Re: Формула 1 - сезон 2008
Привърженик съм на Рено още от времето на култовите двигатели V10 за Уйлямс и после и Бенетон. Но съм реалист и тази година очевидно недолюбваните от мен "розови прашинки" от Ферари ще са без конкуренция.
Този тракшън каквото го изписаха по вестниците и по медиите е малко смешна работа вече. Това са коли по 800кг и с тази скорост са си нужни умения на пилота със и без тракшън контрол. Малко ще се намали скоростта в завоите, но това ще е до време. Тук там някой изправен завой и на 3-4 състезание всичко ще си е в норми. Лично аз съм за Кими, но не ми се струва, че имат смазваща преднина. Този шампион според мен ще се реши от малките детайли и постоянството. Мисля си че дивака Хейки ще е пред Луис накрая на шампионата, може и да греша но ми се иска. Алонсо като старо куче и титли ще се пребори за 2-3 подиума. Японските производители ще се осъзнаят на края на шампионата и пак ще има обещавани победи за следващият сезон.
Като гледам пилотите от 22ма 7-имат победи 2ма с по една. Един с 3 (едната случайна другите късметлийки) един с 5, като съотборник на шампиони. Да се надяваме, че тези с по малкото опит ще покажат класа, ако ли не ... ще има кръг от 2 отбора които ще се редуват на подиума.
Вярно е, че няма решително влияние върху спечелването на едно състезание, но при старт тракшън контрола си е доста важен. По думите на самите състезатели досега старта беше: гледаш светофара и като угасне натискаш газта до край и който има по-добра електронна система се ускорява по-бързо, другите гледат само. Сега се надявам да не е така, поне в началото.
Кими и Маса - Червените кончета -естествено, че тях поддържам. :)
Ще стискам палци и за Алонсо, ако се пречка пред Хамилтън :))
Още малко остана :ole :ole :ole :ole Аз заради този спорт си купих нов телевизор
Като гледам как се развива темата до месец може да стане по голяма от тази за телевизорите
Мисля че Хамитън ще изяде асвалта ако може тази година...имам странното чувство че Кими няма да е на ниво...общо взето тази година имат да се 'доказват' Маса и Хамилтън, а ако БМВ-тата вървят като хората ще е доста интересно... :)
Аз чакам с нетърпение нощното състезание...
Аз съм с две ръце за Хамилтън :) Най-сетне някой пилот да ми грабне вниманието с талант, както някога Сена :) Човекът не само кара като извънземен, ами е и приятен да се слуша по време на интервю, не е робот като Кими, нито необуздан като Маса или Алонсо. Който го е гледал като гост в Топ Гиър миналата година ще разбере за какво говоря, останалите - цък. Аз стискам палци за повече дъждец през годината и жалко, че няма да го има Шумахер, за да се радваме на истински битки :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Cko
Аз стискам палци за повече дъждец през годината и жалко, че няма да го има Шумахер, за да се радваме на истински битки :)
Жалко я. Не мен вече не ми е толкова интересна без Пилето.
Цитат:
Първоначално публикувано от kris11
Жалко я. Не мен вече не ми е толкова интересна без Пилето.
И на мен.
Интересно ми е дали БМВ ще изпълнят заканите си да бъдат сред водещите отбори тази година :) дано да успеят защото миналата година нямаше почти никаква интрига.
И тази година няма да има интрига. Интригата я уби излизането от Ф1 на Мишлен. Рено - Мишлен - Алонсо беше убийствено добра комбинация, дори и при наличието на Шумата.
Цитат:
Първоначално публикувано от VanDan
Рено - Мишлен - Алонсо беше убийствено добра комбинация, дори и при наличието на Шумата.
Точно... ама ако пък го нямаше и Шумата, пак нямашеда има инрига, защото нямаше кой да им диша във врата!
Това е пистата в Австралия, на която ще се проведе първото състезание, а ако искате да видите в по-голям формат това изображение можете да си го изтеглите от линка в долния десен ъгъл на снимката.
Показани са предполагаемата предавка на която се преминава през съответния участък, ускорението което изпитват пилотите и скоростта на движение през частта от пистата.
[img width=800 height=577]http://sponsoring.allianz.com/nopi_downloads/files/01_Australia_eng-rgb.jpg[/img]
Колкото до интригата, аз мисля че без М.Щумахер даже е по-интересно, по няколко причини, но това е един по-стар спор с някои от участниците тук, така че не искам да се връщам на него.
Дано ни чака интересен сезон.Да видим и новите правила как ще повлияят на състезателите.А квалификацията за място трябва да стане по-интересна от тази година.Ще ми се Кими пак да успее,макар,че винаги съм поддържал Макларън и Уйлямс.Разочаровах се от Люис,Хейки,ако не го задържат,може да бъде по-бърз.На всички фенове-приятни емоции през този сезон.