за това!

    А и знаеш ли кога точно МТел или Глобул ще направят 3G???

    А ако Мобиком задържът досегашните цени просто незнам какво ще стане.

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #5

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Ако предложът ниски цени за разговори само ше има смисъл да говорим. Това за вързатра връзка е важано само за много малък кръг потребители, поне засега.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    93
    #6

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Цитат:

    "Ако предложът ниски цени за разговори само ше има смисъл да говорим"



    Пък аз все си мислех, че телефоните са за говорене....[]

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #7

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Абе това все още е нещо непотребно за 90-95% от досегашните потребители на GSM-услуги

    Не знам как ще накарат маса хора да преминат към тях понеже предлагали бърз трансфер (като естествено тази услуга едва ли ще е евтина). Аз не се виждам в близко бъдеще с Laptop на задната седалка на някоя лимузина да провеждам транзакции и съм сигурен, че и вие не се виждате

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    206
    #8

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    В момента М-тел изчакват развитието на нещата,но и те имат готовност за 3G мрежа.

  11. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    287
    #9

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    То един MMS го въвеждат 10 години.... Изобщо не им се занимава по по направление модернизация и снижение на цените. Чакат нещо да стане /я конкурент, я нещо друго/, та тогава да го мислят.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #10

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Най-после ! От кога чакам CDMA ! Искааам !



    А цените и на разговорите и на трансфера на данни би трябвало да са по-евтини съответно от GSM разговори и GPRS както в повечето други страни ... Дано телефоните които ще бъдат към тая мрежа са добри.



    Операторът "3" държи доста по-ниски цени от GSM конкурентите си, и предлага телефони като Nec E808(y), Motorola A920, да се надяваме че Мобиком ще бъдат българския образ на "3" [] Дано скоро това се реализира ...

  13. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    992
    #11

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В момента М-тел изчакват развитието на нещата,но и те имат готовност за 3G мрежа.



    <div align="right">оргинално мнение на System Error</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    хахахахаха

    3G мрежа ще има у нас след около........много години!

    Както каза Т те с тая мрежа немогат да се оправят пък ти искаш трето поколеие!И за да стигнеме до 3G трябва първо да се upgrade-не системата до EDGE, и след това може вече.Иначе рязкия преход ще им струва много пари а и хората няма да се оправят въобще с новите стандарти.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #12

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Мисля си, че в момента има само рекламен шум, а до истинско внедряване на CDMA2000 е още мнооого далече. Всъщност за Мобиком това е единствения начин за оцеляване на пазара. Да не се окаже, че не били компютри а компоти... А с 3G нещата вървят трудно и по света. Броя на реалните потребители на тези системи е относително малък навсякъде, а разходите по внедряването - много високи.

  16. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    206
    #13

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Аз само казах,че имат готовност/най-вече финансова[:D]/ иначе за изгода от 3G мрежа едва ли ще имат ,тъй като много малко ще са истинските потребители на услугите като мен ,примерно.[:D]

  17. Junior Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    30
    #14

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    Тия от Мтел са направо олицетворение на Анти-GSM оператор.Аз не знам защо още ги има при конкуренцията на глобул.И също така не знам какво кара хората да си дават парите за тяхната супер неизгодна Прима която е по тактиката :Плати и говори над 2 пъти ПО-МАЛКО за парите си.Още GPRS не са пуснали ама имали готовност за 3G...Ако съдим по цените ,обслужването и качеството на Мтел ще влезем в ЕС на най....

    Набеден оператор и това е...Някой ще каже ли че съм си измислил нещо дотук?

  18. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    992
    #15

    Краят на GSM операторите у нас наближава

    MTel печелят клиенти с изгодните си промоции и постоянната реклама.Няма какво да си говориме относно рекламата.Ако не е тя МТеl са загинали от всякаде.А относно цените...много приятели които ги питам защо още седят на Мтел ми отговарят:"ами защото имат покритие на всякаде".......

    Какво повече да кажа.То пък едното покритие, като ти падне на 2-3 от 5 деления и вече пращи та се нетрае.Е т'ва ли е "покритеие" на всякаде???

    Много често когато аз(ГлоБул) звъня на някой познат(МТел) който се намира в центъра на София въобще не го чувам.



    Мобиком ще печелят освен от самата система като технология, а и от това, че те действотелно до сега имаха покритие навсякаде.

    Досегашната система беше създадена във Финландия и пригодена за висока проницаемост на силно пресечени райони.

    Не съм добре запознат с CDMA, но ако съдим по това, че също работи на 450MHz би следвало и тя да има голяма площ на покритие с една клетка.

    А бе всичко ще се изясни идната година.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 16-06-14, 09:04
  2. Идва ли краят на Li-Ion акумулаторите?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 15-05-14, 10:32
  3. Март 2011 - краят на дискетите
    От Lazar във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 24-05-10, 01:06
  4. WebTech/УебТех 2007 наближава
    От contact_bogomil във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 01-06-07, 19:20
  5. IRC операторите на UniBG и техните проблеми...
    От Deadmaker във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 12-06-03, 00:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе