Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 20

Формула 1 - сезон 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Формула 1 - сезон 2008

Започва новия сезон.

14 март - 16 март
    Гран-При на Австралия

Ето екипите:

Скудерия ФЕРАРИ Марлборо
    Кими Райконен Финландия, 28 г. 122 старта 15 победи
    Фелипе Маса Бразилия, 26 г. 88 старта 5 победи

БМВ ЗАУБЕР Ф1 Тийм
    Ник Хайдфелд Германия 29 г., 139 старта Връх - 2-о място
    Роберт Кубица Полша, 23 г. 22 старта Връх - 3-о място

Ай Ен Джи РЕНО Ф1 Тийм
    Фернандо Алонсо Испания 26 г. 105 старта 19 победи
    Нелсон Пикет-мл. Бразилия. 23 г. Дебютант

Ей Ти енд Ти УИЛЯМС
    Нико Розберг Германия 22 г. 25 старта Връх - 4-о място
    Казуки Накаджима Япония. 23 г. 1 старт Връх - 10-о място

РЕД БУЛ Рейсинг
    Дейвид Култард Шотландия 36 г. 229 старта, 13 победи
    Марк Уебър Австралия. 31 г. 104 старта, Връх - 3-о място

Панасоник ТОЙОТА Рейсинг
    Ярно Трули Италия 33 г. 184 старта, 1 победа
    Тимо Глок Германия. 25 г. 4 старта, Връх - 7-о място

Скудерия ТОРО РОСО
    Себастиан Бурде Франция. 28 г. Дебютант
    Себастиан Фетел Германия 20 г. 8 старта, Връх - 4-о място

ХОНДА Рейсинг Ф1 Тийм
    Дженсън Бътън Англия 28 г. 136 старта, 1 победа
    Рубенс Баричело Бразилия. 35 г. 250 старта,9 победи

СУПЕР АГУРИ Ф1 Тийм
    Такума Сато Япония 30 г. 87 старта Връх - 3-о място
    Антъни Дейвидсън Англия. 28 г. 20 старта, Връх - 11-о място

ФОРС ИНДИЯ Ф1 Тийм
    Адриан Зутил Германия 24 г. 17 старта Връх - 8-о място
    Джанкарло Фисикела Италия. 35 г. 196 старта, 3 победи

Водафоун МАКЛАРЪН Мерцедес
    Люис Хамилтън Англия 22 г., 17 старта, 4 победи
    Хейки Ковалайнен Финландия. 26 г. 17 старта Връх - 2-о място

Кажете вашите мнения, очаквания, коментари...
    Според мен сезона трябва да е по интересен от предишния, които от своя страна беше по интересен от 2006, най-малко защото до последното състезание не се знаеше шампиона. Сега освен това, че доста от участниците смениха отборите има и промени в техническия регламент (като забраната на тракшън контрола) даващи възможност на пилотите да се изявяват малко повече. Не очаквам разбира се драматични промени, защото големите отбори пак са направили супер коли, но все пак....
    Очаквам отново конкуренция м/у Ferrari и McLaren с вероятно участие от време на време и на BMW, и плътен втори ешелон от Renault, Red Bull-Renault, Toyota, Honda (въпреки провала на миналия, да не забравяме че Рос Браун отиде именно там)
    Кажете вие...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re: Формула 1 - сезон 2008

Привърженик съм на Рено още от времето на култовите двигатели V10 за Уйлямс и после и Бенетон. Но съм реалист и тази година очевидно недолюбваните от мен "розови прашинки" от Ферари ще са без конкуренция.

4. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Този тракшън каквото го изписаха по вестниците и по медиите е малко смешна работа вече. Това са коли по 800кг и с тази скорост са си нужни умения на пилота със и без тракшън контрол. Малко ще се намали скоростта в завоите, но това ще е до време. Тук там някой изправен завой и на 3-4 състезание всичко ще си е в норми. Лично аз съм за Кими, но не ми се струва, че имат смазваща преднина. Този шампион според мен ще се реши от малките детайли и постоянството. Мисля си че дивака Хейки ще е пред Луис накрая на шампионата, може и да греша но ми се иска. Алонсо като старо куче и титли ще се пребори за 2-3 подиума. Японските производители ще се осъзнаят на края на шампионата и пак ще има обещавани победи за следващият сезон.

