-
Re: Vivacom ТВ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения
Преди няколко дни си вкарах телвеизия на vivacom с пакет standart. В този пакет има 5 HD канала за два телевизора - единя ТВ е с K-модул, а другия е с другата урутка. Обаче на ТВ дето ми е с K-модула ми излизат само 2 HD програми - Планета и някаква Visat, докато на другия ми излизат всичките HD. Какво мога да направя, за да излязат на ТВ с K-модула (samsung es6710) всички HD канали? Или трябва да викам техниците?
-
Отговор: Vivacom ТВ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения
Булсат ги зарадвах новогодишно след 5г при тях от тази съм на Вива .Техниците си ме свързаха с HDMI, не е ставало на въпрос искам ли, неща ли .Много съм доволен !
-
2 Прикачен файл(ове)
Вече имаме ново , специална изработка STB :)) не го намирам в интернет HOMECAST HS2200ND дистанционното е еднакво с БСК и работи и с него , няма дисплей на приемника .
Прикачен файл 8165Прикачен файл 8166
-
По-бързо ли се сменят каналите с новия им приемник? Има ли някакви бъгове?По софтуера на менюто има ли някакви нови добавки? Може ли да публикувате снимки от менюто на новия им приемник? Знае ли се кога ще започне да се предлага в магазинната им мрежа? Картината по-добра ли е в сравнение със стария HD приемник на сателитната телевизия на Виваком?
-
2 Прикачен файл(ове)
Софтуера е същия , едва дали ще си направи труда някой да го направи по приемлив и гъвкав :))
Единственото по добро е че има бутони на приемника и по хубавото дистанционно , предишния HD приемник е с отвратително . Картината , е тя предполагам си е същата , в момента го гледам на 21 инча 22 годишно сони :D превключването на каналите си е бавно , няма скарт .
Нямам на представа кога ще се появи в магазините , предполагам до изчерпване на старите .Прикачен файл 8170 Прикачен файл 8171
ПП. За бавното превключване на каналите дали не е от MPEG4 , тук може да каже Златко , дали на техния приемник е така . А също така и притежателите на БСК HD приемник . Моя сд приемник на булсата си е бърз , пълен пакет е каквото излъчват е платено :D но не ми се дават 60 лева за HD понеже е допълнителен .
-
Определено за нищо не става ТВ на виваком ,даже не може човек да си подреди каналите по свой вкус ,какво да говорим,определено отстъпват и на Булсат че даже и на Сателайта
-
Те каналите вече на доста оператори не могат да се подреждат - много неприятно , аз най вече затова и ползвам КА модул на близу , за да си ги подредя по мой предпочитания и да не гледал лилавото петно :))
-
@jonov
То и сателитната услуга на Vivacom си върви перфектно с САМ и можеш да си подреждаш каналите.
Колкото до софтуера на приемниците - при NDS той се прави от самите NDS. Kaon, Sagem и т.н. само произвеждат хардуеъра. Няма как да има съществени разлики, всичко е унифицирано.
-
Нямам сат тунер на ТВ и съм чул че имат проблем , май още не са се синхронизирали нещата с ТВ , дори някъде из форума четох , не само с виваком , не знам при вас как е .
Не каза дали и на вашите приемници е по бавно превключването на каналите сравнено с СД приемниците на БСК ?
-
@jonov
Скоростта на смяна на каналите не е нещо, което ме вълнува. Дали 0.5, 0.7 или 1.2 сек. е без значение за мен. Не мога да ти дам отговор. Още повече има разлика във времето на превключване в зависмост от това дали сменяш транспондер, дали сигнала е MPEG2 или MPEG4, каква е GOP структурата и т.н.
Колкото до телевизорите със сателитни тунери - почти никога не работят много добре, но аз говоря за най-обикновен приемник със CI слот. Много по-удобно и с много повече възможности от всеки телевизор.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Milen Berberov
Определено за нищо не става ТВ на виваком ,даже не може човек да си подреди каналите по свой вкус ,какво да говорим,определено отстъпват и на Булсат че даже и на Сателайта
И не само ТВ-то, а и техниците не стават за нищо. Два пъти ги виках и не можеха да ми отговорят на въпроса, които питах тук: Преди няколко дни си вкарах телвеизия на vivacom с пакет standart. В този пакет има 5 HD канала за два телевизора - единя ТВ е с K-модул, а другия е с другата урутка. Обаче на ТВ дето ми е с K-модула ми излизат само 2 HD програми - Планета и някаква Visat, докато на другия ми излизат всичките HD. Какво мога да направя, за да излязат на ТВ с K-модула (samsung es6710) всички HD канали? Или трябва да викам техниците?
-
Сканирай ръчно транспондера , на който са липсващите канали .
-
Ти прочете ли това което Златко написа :D още не са дорасли телевизорите за модул .
Цитат:
Колкото до телевизорите със сателитни тунери - почти никога не работят много добре, но аз говоря за най-обикновен приемник със CI слот. Много по-удобно и с много повече възможности от всеки телевизор.
-
Цитат:
jonov
Вече имаме ново , специална изработка STB :)) не го намирам в интернет HOMECAST HS2200ND дистанционното е еднакво с БСК и работи и с него , няма дисплей на приемника .
Прикачен файл 8165Прикачен файл 8166
На мен Приемника Sagem по ми харесва този е доста обемен иначе дистанционното му е супер не е като на Sagem грозно
-
Цитат:
jonov
Ти прочете ли това което Златко написа :D още не са дорасли телевизорите за модул .
Колеги, не пишете глупости,че някой ще ви се смее. Телевизорите си работят много добре на сателит с модул. Това ,че на виваком модула е бюджетен и проблемен, нямат вина телевизорите.Сателита да вземат да си оправят 2та транспондера 11817 и 12051 ,че само проблеми с тях. Същия самсунг 6710 който има проблеми с виваком модула с друг модул отваря всичко подред при мен.