Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Прекратяване на договор с blizoo?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    30
    #1

    Прекратяване на договор с blizoo?

    Здравейте, договора с тез ми изтича през май 2012г. Ако тръгна да прекратявам договора ми искат неустойки в размер на оставащите такси до изтичането му. Давайте идеи какво да правя, искам да ги сменя с нет1. Причина - опитват се да ме товарят допълнително с такса /става въпрос за втори тв приемник с цифрова/, лошо обслужване и тромава система на комуникация и т.н.

  2.  
     
  3. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #2

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    Цитат Първоначално публикувано от Chestuer
    Здравейте, договора с тез ми изтича през май 2012г. Ако тръгна да прекратявам договора ми искат неустойки в размер на оставащите такси до изтичането му.
    Нормално, то договорите са за това.

    Цитат Първоначално публикувано от Chestuer
    Давайте идеи какво да правя, искам да ги сменя с нет1.
    Според аргументите ти по-долу подозирам, че ще си останеш на тоя оператор до края на договора.

    Цитат Първоначално публикувано от Chestuer
    Причина - опитват се да ме товарят допълнително с такса /става въпрос за втори тв приемник с цифрова/
    Нормално, не виждам нищо неоснователно.

    Цитат Първоначално публикувано от Chestuer
    , лошо обслужване
    Какво точно означава лошо обслужване? Лошо според теб, лошо според договора? Предполагам е лошо според теб (а може би и обективно погледнато), но в рамките на сроковете, посочени в договора (общите условия).

    Цитат Първоначално публикувано от Chestuer
    и тромава система на комуникация и т.н.
    Доста субективно и разтегливо понятие.

    Общо взето, не виждам основателна причина за разтрогване на договора. Ако не ти харесват, защо си сключил такъв обвързващ договор с тях, най-вероятно двугодишен? Ако не си ги познавал -да беше се поинтересувал, можеше да питаш съседи, можеше тук да попрочетеш или да питаш нещо. А предполагам договът им е изпипан така, че дори и да са виновни за доста неща - да не можеш да се откачиш. Тези "промоции", които постоянно биват бълвани по медиите или директно от живи "облъчватели", обикалящи домовете, стават все по трудни за осмисляне - "безплатна телевизия", "безплатен интернет", "интернет за 5 лв", "телевизия, телефон и интернет за 12.90" и т.н. Преди време поне се пишеха и уловките, макар и с малки букви и по някакъв нечетим начин, сега гледам, че и това го няма.
    За съжаление проблемът не е в лукавството на операторите, нито в неосведомеността на потребителите, а в законите, и (не)изпълнението им.

    P.S. Да споделя и нещо любопитно (накратко, защото то е дълга история): преди седмица подадох заявление за отказ от услугите на Близу с едномесечно предизвестие, за награда са ми пратили две фактури за месец юни.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    30
    #3

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    Ще ти отговоря с един въпрос - Трябва ли да си остана с "долнокачествена" техника поради факта, че доставчика ми не може да бъде конкурентоспособен на пазара /почти 5 години съм му абонат/ на тези услуги и за заедно с него ли трябва да "потъвам". Еми живота е динамичен и всеки има право да иска най-доброто от него. Парадоксалното е това, че обезщетението, което ми искат се равнява на сбора от нов кам модул, месечни такси карта и намалението ми при нет1. Под лошо обслужване - не съм попаднал досега на някой от тази фирма, който може да ми даде своевременно адекватен отговор, това, че трябва да си пуснеш отпуска за да си платиш таксата /имаше случай, в който ми отказаха плащане на каса в друг район - причина - прочети първата част на изречението/, щото касите им с някакво странно работно време, или пък ако уцелиш работното време виждаш табелка "връщам се след 30 минути", ако няма табелката пък г-жата е способна да направи опашка от 3 човека в рамките на 30 мин..... що ги нямам тез проблеми с другите си разплащания. нормално е да съдя за фирмата по хората, които работят в нея.

  5. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #4

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    Не съм съгласен . Как можеха да работят преди да станат под шапката Близу ? Те служителите са си същите , само че в намален състав .
    Работата им е куца от управлението - некадърници , съсипаха всичко - обслужване , поддръжка и тн.

  6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #5

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    Договор се прекратява ПОРАДИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА УСЛОВИЯТА ОТ СТРАНА НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ. Или по взаимно съгласие(което няма как да стане в случая Ако смяташ, че не изпълняват задълженията си по договора, говори с адвокат и може да намерите решение. Ако ги изпълняват..... пак може да говориш и т.н. УСПЕХ!

  7. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #6

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    @Chestuer
    Не разбирам какво парадоксално има в случая. Сключваш договор за две години, подписваш се, че си съгласен с условията, и след първата година искаш да прекратиш договора без да плащаш неустойките въпреки подписа си?
    А защо не си плащаш таксите през Еpay примерно, след като госпожата на касата и работното и време не ти допадат, има и един лев отстъпка? И предполагам, че и офис на Easypay има някъде наблизо? Но дори и да няма друг вариант освен касата -това може да е основателна причина да не си подновиш договора, но определено не е причина за прекратяването му.
    Нямам намерение да споря относно обслужването в Близу, може би си прав, но защо подписа договор за две години, да не изпуснеш далаверата ли?
    И относно отговора-въпрос - не казвам, че трябва да потънеш заедно с доставчика си, ама пак стигам да същото, и ще го напиш за трети път - защо подписа договор за две години?

    @jonov
    С кое не си съгласен, че не разбрах? Сигурно е такава ситуацията, както я описваш, ама подписването на няколкогодишен договор въобще не променя нещата към по-добро.


  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    30
    #7

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    etg договора е за за 1 и 1/2 година и нямаше никаква далавера при подписването /в горния си пост съм упоменал от колко време съм към тази фирма/. Не че е болка за умиране и набутвация, че може би ще остана към тези, дразня се от това, че нямат грижа за клиента - в случая не предлагат конкурентни условия във времето, не обгрижват клиента, не отговорят на нуждите ми и аз трябва да ги чакам, само защото съм обвързан с този договор. Явно не съм се сетил в каква държава живея докато пусках темата.

  10. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #8

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    Е защо го подписа тогава, като и далавера никаква няма?
    А позицията ми е, че трябва да се въведе нещо като този законопроект, но и да се прилага - трябва да има възможност винаги да можеш да се откачиш от доставчика си, а не само да псуваш и да плащаш. Така хем потребителят няма да е онеправдан, хем ще се поддържа тонуса на доставчика и ще му се помага "да не се занемарява".

  11. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #9

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    Казах че не съм съгласен с това че обслужването зависи от служителите , защото те са същите хора работели и преди , дали в Евроком или Кейбълтел - дали ако не е бил доволен от обслужването е щял да преподпише ? А за договора - спор няма - затова е договор - да те пре....т
    До преди да станат Близу не съм имал проблеми , ако имаш проблем се обаждаш в офиса и пращат хора за най кратко време , а сега ставаш за бръснене само докато се свържеш , а пък хора да пратят да ти решат проблем - абсурд . Те са заети с нови абонати/зарибявания , ще извадиш късмет ако си по трасето на новия абонат за да се реши и твоя проблем - защото техниците са съкратени до минимум .
    За мен извода е че рибата вмирисва от към главата

  12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Мнения
    92
    #10

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    За да имаш основание да се прекрати договора/ поне по взаимно съгласие/ бе неустойки и обещетения, трябва да имаме документирани нарушения на договора от тяхна страна.
    Аз много се дразня ,когато ме предупреждават , че ще ме записват и им отговарям , че и аз ще ги запиша. Освен записа трябва може да се състави протокол , че това е станало еди кога си в присъствието на двама свидетели и друг , че на са се отзовали до еди кога си и т.н. Или да представим копия от това , които сме си чатили, а не са го изпълнили и т.н.
    Трябва да ги хванем с документи и свидетели.

  13. Novice
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    1
    #11

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    В един друг форум намерих, че ако подадеш жалба и до 1 месец получиш отговор е много възможно да се откачиш без санкции? Или ако им събереш чаркалаците и отидеш, и ти издадат приемно-предавателен протокол също се оттърваш. Тези неща верни ли са? Ако някой е успял да пише. Само да спомена, че договора, който аз съм подписала няма общи условия към него, само моя план и санкциите, на които подлежа. Това не го ли прави недействителен?

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #12

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    мой приятел не плащаше остатъка си от 5/6 месеца.Обаждаха му се няколко пъти и се отказаха.Според мен напиши жалба до комисия за регулиране на съобщенията и се откажи,едва ли ще те съдят за 100 лв какъвто и да е резултата.

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,410
    #13

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    Провокирани от лошата услуга, която получават от фирмата, прецакани клиенти създадоха неофициален форум за потребителите на blizoo, тъй като на официалния сайт формата за коментари бе закрита.
    http://www.blizoo-forum.com/viewforum.php?f=8

    http://www.novini.bg/news/28726-%D0%...%BC%D0%B0.html

  17. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #14

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    предлагам форума да се кръсти "далечеее"

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    134
    #15

    Re:Прекратяване на договор с blizoo?

    Здравейте, скоро и аз ще се развеждам с близу.
    Май месец ми изтича договора, трябва ли да подавам заявление накрая на април или накрая на май да ходя с оборудването ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Изгоден договор с BLIZOO
    От rscossworth във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 19-08-14, 19:24
  2. Прекратяване на договор за ADSL
    От uBo във форум Поддръжка
    Отговори: 16
    Последно: 24-01-09, 11:30
  3. Договор с провайдер???
    От dedis във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 28-10-08, 10:20
  4. Отговори: 0
    Последно: 18-03-08, 08:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе