източникЦитат:
Първоначално публикувано от phoneArena.bg
За момента информацията не е много. На сайта на М-Тел не намирам данни. Някой знае ли какви са каналите, в целите градове ли се предлага или само в някои точки .... :)
Преглед за печат
източникЦитат:
Първоначално публикувано от phoneArena.bg
За момента информацията не е много. На сайта на М-Тел не намирам данни. Някой знае ли какви са каналите, в целите градове ли се предлага или само в някои точки .... :)
Данни на сайта има доста:
http://mtel.bg/quarto/index.php
На мен друго ми е интересно. Телевизията ще тече по интернет през локалните интернет доставчици, като се предоставя от Неттера със техните сет-топ устройства. Във Варна като знам нета колко е зле и как рядко минава 5-6 мегабита как ще се гледат HDTV каналите които изискват 20+ мегабита. Пък и цената е една хубава (пълен пакет ~63 лева)
Бпагодаря за линка.
Кабеларка!Цитат:
Quarto е новата услуга на М-тел. Представлява цифрова телевизия за дома на абоната. Приема се посредством кабел и устройство, наречено приемник (set-top-box).
HD каналите са добри
Но цените някак си не са много конкурентниЦитат:
Voom HD
Rush HD
National Geographic HD
Discovery HD
Eurosport HD
Zen HD
Fashion HD
Luxe HD
За базов пакет (62 канала ли беше) + HD = 21+20=41 лева. или 19+20.39лв с 2 години договор.
МНОГО.
Край на интереса ми. Ако ги намалят наполовина, може :)
Мен лично ме учудва желанието на Мтел да се напъхат в чужда кожа. Не виждам какво ще спечелят реално от това. Този пазар отдавна е пренаситен и добре парцелиран.
Нищо няма и да загубят :)Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Пазара е пренаситен но ако развият добра стратегия , направят добро покритие ( в перспектива най добре през сателит ) добри цени , имат шанс да станат водещ оператор.
Кое му е пренаситеното на пазара ?Цитат:
Първоначално публикувано от ste1
Два препарирани сателитни оператора и над 50 кабелни мрежи останали по отношение на техника и качество в зората на Демокрацията....
Според мен пазарът беше пренаситен, стигна се до окрупняване, но това окрупняване стана прекалено и вероятно е време да тръгне в обратна посока. Не съм много запознат, но ситуацията ми изглежда по-скоро монополна, отколкото пренаситена.
P.S. Каквото и да се случи с тази инициатива, все ще е от полза, добре е от време на време да има по някой, който да разлае кучетата.
@stenly - HD каналите няма да са 20+ мегабита, а "леко" поорязани до към 8.
@etg, значи ще са "чудесни" ХД канали :)
Аз не мога да схвана уловката, телевизията е предоставена от http://netera.bg заедно с техни сет-топ устройства, преноса на сигнал ще е през локалният интернет доставчик ... Мтел какъв го играят в цялата схема? Може би каса и PR?
Според мен единственият плюс ще е по-богатата видеотека на ppv канала.
От Мтел е организацията - права, лицензи, договори, плащания... и каквото там още трябва, нямам представа
Не знам и реално крайният абонат с кого сключва договора, когато преди месец говорихме с нетера срещата беше по друг повод и тия неща са ми изхвърчали от главата, но утре ще имам повече информация.
Това ми се струва пълна глупост :)
Плащаш 30-50 лв за интернет и още толкова на мтел за канали които да гледаш през интернет и които неттера ти предоставя :yahoo: Като изключим, че не виждам причина да не се абонирам директно при неттера(а има и други които предлагам телевизия през интернет) другото /по гадното е/ че като я пуснеш тая телевизия /недай си боже HD канал/ интернета ти за нищо няма да става... Пуснеш ли торента телевизията спира, пуснеш ли телевизията и абв няма да можеш да отвориш :))
а за цялото това удоволствие ще плащаш по 100-тина лева.
Който дава по 50лева за Интернет не е за жалене :ole
Относно това за абонамента директно към нетера - не виждам как ще стане.
Относно цените - навремето си мислех, че ще е по-евтино от коаксиалката, ма не се случи. Защо - не знам, не съм наясно ценообразуването там. Може би ще паднат цените ако се поусъвършенстват още малко технологиите и започнем да се абонираме за конкретни канали по избор, а не за пакети, може и конкуренцията да е слаба, а може и мутренски фактори да влияят.
Относно скоростите и задръстването на канала - на нета и техниката за него цените падат достатъчно бързо, така че едва ли ще е проблем.
не знам.Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
При мен примерно, в рутера са ми включени- интернет, безлимитен телефон, и тунер възпроизвеждащ 650 канала HD.
Тези неща отдавна съществуват в европейските държави.
Предполагам, че щом го предлагат, са помислили, за всичко това, от което ти се опасяваш.
fXOrange, при теб сигурно оптиката ти е в блока. Тук още караме на медни кабели :)