Вижте резултатите от анкетата: Средно по колко време гледате телевизия на ден?

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 7 часа

9 14.06%
  • 6 часа

2 3.13%
  • 5 часа

5 7.81%
  • 4 часа

16 25.00%
  • 3 часа

8 12.50%
  • 2 часа

9 14.06%
  • 1 час

8 12.50%
  • Не гледам телевизия

10 15.63%
Отговори на анкетата
Страница 49 от 86 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1282
Like Tree92Одобрявам

Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - обсъждане

DVB-T2 в Сърбия
    Predajnici i mape II - IT Servis

2.  

3. Тук е от
    Jul 2013

Отговор: цифрова ефирна телевизия dvb-t / faq - обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Strong SRT 8106
    - шрифта на менюто е малко дребен
    По назад в темата бяха обсъждани предимствата и недостатъците на някои модели цифрови ТВ декодери (set top box). Интересува ме моделът Strong SRT 8106, за който почти нищо не е писано. Доколкото видях основните му разлики с Strong SRT 8105 са 2. Едната е наличието на бутони на предния панел. В упътването му, което намерих в Нета е указано, че първият отляво надясно е за включване/изключване, а другите са за увеличаване/намаляване на звука и местене на каналите нагоре надолу. Това е видно и от снимката. Въпросът ми е има ли човек, който вече го е купил, за да сподели дали с някое от копчетата за местене на каналите, примерно, може да се извика менюто! Например като се задържи няколко секунди или нещо такова. Защото ако няма начин за викане на менюто директно от предния панел, наличието на другите копчета ми се вижда безпредметно и тогава ще се ориентирам към Numeriqs HT4402FA или Corelink HD2213.
    Този пост е редактиран от koiota; 19-07-13 в 22:50.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Не мога да ти отговоря със сигурност на въпроса за Strong. Почти сигурно е, че щом липсва специален бутон Menu, няма как да го извикаш с комбинация от бутони. Освен това е по-стар модел.
    Относно Numeriqs - на сайта им даже няма раздел за поддръжка. Така, че забрави за update и т.н. И на мен ми харесаха функционалните му характеристики, но се оказа, че има проблем с премащабиране на картината 4:3 и 16:9.
    За Corelink HD2213: CORELINK INDUSTRIAL COMPANY LIMITED резолюция до 1080i, не до 1080p. Със сигурност на SCART не подава RGB сигнал, иначе щяха да го напишат с големи букви. Почти никакава информация за поддържани кодеци на плеера. Също липсва support.

Ти си решаваш, но аз бих разгледал други марки и модели! След 2 седмици четене се спрях на Strong 8113, новия 8115 (няма го още в БГ) или някой по-нов модел 2013. Заради наличието на обновявания на firmware основно.
    Аз също искам да има дисплей, бутони и най-вече отделни аналогови аудио изходи. Но стигнах до извода специално за бутоните, че не са толкова важни. Имам DVD player, който има само 2 бутона за управление, освен Power и за 5 години съм ги ползвал точно 10 пъти.

А вчера официално са обсъждали отлагане на цифровизацията Цифровизацията се отлага с 6 месеца? - trud.bg , така, че аз ще се въздържа от купуване на декодер. Току виж им дошъл умът в главите и преминали на DVB-T2!

5. Тук е от
    Jul 2013

Хехехе, би било любопитно как ще се оправдаят за отлагане на цифровизацията след тая масирана кампания по ефирните национални медии... Че и много хора вече са си купили декодери, предполагам... ще им стане "тъжно", меко казано. Впрочем и на мен в Техномаркет ми казаха, че са сигурни, че цифровизацията ще се отложи, и ми казаха да не бързам с покупка.... Не че ми е спешно, исках да видя дали ще ми хареса как ще бъде картината на единия ми монитор Belinea 101830, и ако ми хареса - да си взема един 24'' втора употреба (има любопитни в subincho) и той да ми стане телевизор. Но за да направя проба ми трябва декодер, а няма от кой да взема само за пробата... Та затова си казах - да си взема сега, и да не ми хареса - ще отиде заедно с сегашния ми CRT телевизор при майка ми на село. И тогава за мен ще си взема нов телевизор от "магазина", той няма да има нужда от декодер. Общо взето такива ми бяха намеренията... А относно бутоните на предния панел - напротив важни са, особено когато в къщи имаш син на 1 година. Като успее да "унищожи" дистанционното в момент на разсеяност от моя и на жена ми страна, кой може да знае дали ще си намеря същото дистанционно! А като има бутони отпред е по-друго!
    Харесах много и Sky Sat Master THD, но е с изчерпана наличност в SAT TV SHOP, Сателитна телевизия за всеки.

6. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Що парА потрошиха по реклами. За същите щяха да купят на всеки социално слаб по един декодер, а и да обучат по някой безработен да им ги монтира, а можеше и да останат. Човек колкото и да е добронамерен, му иде да хване една сопа.
    avenger одобрява това.