Като гледам пилотите от 22ма 7-имат победи 2ма с по една. Един с 3 (едната случайна другите късметлийки) един с 5, като съотборник на шампиони. Да се надяваме, че тези с по малкото опит ще покажат класа, ако ли не ... ще има кръг от 2 отбора които ще се редуват на подиума.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Вярно е, че няма решително влияние върху спечелването на едно състезание, но при старт тракшън контрола си е доста важен. По думите на самите състезатели досега старта беше: гледаш светофара и като угасне натискаш газта до край и който има по-добра електронна система се ускорява по-бързо, другите гледат само. Сега се надявам да не е така, поне в началото.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Кими и Маса - Червените кончета -естествено, че тях поддържам.
    Ще стискам палци и за Алонсо, ако се пречка пред Хамилтън

7. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Още малко остана Аз заради този спорт си купих нов телевизор
    Като гледам как се развива темата до месец може да стане по голяма от тази за телевизорите

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Мисля че Хамитън ще изяде асвалта ако може тази година...имам странното чувство че Кими няма да е на ниво...общо взето тази година имат да се 'доказват' Маса и Хамилтън, а ако БМВ-тата вървят като хората ще е доста интересно...
    Аз чакам с нетърпение нощното състезание...

10. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Аз съм с две ръце за Хамилтън Най-сетне някой пилот да ми грабне вниманието с талант, както някога Сена Човекът не само кара като извънземен, ами е и приятен да се слуша по време на интервю, не е робот като Кими, нито необуздан като Маса или Алонсо. Който го е гледал като гост в Топ Гиър миналата година ще разбере за какво говоря, останалите - цък. Аз стискам палци за повече дъждец през годината и жалко, че няма да го има Шумахер, за да се радваме на истински битки

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Cko
    Аз стискам палци за повече дъждец през годината и жалко, че няма да го има Шумахер, за да се радваме на истински битки
    Жалко я. Не мен вече не ми е толкова интересна без Пилето.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Жалко я. Не мен вече не ми е толкова интересна без Пилето.
    И на мен.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Интересно ми е дали БМВ ще изпълнят заканите си да бъдат сред водещите отбори тази година дано да успеят защото миналата година нямаше почти никаква интрига.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

И тази година няма да има интрига. Интригата я уби излизането от Ф1 на Мишлен. Рено - Мишлен - Алонсо беше убийствено добра комбинация, дори и при наличието на Шумата.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    Рено - Мишлен - Алонсо беше убийствено добра комбинация, дори и при наличието на Шумата.
    Точно... ама ако пък го нямаше и Шумата, пак нямашеда има инрига, защото нямаше кой да им диша във врата!

17. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Това е пистата в Австралия, на която ще се проведе първото състезание, а ако искате да видите в по-голям формат това изображение можете да си го изтеглите от линка в долния десен ъгъл на снимката.
    Показани са предполагаемата предавка на която се преминава през съответния участък, ускорението което изпитват пилотите и скоростта на движение през частта от пистата.
    [img width=800 height=577]http://sponsoring.allianz.com/nopi_downloads/files/01_Australia_eng-rgb.jpg[/img]

Колкото до интригата, аз мисля че без М.Щумахер даже е по-интересно, по няколко причини, но това е един по-стар спор с някои от участниците тук, така че не искам да се връщам на него.

18. Тук е от
    Jul 2007

Дано ни чака интересен сезон.Да видим и новите правила как ще повлияят на състезателите.А квалификацията за място трябва да стане по-интересна от тази година.Ще ми се Кими пак да успее,макар,че винаги съм поддържал Макларън и Уйлямс.Разочаровах се от Люис,Хейки,ако не го задържат,може да бъде по-бърз.На всички фенове-приятни емоции през този сезон.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ФОРМУЛА 1
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 194
    Последно: 25-06-17, 19:25
  2. Formula 1 - Сезон 2011г
    От hristoslav2 във форум Автомобили
    Отговори: 5
    Последно: 31-05-11, 13:32
  3. Формула 1 2009
    От Smurfa във форум Спорт
    Отговори: 2
    Последно: 08-08-09, 23:50
  4. Excel формула
    От Malone във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 04-07-05, 13:39
  5. 134,8 Формула на богатството
    От savarshena във форум Логически задачи
    Отговори: 1
    Последно: 08-01-05, 16:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе