Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от GMIR
кабелджите по този начин пестят усилватели
По кой точно начин? Като оставиш сигнала на "перваза" ли? Така си гарантираш сигурни проблеми. Усилването на усилвателите е температурно зависимо, а те са по тавани и "гълъбарници". И какво? При всяко покачване на температурите да ми зачервят телефона от обаждания заради лош сигнал???
това е тъка когато има конкуренция от друг кабелен оператор а има градове дето са с 1 оператор и лошия некачествен сигнал е причината за масово отказване и насочване към сателитно приемане. Напълно съгласен съм за измененията от темературата но това е най-малкия проблем /какво да кажа за прегоряли 15 годишни кабели по покривите и некачествени връзки/ или цялостна загуба на определени канали от снеговалеж или силен дъжд! в случая визирам аналоговия сигнал на кейбалтел
а е и възможно това да се прави с цел да се премини цялостно към сетопбокс приемане?
Цитат:
Първоначално публикувано от GMIR
......
/какво да кажа за прегоряли 15 годишни кабели по покривите и некачествени връзки/ или цялостна загуба на определени канали от снеговалеж или силен дъжд! в случая визирам аналоговия сигнал на кейбалтел
........
Кейбълтел и кабели по покривите? Това не е сериозно!
Охо, има, мога да ти изредя няколко града, където са така. Зависи какво са наследили с тия покупко-продажби :))
В темата за избор никой не ми отговори, но с надежда пускам и тук, въпреки, че знам, че четете наред.
Всички модели нормално ли се справят с DVB субтитри и EPG на кирилица?
Говоря за цифрова кабелна. На някои канали субтитрите са вградени в картината, но има и канали с DVB-субтитри (и възможност за избор на субтитри). Чете ли ги нормално ТВ-то? И EPG-то също ми е важно. Някой ако е срещал затруднения, да казва.
Моля хора, които имат цифрова кабелна и гледат с вградения тунер, ако имат канал, на който имат възможност за избор на БГ субтитри, да проверят.
Това което питаш зависи от оператора. Най - добре уточни оператор и модел телевизор. Иначе се чуват оплаквания но те зависят както от доставчика, така и от телевизора. Ако въпроса ти е дали може да имаш проблем - отговора е че има такава вероятност за съжаление. :)
Има ли абонати на BBC Cable ? От няколко дни спряха 3-те HD-та и от офиса нищо не казват. Навред увеличават НД програмите, при нас ги спират. Ако има класация за некоректни доставчици на кабелна телевизия, нашите сигурно ще са на първо място. Не си спомням ден да няма нещо спряно или изместено.
Възмутен съм, но няма избор. Монополисти.
Има и аз съм абонат, дано да ги пуснат и друг път са ги спирали един път ги питах и ми казаха че проблема не бил при тях а преди тях се губел сигнала,наистина без HD каналите си е бая постна кабелната , и още в предвид на това че се запаметяват само половината канали.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Има и аз съм абонат, дано да ги пуснат и друг път са ги спирали един път ги питах и ми казаха че проблема не бил при тях а преди тях се губел сигнала,наистина без HD каналите си е бая постна кабелната , и още в предвид на това че се запаметяват само половината канали.
Колега, ти още ли не си решил проблема с каналите. Аз се мъчих 20 дни с Филипса. До като в началото не можех да запаметя всички канали, сега станаха 17х и аз не знам колко. Появиха се на никого не нужни арабски програми и радиа. Освен това от българските радиа до вчера нито едно не работеше. Излиза картина с надпис "Радио", но няма звук. Арабските и 10-тина на ББС си работят.
Не съм го решил още, просто няма какво да се направи с панасоника, честотите на 314, 386,394,402 и 410 Mhz, мога да избирам само един от тези пакети, като основните са на 314, дори EPG -то което дава информация на 6 канала си остава същото дори да върви друг канал от тези ваимозаменяемите честоти, и това означава че тв-то въобще не разбира че върви друг канал.
Цитат:
Първоначално публикувано от abv
Има ли абонати на BBC Cable ? От няколко дни спряха 3-те HD-та и от офиса нищо не казват. Навред увеличават НД програмите, при нас ги спират. Ако има класация за некоректни доставчици на кабелна телевизия, нашите сигурно ще са на първо място. Не си спомням ден да няма нещо спряно или изместено.
Възмутен съм, но няма избор. Монополисти.
А какво да кажем ние , абонатите на мега-гига-квази и т.н. к.т-я "Скат" ,дето изобщо не сме видели HD канал ,а и няма никакви изгледи да има скоро....;)
svetlio1, една от предпоставките да се развива вашата кабелна компания е интересът на потребителите: ето във Видин всеки месец питахме кога ще пуснат HD-канали и ето, вече пуснаха 4 . И какво от това - да седна да уча немски език ли?! Не знам защо толкова им се радвате, но на този етап HD каналите основно стават за една въздишка: "колко хубаво би било всички канали да изглеждат така".
Atevio AV 7000 HD PVR mit HD-Twin-Tuner, WLAN und Linux
http://www.marcush.de/2010/03/16/ate...lan-und-linux/