-
Отговор: Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
Как се програмира дистанционно на ЕОН, това което е с бутончето TV/STB горе в ляво (няма study бутон), за телевизор НЕО, която марка я няма в сисъка с кодове на виваком? Искам да пускам и гася телевизора с дистанционното на приемника.
Има ли изобщо начин? В устройстовото има HDMI CEC опция, която е включена, но не работи явно с Нео-то.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
_XaXo_
Как се програмира дистанционно на ЕОН, това което е с бутончето TV/STB горе в ляво (няма study бутон), за телевизор НЕО, която марка я няма в сисъка с кодове на виваком? Искам да пускам и гася телевизора с дистанционното на приемника.
Има ли изобщо начин? В устройстовото има HDMI CEC опция, която е включена, но не работи явно с Нео-то.
Пробвай с кодовете за NEI.
-
Да, стана с NEI, код 150.
Сега проблема ми е че не мога да избирам измежду 2,4 и 5 Ghz wifi мрежи, и някой от smart джаджите ми имат проблем със свързването. "Умен" им бил рутера...
Също ми е интересно, ако някой от бившите абонати има за продаване EON box, модел SDSTB01? Каква цена би му търсил? :)
Това със smart тв приложението им, малко ме дразни, сигурно е до свикване.
-
Част от устройствата ги подкарах, като симулирах домашната мрежа чрез хотспот от телефона (2,4 Ghz) със същите имена и пароли. Някой устройства обаче въпреки че уж се pair-наха продължава да ги дава оффлайн, не се сещам защо може да е.
-
Те на техните рутери обикновено е включена опцията AP isolation. Много я обичат тази опция да я слагат. Обади им се да ти я махнат.
-
Моята драма с рутера на Виваком продължава. Толкова им звънях, че на края ми дадоха паролата за достъп.
Сложих един мой рутер (стар, 10+ години) след този на виваком и тези устройства, които не искаха да тръгнат запалиха от раз.
Понеже не искам да съм с два рутера, сверявам всички настройки от стария рутер с 2,4 GHz-овата мрежа на вивакомския рутер и не ще и не ще. Не мога да разбера какво му пречи.
-
Дай снимки на настройките.
-
3 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39498&stc=1
А това са от стария рутер, където устройствата се свързват успешно
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39499&stc=1
Всякакви Мак, ИП и тн филтри са изключени, AP Isolation също.
Единствената разлика е MODE-а. На Стария е g, но новия auto bgn, но като го забода на g по някаква причина аппа (ewelink) спира да вижда мрежата.
-
Аз бих заложил като причина n мрежата. Защо апп-а не я вижда нямам идея обаче
-
Остави мрежата само n, онова wpa2 го смени на нещо което да поддържа и wpa само (не ти ьнам настройката) ако имаш и 5 гигахерцова мрежа нека да е отделена (различни имена ssid) и може пак да не стане, имал съм подобен проблем и просто сложих като теб още един рутер.
Разбира се има вариант и да смениш вивакомския.
Едит: Да не би да имаш повече пт 32 клиента, че там това е ограничението?
-
Не е от броя клиенти със сигурност.
WPA според мен няма касателство към проблема, но въпреки това го промених на WPA/WPA2 (други опции няма).
Когато разбутам auto bgn, само на g и само на n не успява да се свърже. Само на b се свързва, но устройството се показва offline.
-
Последно като си "играх" с настройките на някакъв рутер (май ТъП линк беше :)) и имаше проблем, решението се оказа да сменя региона да не е България..., така че пробвай, може пък там да скрит ключа от палатката. :Drinks:
п.п. никога не съм ползвал модемите-рутери на Виваком като рутери - винаги само като модем и друг рутер . Колкото пъти съм пробвал безжичните им възможности, толкова пъти положението е било трагично- я с обхват, я с натоварване и свързване ...
-
Там където виждаш Bulgaria, това е точно TP Link стария ми рутер, с който всичко си работи. На Вивакомския никъде не намирам регион.
Тъпо е, не искам да съм с два рутера...
Малко инфо, което на мен лично не ми помага.
Сега намерих данни че устройството е 802.11 b. Въпросната настройка в стария ми рутер 802,11 g, в описанието я пишат, че дефакто е b/g, та явно за това се връзва. Както писах горе, на вивакомския рутур се връзва само на чисто b или на auto bgn (дефакто, същото като на стария ми рутер). Проблема е, че и при двата варианта нещо го спира да комуникира и го дава offline, докато на TP Linka си е ок.
Другаде е проблема не е в MODE-а.
-
Каква е джаджата която не се свързва? Щом работи с евелинк, ще е нещо смартхоум, не вярвам да е б стандарт. Да не би да и е слаб обхвата с вивакомския рутер?
То май не остана какво да пипаш, освен от сила на рутера да пробваш нещо по-малко от 100 процента или да смениш честотата от 20 мегахерца на 40 или смесено.
-
Сензор за врата/прозорец sonoff DW2 (https://itead.cc/product/sonoff-dw2/).
Трябва да отбележа, че само те не се връзват. Други на sonoff и tuya, тръгнаха с новия рутер.
Херцовете ги смених на 40, но без резултат.
100-те % не съм ги пипал. На какво и как влияят? Такива настройки в tp link-a няма.
Силата на сигнала и скоростта са супер, не мисля, че е от това.
Прекалено умен им идва този рутер явно.
Има ли смисъл да отворя отделна тема, че омазах яко тази?