И в аналоговата става - пускаш го от сателита през приемник, който не поддържа телетекст и си готов.
И в аналоговата става - пускаш го от сателита през приемник, който не поддържа телетекст и си готов.
От кой сателит се излъчва БНТ аналогово???Първоначално публикувано от deian
Не мога да разбера защо трябва да се излъчва аналогово от сателит, за да се пусне после аналогово в кабелна телевизионна мрежа?
За аналоговата кабелна телевизия няма значение как се приема сигнала - аналогово или цифрово. Той винаги се довежда до A/V - после модулатор->канален усилвател->смесител->краен усилвател/преобразовател->оптика.Първоначално публикувано от deian
Именно. Явно не сме се разбрали.
Мисълта ми беше, че след като свалиш канала от сателита, можеш да подадеш на модулатора сигнал, в който няма телетекст. Зависи от кой изход и на какъв приемник вземеш сигнала, но може да се стигне до такъв случай.
Ей това имах и аз предвид!
А относно заспиването - имам си други начини да се събудя!![]()
Ехе, Лупос и Деян, Голям спор му завъдихте. Вярно, че съм пропуснал да ви пиша. Телетекста на стария ми телевизор излиза защото е на кабелен аналогов сигнал. На новия Самсунг, дето съм го упоменал в началото съм сканирал и използвам цифров кабелен сигнал. Именно там не излиза телетекста и както ви писах съм разговарял с инж.поддръжката на кабеларката и неговото обяснение е, че им липсвал някакъв софтуер за талетекста и, че скоро щели да го оправят. А дано, ама едва ли. Като има промяна в ситуацията ще пиша. Със здраве!
E, то това ако го беше написал в началото и темата приключваше. С какво щяхме да си чешем пръстите? А аз тъкмо се канех да питам колегите как ще разфасоват видео сигнала на аналоговата ТВ за да махнат телетекста...Първоначално публикувано от izashev
![]()