Къде се слага антена на Булсатком. Апартамента и терасата е север-изток
Къде се слага антена на Булсатком. Апартамента и терасата е север-изток
На северната страна забрави, на източната ако имаш видимост на юг...
Няма ли добра кабелна алтернатива, защо точно БСК?
Нов блок и няма кабел и нетПървоначално публикувано от deian
Преди 5-6 години ги слагахме към почти ЮГ ( 5-7 градуса към Изток).Първоначално публикувано от pipe82
Комшии нямаш ли със Булсат - погледни им чиниите накъде са ориентирани.
Има, но блока на Г и от моята страна няма още никой. Ориентирах се вече и с картата по-горе, че окабелявам и затова питам.Първоначално публикувано от zxc0
До антената пускаш толкова кабели, колкото телевизора ще имаш вкъщи. От всяка стая с ТВ до антената трябва да има цял коаксиален кабел, без сплитери и други глупости. И ползвай хубав кабел, не китайски от 35 ст.
Използвам темата на колегата, за да питам.
Имам 2 приемника - съответно конвертора на натената ми е двоен и към 2-та ТВ си вървят отделни кабели. При поставяне на 3-ти и 4-ти приемник (официално ако се купувят от БСК) конвертора ли се сменя с троен/четворен или как се подава сигнал към TV-тата?
Техник ли го прави задължително или като си ги заявя към абонамента ми дават само приемника/-ците, а мен ме оставят да се оправям сам?
Да конвертора се сменя с четворен. Най-вероятно ще дойдат те да ги монтират, но все пак питай.
Туй не е много сигурно. В къщи идваха само до втория допълнителен приемник да слагат конвертор. За другите не, но аз имам и ползвам още антени с единичен конвертор и спасявам положението. Иначе става и без проблем работи със високочестотен сплитер.Така не стават простири с кабели около къщата.Първоначално публикувано от DigiPro
И как гледаш на двата приемника едновременно канали от различна поляризация през сплитера?
Честота: 12 524
Поляризация: Хоризонтална
Символи: 30 000
Корекция на грешките: 7/8
Формат: DVB MPEG 2
Кодиране: Bulcrypt
Честота: 12 688
Честота: 12 647
Честота: 12 565
Само единия е вертикален
Честота: 11 012
Поляризация: Вертикална
Корекция на грешките: 3/4
Формат: DVB-S2 8PSK MPEG 4
Ако го ползва - трябва му HD приемник
Така ли? Сигурен ли си?
http://en.kingofsat.net/pack-bulsatcom.php
Я виж срещу кой транспондер пише V, че мен ми се видят повечко от 1! Май целия симулкрипт с Долче е на вертикала.
М,да - снощи се прибрах на село и цъкнах транспордерите на Булсата и вярно , dolce е на вертикал - а аз си мислех че само ХД програмите са на V .Първоначално публикувано от deian