Отговор: Vivacom ТВ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения
Тюрксат е на 42 , а Виваком са на 45 гр - със съответното оборудване се гледат (обаче едва ли със СТБ на Виваком) .
Виваком има антени 80 см с моноблок позволяващ да се гледат и двата спътника/ свободните от Тюрксат/.Монтажа става след заяка към Виваком.
Отговор: Re: Vivacom ТВ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
cable
Чух,че по турските тв(TRT май)които се хващат с приемник на Виваком предавали мачовете от Испанската примера некодирани(което е малко странно защото доколкото знам всъщност си хващат спътника,(без права на Виваком).Може ли някой да потвърди това?
Да, мога да потвърдя, че на 42* пускат мачове от испанската примера по NTV Sport която не е кодирана по принцип, но за мачовете кодират канала, като има и ХД. Сега дали този спортен канал е собственост на ТRТ не мога да коментирам. Общо взето не дават всички мачове които дават по БСК, но едно 75% от мачовете се дават. Например турците днес ще дават Севиля-Депортиво, утре ще дават Малага-Билбао и Гранада-Барса; но няма да дават късния мач Осасуна-Сарагоса който ще се дава по Булсатком...
Не знам дали това е точната тема, но все пак ще попитам тук.
Интересува ме кои модели ТВ с вградени DVB-S2 тунери работят безпроблемно с CAM на Vivacom? Това включва EPG и PVR функциите.
В момента съм се насочил към LG 42LM620S, 42LM640S и Toshiba 40/46TL963 по финансови съображения.
Искам да попитам Имам LG 60PZ250A 3D плазма дали кама на виваком е сходим с ТВ и как е качеството.За сега още сам на булсатком но ми писна от ресиварите им. Не живеа в БГ та за това се надъавам да ми помогнете.Просто е много досадно и коства време с проба и грещка. Благодаря предварително и се извинявам за правописа
Без да се пробва, няма гаранция, че ще работи нормално. Някои модели TV не го разпознават автоматично и се налага ръчно да се настройват транспондерите.
Колеги, имам нужда от малко помощ. Изчетох няколко форума, но не намерих решение на проблема. Монтирах оборудването на Виваком в друга държава. Картината е перфектна, но на няколко канала (Канал 1, Нова, Диема) звука накъсва. SNR ми е между 17.0 и 17.5 dB, a BER: 0.0E-7. Дали трябва да донастроя антената или проблема е във фърмуера, версията му е от септември 2011. Благодаря за помощта предварително.
Дай модела на приемника , на мен ми се струва че не си е дръпнал настройките - точно така прекъсва звука .
Или направо пробвай - изключваш захранването от буксата , след като се покаже логото , от дистанционното натискаш 3 пъти назад и вкарваш код 2485 - веднага трябва да се покаже скалата за сваляне на софтуера - ако не стане , опитайте пак - това е за HD приемниците но за SD не знам дали ще проработи .
Може дори христослав да го качи на първа страница .
Много благодаря за помощта, оправи се. Грешката ми е била, че само 1 път натисках назад. Работи перфектно. Весели празници.