източникПървоначално публикувано от phoneArena.bg
За момента информацията не е много. На сайта на М-Тел не намирам данни. Някой знае ли какви са каналите, в целите градове ли се предлага или само в някои точки ....
Данни на сайта има доста:
http://mtel.bg/quarto/index.php
На мен друго ми е интересно. Телевизията ще тече по интернет през локалните интернет доставчици, като се предоставя от Неттера със техните сет-топ устройства. Във Варна като знам нета колко е зле и как рядко минава 5-6 мегабита как ще се гледат HDTV каналите които изискват 20+ мегабита. Пък и цената е една хубава (пълен пакет ~63 лева)
Бпагодаря за линка.
Кабеларка!Quarto е новата услуга на М-тел. Представлява цифрова телевизия за дома на абоната. Приема се посредством кабел и устройство, наречено приемник (set-top-box).
HD каналите са добри
Но цените някак си не са много конкурентниVoom HD
Rush HD
National Geographic HD
Discovery HD
Eurosport HD
Zen HD
Fashion HD
Luxe HD
За базов пакет (62 канала ли беше) + HD = 21+20=41 лева. или 19+20.39лв с 2 години договор.
МНОГО.
Край на интереса ми. Ако ги намалят наполовина, може
Мен лично ме учудва желанието на Мтел да се напъхат в чужда кожа. Не виждам какво ще спечелят реално от това. Този пазар отдавна е пренаситен и добре парцелиран.
Нищо няма и да загубятПървоначално публикувано от Lupus
Пазара е пренаситен но ако развият добра стратегия , направят добро покритие ( в перспектива най добре през сателит ) добри цени , имат шанс да станат водещ оператор.
Кое му е пренаситеното на пазара ?Първоначално публикувано от ste1
Два препарирани сателитни оператора и над 50 кабелни мрежи останали по отношение на техника и качество в зората на Демокрацията....
Според мен пазарът беше пренаситен, стигна се до окрупняване, но това окрупняване стана прекалено и вероятно е време да тръгне в обратна посока. Не съм много запознат, но ситуацията ми изглежда по-скоро монополна, отколкото пренаситена.
P.S. Каквото и да се случи с тази инициатива, все ще е от полза, добре е от време на време да има по някой, който да разлае кучетата.
@stenly - HD каналите няма да са 20+ мегабита, а "леко" поорязани до към 8.
@etg, значи ще са "чудесни" ХД канали
Аз не мога да схвана уловката, телевизията е предоставена от http://netera.bg заедно с техни сет-топ устройства, преноса на сигнал ще е през локалният интернет доставчик ... Мтел какъв го играят в цялата схема? Може би каса и PR?
Според мен единственият плюс ще е по-богатата видеотека на ppv канала.
От Мтел е организацията - права, лицензи, договори, плащания... и каквото там още трябва, нямам представа
Не знам и реално крайният абонат с кого сключва договора, когато преди месец говорихме с нетера срещата беше по друг повод и тия неща са ми изхвърчали от главата, но утре ще имам повече информация.
Това ми се струва пълна глупост
Плащаш 30-50 лв за интернет и още толкова на мтел за канали които да гледаш през интернет и които неттера ти предоставя Като изключим, че не виждам причина да не се абонирам директно при неттера(а има и други които предлагам телевизия през интернет) другото /по гадното е/ че като я пуснеш тая телевизия /недай си боже HD канал/ интернета ти за нищо няма да става... Пуснеш ли торента телевизията спира, пуснеш ли телевизията и абв няма да можеш да отвориш
а за цялото това удоволствие ще плащаш по 100-тина лева.
Който дава по 50лева за Интернет не е за жалене
Относно това за абонамента директно към нетера - не виждам как ще стане.
Относно цените - навремето си мислех, че ще е по-евтино от коаксиалката, ма не се случи. Защо - не знам, не съм наясно ценообразуването там. Може би ще паднат цените ако се поусъвършенстват още малко технологиите и започнем да се абонираме за конкретни канали по избор, а не за пакети, може и конкуренцията да е слаба, а може и мутренски фактори да влияят.
Относно скоростите и задръстването на канала - на нета и техниката за него цените падат достатъчно бързо, така че едва ли ще е проблем.
не знам.Първоначално публикувано от glowndark
При мен примерно, в рутера са ми включени- интернет, безлимитен телефон, и тунер възпроизвеждащ 650 канала HD.
Тези неща отдавна съществуват в европейските държави.
Предполагам, че щом го предлагат, са помислили, за всичко това, от което ти се опасяваш.
fXOrange, при теб сигурно оптиката ти е в блока. Тук още караме на медни кабели