Освен настройката за управление чрез HDMI има ли нещо друго, което трябва да се направи?
Точно това направих, но не иска да се включва и изключва телевизора заедно с приемника.
Да, с HDMI кабел са свързани и настройките ги правя само на приемника - на тв-то нямам подобни настройки.
Благодаря ти все пак за помощта![]()
Включи го на HDMI 1.
Включен е, но пак не иска. Явно телевизорът ми не поддържа тази функция.
За по-сигурно прочети внимателно в ръководството на телевизора описанията на HDMI входовете. Обикновено там е описано ако има някакви особености и настройки.
Устройството включено към входа няма никакво значение какво е. Идеята на тази опция е: телевизора да се включва при засичане сигнал на точно определен HDMI вход (не на кой да е). Така телевизора който в случая го играе монитор се включва и изкючва при пускане и спиране на сет-тоб-бокса без значение какъв е той. НЕ СЕ използва дистанционно.(за телевизора)
Този пост е редактиран от Pat; 21-11-17 в 17:35.
Това много-много не важи за СТБ на Буля (а и за други подобни устр. изработени от знайни и незнайни манифактури и ползвани от наши оператори) - моя е ZHD200 и с няколко от по-старите ми тв не комуникираше изобщо , а с Панасоник-а (49СХ740) работи само загасянето на тв при изгасяне на тунера ...
, а с Панасоник-а (49СХ740) работи само загасянето на тв при изгасяне на тунера ...[/QUOTE]
При мен на тв. LG 32LN536B се вкл. ТВ-то със включването на приемника ZHD 210
но не се изключваше.
Сега съм на Мтел и дистанционното на приемника копира тези функции от дистанционното на какъвто и да е телевизор.
Колкото до питащия другия ми тв. е същия модел като твоя Самсунг но 2013г. 32F5000 и той няма опция за управление от друг източник, както и самия приемник или дистанционно на Булсатком.
Този пост е редактиран от sony 1; 22-11-17 в 00:19.
Телевизия и интернет с оптичен кабел - "Фюжън". Напоследък се появява малък проблем. Картината "замръзва" за секунди и пак тръгва. Понякога се налага да сменя канала за да тръгне. Това даки е всеобщ проблем или локален - БСК Стара Загора. Нормално ли е това или да им се обаждам. Проблема се появява рядко, но го има.