7. Тук е от
    Nov 2011

Какво става с аналоговите телевизии излъчвани от кабелните оператори след 1 септември? Аз имам един телевизор с цифров приемник и два с аналогов сигнал. Според моя оператор (мсат) нищо няма да се промени, но според едни познати, на двата телевизора с аналогов сигнал телевизия няма да има и ще трябва да се купуват цифрови приемници,да се плащат допълнителни такси и т.н.? Та някой знаели каква е истината ?

8.  

9. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

MSAT са ти я казали.

10. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Цитат Първоначално публикувано от d.simeonov Виж публикацията
    Та някой знаели каква е истината ?
    На мен ми омръзна тоя педал да ми се показва през 15 минути а ти още не си разбрал

11. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Интересува ме например Канал 1 като има HD вариант (излъчват го и като SD на друг канал) HD ли е реално в момента или още не са го пуснали както трябва? Защото 10 пъти превключвам между двата и търся някаква разлика в качеството - на живи предавания да е сигурно, че не е стар запис - и не мога да видя разлика. Телевизорът е Full HD, Панасоник.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сигнала идва директно от апаратната...,но по мои наблюдения е скалиран до 1080i.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Това значи ли, че в не-HD варианта на канал 1 нещо е орязано като качество и ако няма разлика - защо наричат едното BNT1_HD, а другото BNT1? Единствената полза, която съм засичал до момента е, че при стар филм 4:3 по BNT1_HD идва готов "орязан" (т.е. допълнен с черни ленти отстрани), а същия по BNT1 се показва според настройката/способностите на телевизора (смачкан, разтеглен и т.н.).

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от i486 Виж публикацията
    Това значи ли, че в не-HD варианта на канал 1 нещо е орязано като качество
    Да, колкото и странно да звучи, картината е орязана откъм резолюция и аспект.
    Предполагам, си виждал разликата в картината на германските и италианските телевизии спрямо БНТ...

Наричат BNT1_HD така защото се предава във "висока резолюция" - 1080i (след скалиране от 576i)
    BNT1_HD ще се предава както трябва след монтажа и теста на новата апаратура..вероятно през Октомври.
    Всички регионални центрове ще бъдат преобурудвани с HD техника, но не се знае кога.

Интересно, какво ще стане с малките регионални телевизии след 01,09,2013 година, когато спрат аналоговото излъчване...
    Имат лицензи, но нямат пари.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-07-13 в 21:24.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Да, колкото и странно да звучи, картината е орязана откъм резолюция и аспект.
    Предполагам, си виждал разликата в картината на германските и италианските телевизии спрямо БНТ...

Наричат BNT1_HD така защото се предава във "висока резолюция" - 1080i (след скалиране от 576i)
    BNT1_HD ще се предава както трябва след монтажа и теста на новата апаратура..вероятно през Октомври.
    Всички регионални центрове ще бъдат преобурудвани с HD техника, но не се знае кога.

Интересно, какво ще стане с малките регионални телевизии след 01,09,2013 година, когато спрат аналоговото излъчване...
    Имат лицензи, но нямат пари.
    Да допълня, че и сега може да се гледа истинско HD качество, но сигнала трябва да идва от вън. Този канал беше пуснат точно по времето на последното европейско по футбол и последната олимпиада с месец разлика едно от друго, като сигнала идваше от вън с HD качество. всичко останало е SD.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Някъде има ли достоверна информация какво са решили предната седмица за "Цифровизацията на ефира"? Ще я отлагат ли и за какъв период?
    Знам само, че са предупредили всички участници да не говорят с медиите. Аман от секретности!

18. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Има пуснати подобни съобщения, което не дава основания за тревога.
    Поради промяна на антенни системи на големи национални предаватели (промяната касае окончателното преминаване към вертикална поляризация, във връзка с цивровизацията на ефирното телевизионно излъчване) са планирани следните прекъсвания:

РРТС Петрохан (26 канал), прекъсване от 01.08.2013 г. до 06.08.2013 г. Ще бъдат засегнати и 12 ТВ ретранслатора.
    РРТС Виден (34 канал), прекъсване от 06.08.2013 г. до 15.08.2013 г. Ще бъдат засегнати и 41 ТВ ретранслатора.
    РРТС Ботев връх (24 канал), прекъсване от 16.08.2013 г. до 31.08.2013 г. Ще бъдат засегнати и 254 ТВ ретранслатора.
    РРТС Еделвайс (26 канал), прекъсване от 02.09.2013 г. до 12.09.2013 г. Ще бъдат засегнати и 37 ТВ ретранслатора.
    Тези прекъсвания ще засегнат голям брой зрители, приемащи само аналогова ефирна телевизия.
    Припомняме, че от 06. 08. 2013 г. започва поетапно и окончателно спиране по график на аналоговите телевизионни предаватели. Това спиране ще приключи на 01. 09. 2013 г. Тогава ще остане само цифрово телевизионно покритие в страната. Всички зрители, които не са подготвени и приемат само ефирно и аналогово телевизионни програми, ще останат без телевизионен сигнал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 86 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  2. Лаптоп тошиба сателит- L 350 и ефирна цифрова телевизия
    От valiouzana във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 23-12-13, 16:50
  3. Отговори: 3
    Последно: 10-10-13, 16:10
  4. цифрова ефирна телевизия с LG
    От vgst във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 29-01-13, 12:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе