Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

HD пакета на булсатком. Недостатъци на предлаганите операторски приемници.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

HD пакета на булсатком. Недостатъци на предлаганите операторски приемници.

Здравейте,
    имам следните въпроси и се надявам някой да ми даде компетентен отговор.
    Замислям се дали да не си пусна HD пакет от булсатком. Основно ще се гледа на 26'' HD ready LCD Panasonic, от около 2м. Има и друг телевизор, към който е свързан допълнителен булсат приемник.
    Та въпросите ми са следните.
    1. Тъй като срещнах в булсат форума доста негативни мнения относно операторските приемници, може ли някой да ми избро основните им недостатъци, за да мога да си направя преценка.
    2. Каква е цената на HD пакета.
    3. Цена на приемник, и има ли опция за разсрочено плащане.
    4. Стария приемник (закупен от мен за символичните 9лв), отива ли в шкафа или ще има някакви функции.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Re:HD пакета на булсатком. Недостатъци на предлаганите операторски приемници.

На 26" и от 2 метра нямаш нужда от ХД пакет.По точка 2 и 3 питай Булсат защо тук.

4. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    На 26" и от 2 метра нямаш нужда от ХД пакет.По точка 2 и 3 питай Булсат защо тук.
    Не знам защо смятащ, че нямам нужда от hd пакет! Качеството на HD филмите, пък дори и с 720p, е многократно по-добро от сигнала на Булсат-а, който за мен е доста зле. От около 3~4 метра е поносим, ама от 2 .

Питам тук защото очаквам че все някой че може да ми отговори(мисля че този форум е с доста по широка аудитория). Ако никой не успее дас ми отговори тук ще питам и при булсаатите.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

http://www.bulsat.com/prices.php ето ти цени,не знам само защо не го провери сам.Преди ХД пакета беше доста по-скъп преди време.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

аз също смятам, че полза от HD сигнал на 26" няма и ще се аргументирам така:

1. не знам както искаш да кажеш с това "дори 720", при положение, че т.нар. HD Ready, какъвто е твоят тв, не може да пуска 1080 образ, така че за теб дали е 720 или 1080 е все тая

2. (малко математика) височината на 26" дисплей е 32 см. на тези 32 см са разположени 576 пиксела при PAL сигнал или 768 пиксела на HD Ready-то ти. размерът на 1 пиксел от сигнала съответно е 0,555 и 0,417мм.

не се опитвай да ме убедиш, че от 2 метра правиш разликата между тези две стойности

3. допускаш зверска грешка в твърдението си, че има огромна разлика между филм на 720р, теглен от нета, и телевизията на булсата. грешката е, че сравняваш телевизионен, кошмарно компресиран сигнал, с чист цифров сигнал с несравнимо по-висок битрейт, получен от блурей източник. надявам се, че си технически достатъчно навътре в технологиите, за да разбереш за какво говоря.

ако си си го навил на пръста и ще спорим от гледна точка на емоциите, а не на разума - be my guest
    само че е нямало полза от пускането на подобна тема, след като ти вече си си взел решението...

7. Тук е от
    Dec 2010

Не съм Hi-fi Маниак, но все пак съм наясно защо сигнала на булсата е калпав - големите компресии.
    Именно затова очаквам, че HD сигнала им ще е значително по добър от SD сигнала им (ще се доближава до BDRip филм теглен от нет-а).
    Поправете ме ако греша, и евроспорта ми пак ще е една боза... за да се откажа навреме.

Информацията за цените им и аз я видях, но просто не очаквах че този пакет се предлага само в комбинация с пакет премиум + HBO, + тн....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Здрасти, може да споделиш от где си, за да се види няма ли и по-удачен вариянт от булсата. Преди да се пускаш на HDTV, защо не помислиш за смяна на телевизора?

10. Тук е от
    Dec 2010

От Варна, съм! ТВ-то може и да сменя с 32-ка Full HD, ако се убедя че каачеството си заслужава. Иначе със сегашния ми сигнал и 2м, са ми близо (26" са ми много).

Никой ли няма да сподели мнения за и против операторските приемници на Булсат? Някой с личен опит?

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Като си от Варна си пусни МСат,имат повече ХД канали .Ако напишеш в Гугъл "хд приемника на булсат" ще прочетеш само негативни мнения.

12. Тук е от
    Dec 2010

Сега ги погледнах, и не намерих на сайта им информация кои HD канали предлагат.
    Приемниците им как са ? Това ли е единственото им предимство пред Булсата (че имат повече HD канали).
    Питам защото съм ги ползвал преди години (разбирай - сърбал попарата) и си прекратихме взаимоотношенията.
    Сега по добре ли е отколкотоо да кажем преди 5-6 години?

13. Тук е от
    Nov 2010

Доколкото помня, проверявах в офис малко преди нова година , информацията на сайта е неточна. 20 или 21 лв e HD пакета ако сключиш договор за 18 месеца , първите 3-4 месеца такса от порядъка на 10 лв. Дават ти приемника за 40-50 лв.Приемника е популярната в интернет Захаринка.
    За точните суми най-добре в офис , сайта им не е обновяван от месеци.

Миналата седмица , имаше друга тема , в която изтъкнах основните предимства на Булсат , а те най-общо са качествен Спорт (всичко от европейския футбол , на клубно и национално ниво , както и НБА и НХЛ) и това че в общи линии не оставаш без кабелна с часове , дори нещо да стане е за секунди и много рядко.

Основен минус кофти HD приемник , не можеш да си пренастройваш програмите , бъгав софтуер и в общи линии наакана работа. Тоест към момента , за да гледаме HD ни е нужна качествена апаратура , скъпа 700-1000 лв.
    Честно казано аз съм повече от доволен от качеството на картината SD , но разни хора разни критерии.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

На Мсат има 5-6 АлДжазийра Спорт,по всяка от която дават различно европейско първенство(ама дали има Live,знам)

16. Тук е от
    Dec 2010

lokes, благодаря за съдържателния отговор, взех да придобивам представа за какво иде реч.
    Някъде из форума им намерих по актуалн информация, която е +9лв за HD пакет ако не си на пълния пакет.
    Ако си на пълния + 7.

Освен Захааринката май имат и друг приемник, с HDD, ама нещо го нямало наличен (тоя дето го рекламират в сайта си)...

BTW, под "Не можеш да си пренастройваш програмите", имаш предвид че може фен.тв да ми е на първи канал и да не мога да я забутам по назад - така ли ???

17. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Irvine_Welsh
    Не съм Hi-fi Маниак, но все пак съм наясно защо сигнала на булсата е калпав - големите компресии.
    Именно затова очаквам, че HD сигнала им ще е значително по добър от SD сигнала им (ще се доближава до BDRip филм теглен от нет-а).
    BDRip aма тия дето са 200Mb-300Mb за час и половина филм Телевизията никога няма да достигне качеството на хубавите рипове, какво остава за Blu-ray. Ако ще гледаш филми си ги тегли от нета. Телевизията за някоя новинка, мач, научно популярно филмче става, ама ако си мислиш че ще гледаш филми с хубаво качество се лъжеш.

18. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от portokala123
    BDRip aма тия дето са 200Mb-300Mb за час и половина филм Телевизията никога няма да достигне качеството на хубавите рипове, какво остава за Blu-ray. Ако ще гледаш филми си ги тегли от нета. Телевизията за някоя новинка, мач, научно популярно филмче става, ама ако си мислиш че ще гледаш филми с хубаво качество се лъжеш.
    Наистина ли са толкова зле HD каналите на Bulsata, а и на другите оператори. Май ще трябва на място да се провери, ама то сега студове ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Как да скрия пакета с тръбите в стаята?
    От bo4o във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 12
    Последно: 24-10-11, 16:16
  2. Кои от предлаганите на нашия пазар марки са с истинска гаранция?
    От climamarket във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 55
    Последно: 28-07-11, 14:18
  3. Внимавайте!!! Дефекни приемници на Булсатком от серия 1002!!!
    От tattoo777 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 0
    Последно: 16-11-09, 10:53
  4. Panasonic CS/CU-XE12EKE - кабелен канал за пакета в стаята
    От kirilmanika във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 22-05-08, 01:57
  5. Конденз по пакета - нормално ли е?
    От krasiika във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 04-08-07, 00:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе