-
Отговор: Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
На EON може ли да се изключва Бг звуковия превод и да останат само субтитрите. В Понеделник по FOX от 22ч има един сериал, едновременно със субтитри и Бг звук. Спомням си че на старата платформа и дистанционно можеше, сега не намирам начин.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
exilebg
На EON може ли да се изключва Бг звуковия превод и да останат само субтитрите. В Понеделник по FOX от 22ч има един сериал, едновременно със субтитри и Бг звук. Спомням си че на старата платформа и дистанционно можеше, сега не намирам начин.
Да можеш. Като изключиш звука на телевизора:035::035:. Поздрави. Иначе май на връщане не се виждат субтитрите поне в мобилното приложение.
-
Някой знае ли защо на ЕОН боксовете са им изключили wifi мрежите и не могат да се включат?
Чудя се как претендират за качество HD и 4K канали с 7mbps битрейт на ЕОН плеъра? До колкото знам минимума за читаво HD е 8mbps, а за 4К около 20mbps, като това зависи и от ползваните кодеци, но 7mbps е крайно недостатъчно.
За мен картината е страшно мазало. Преди да бъдат купени от виваком, бях клиент на Ентри и там качеството беше в пъти по-добро. На BTVHD се виждаха порите на лицето на водещите на новините, а сега са плоски като китосани от компресията.
Като цяло минаването на ЕОН беше огромна крачка назад по отношение на качество на картината. За радост поне интернета им държи прилични скорости, а и като цена ме устройва пакета(full 500/300mbps + безплатни допълнителен приемник и HBO и Cinemax).
Надявам се в бъдеще да ъпдейтнат софтуера и да позволява по-висок битрейт. Чудех се дали да не се отказвам от тях, но се съмнявам, че положението е по-добре и при другите големи компании като А1, които ползват подобни тв боксове и сигурно и софтуера им е подобен.
Какъв е този ъпдейт на приемника към андроид 10? Само за определени модели ли е, защото моите са на 9 до колкото виждам?
-
Виж дали можеш да минеш към coolbox, че ако играчите като тях фалират или ги купят после няма да имаш избор - лошо качество и по-високи цени ни очакват при по-малка конкуренция.
-
Между другото тук има видео как да се активира wifi на бокса https://youtu.be/OEktL1wGAyA
При мен стана и през 5ghz мрежата има доста по-бърза скорост от колкото през кабела. Но качеството на картината остана пак зле. На малкия ТВ не се забелязва толкова, но на 58" е мазало голямо.
Пробвах да изключа всички подобрители на картина на самия ТВ, но и без тях пак е зле.
-
Цитат:
victorio404
Някой знае ли защо на ЕОН боксовете са им изключили wifi мрежите и не могат да се включат?
Чудя се как претендират за качество HD и 4K канали с 7mbps битрейт на ЕОН плеъра? До колкото знам минимума за читаво HD е 8mbps, а за 4К около 20mbps, като това зависи и от ползваните кодеци, но 7mbps е крайно недостатъчно.
За мен картината е страшно мазало. Преди да бъдат купени от виваком, бях клиент на Ентри и там качеството беше в пъти по-добро. На BTVHD се виждаха порите на лицето на водещите на новините, а сега са плоски като китосани от компресията.
Като цяло минаването на ЕОН беше огромна крачка назад по отношение на качество на картината. За радост поне интернета им държи прилични скорости, а и като цена ме устройва пакета(full 500/300mbps + безплатни допълнителен приемник и HBO и Cinemax).
Надявам се в бъдеще да ъпдейтнат софтуера и да позволява по-висок битрейт. Чудех се дали да не се отказвам от тях, но се съмнявам, че положението е по-добре и при другите големи компании като А1, които ползват подобни тв боксове и сигурно и софтуера им е подобен.
Какъв е този ъпдейт на приемника към андроид 10? Само за определени модели ли е, защото моите са на 9 до колкото виждам?
Тъкмо щях да попитам, заслужава ли си да си вкарвам таралеж в гащите с това да премахна телевизията на Coolbox която ползвам 8 години - качеството е може би едно от най-добрите, но само и единствено заради уж по-доброто приложение EON на телевизора, ама къде е логиката тея тъпани от Виваком да ме карат да им съхранявам боксовете ако ще ползвам смарт приложението... Като цяло и откъм цена не ми излиза изгодно, но не знам ако си заслужава, но сега като чета, май не е много оферта преминаването от Coolbox (МАГ приемници) към EON. В момента Coolbox също имат приложение, но не мога да го тествам, защото услугата ми е друг тип.
-
Цитат:
victorio404
... качество HD и 4K канали с 7mbps битрейт на ЕОН плеъра?
...
Хех, 7 мбпс ще е, ако се сетиш да превключиш на CBR.
Иначе, по подразбиране е под 5.
ВиварасТки качамак. :p
-
Цитат:
Shimbadze
Хех, 7 мбпс ще е, ако се сетиш да превключиш на CBR.
Иначе, по подразбиране е под 5.
ВиварасТки качамак. :p
Да разбирам, че няма смисъл да се "нашивам" с телевизията ЕОН на Виваком през приложението им? Обмислях да сменя съществуващия доставчик с тях? :Д
-
Много разнопосочни мнения чета/чувам за EON ТВ.
При приятел на 58 инча тв с ЕОН през ТВ приемник картината си е добра - лично съм виждал.
Друг, който гледа ТВ с приложението им за смарт телевизори, пак дава много добри отзиви.
По форумите пък преобладават лоши мнения за кофти картина и тн.
На мен също ми предстои смяна на оператор и сякъш клоня къв Виваком (пред А1 xplore tv).
-
Избери малък доставчик, че скоро ще останат само ВИВАКОМ и А1 и няма да има никакъв избор. И цените ще са само нагоре, а качеството надолу.
-
Ясно е, че основно пишещ е недоволният потребител. Доволните просто си ползват.
-
Цитат:
Dominator
Тъкмо щях да попитам, заслужава ли си да си вкарвам таралеж в гащите с това да премахна телевизията на Coolbox която ползвам 8 години - качеството е може би едно от най-добрите, но само и единствено заради уж по-доброто приложение EON на телевизора, ама къде е логиката тея тъпани от Виваком да ме карат да им съхранявам боксовете ако ще ползвам смарт приложението... Като цяло и откъм цена не ми излиза изгодно, но не знам ако си заслужава, но сега като чета, май не е много оферта преминаването от Coolbox (МАГ приемници) към EON. В момента Coolbox също имат приложение, но не мога да го тествам, защото услугата ми е друг тип.
Твърдо не си заслужава! Радвай се, че имаш достъп до coolbox и си ги ползвай!
-
Цитат:
berpan
Твърдо не си заслужава! Радвай се, че имаш достъп до coolbox и си ги ползвай!
Обмислям да сменя телевизията на Cooolbox (Маговете ) временно с IPTV- приложението на RN-TV....
Иначе нета на Cooolbox е железен!
Благодаря за коментара!
-
Не е ли по-добре да се възползвате от coooltv? Ако имах достъп до кулбокс никога не бих се замислил за друг доставчик.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Цитат:
nbotov
Не е ли по-добре да се възползвате от coooltv? Ако имах достъп до кулбокс никога не бих се замислил за друг доставчик.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Имат проблем с IPTV приложението им....
Все едно гори пиксела горе вляво... на двата SONY телевизора...
https://www.youtube.com/watch?v=l8di3Sb9wqA
https://www.youtube.com/watch?v=povNOxM_geA - А ето и още едно видео, че не им е доизпипано приложението... На W809C има проблем с превъртането на новия ТВ това го няма.
Караха ме да сменям aspect ratio-то, обаче на Сони това не може да стане ако източника не е през HDMI...
Боксовете вече искам да ги разкарам.
Съответно докато не си оправят проблема ще карам с RN-TV колкото и да не ми харесва тяхното приложение смисъл EGP-то им е дървено иначе става.