Пуснаха и ХД версиите на бтв каналите ... най-накрая .
п.п. БНТ1 ХД също е добавен.
Пуснаха и ХД версиите на бтв каналите ... най-накрая .
п.п. БНТ1 ХД също е добавен.
Този пост е редактиран от svetlio1; 10-02-17 в 16:40.
svetlio1 , Предполагам си от Бургас , Диджиком за 20 кинта имат Всички български ХД плюс Диема спорт и ХБО тата.Аз след 10 години зарязах Скат есента заради постоянно спиране на канали въпреки че бях на преференциална цена.
Избори идват , може и да разшири схемата.
Здравейте,
малко лаишки въпрос, но за съжаление не съм много наясно с техническата част на нещата...
Ползвам стандартен цифров приемник на СКАТ, но скоро си купих HD телевизор (без CA модул) и искам да се възползвам от предоставяните от оператора HD телевизии. Лошото е че СКАТ искат 100лв. за техния HD приемник, та си мислех, възможно ли е да се купи HD приемник от другаде и на по-ниска цена (или нещо по-качествено от това което предлага оператора) и как точно се свъзва?
Правилно ли си мисля, че трябва само да се купи някакъв HD приемник със слот за карта, и от стария цифров декодер само да преместя картата и нещата ще заработят?
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от c0rp; 06-09-17 в 14:02.
Старият ти СД приемник най-вероятно е от беличките Делталайн , които са с Грифин кодировка и ако мислиш само да пъхнеш картата в новия, то той трябва също да я поддържа.
НЕТА Хд приемниците дето ползват Скат се намират втора ръка за към 50лв и май си поддържаха Грифин, но дори и да са само Конакс, то отиваш в най-близкия офис на Сакат и си подменяш картата с Конакс такава.
п.п. СА модула и той е към 50-60лв , така че ако тв има цифров тунер си е по-удобно и обикновено с по-добра картина (освен ако не е Самсунг ако ползваш вграденият тунер.
СД приемника е точно Делталайн, но не е бял а леко сивеещ. Картата в него е Griffin. Точно НЕТА HD приемниците гледах (NETA 8900 или 8400), има ги в olx за по 60-тина лева. При тях ще има ли нужда от смяна на картата? И има ли някакви други алтернативи като марки и модели?
За съжаление телевизора няма цифров тунер (Panasonic TH-50PY700P) и с CA модул няма да стане. Не мисля че има друга алтернатива освен стандартен DVB-C HD приемник?
И ако е възможно още един въпрос... тъй като се поразрових и виждам че хора коментират опции като timeshift и play/pause за подобни приемници, съществува ли подобно нещо за моя случай или не?
Доколкото си спомням НЕТА-та работеха и с Грифин, но не знам дали и двата модела - общо взето няма значение - подмяната на картата си е безплатна (поне беше).
Има много варианти за кабелни ХД приемници, но май за АБД-то не съм чувал хубави неща
Трябва да погледнеш в упътванията на избраният модел кабелен ХД приемник какви възможности има - моделите са много и с различни възможности.
п.п. И не оставяй статична картина/елементи за дълго на "новият" тв , особено часовника от Делта-та.
Ето ти упътването за Нета ХД 8400 - https://issuu.com/vidin/docs/rakovodstvo_neta_hd8400
Страшно трудно се намира информация online за тези приемници NETA.
Някаква представа дали всички от серията HD8xxx биха работили със СКАТ, защото намирам разни предложения в olx за HD8850, HD8900 и.т.н. но ме притеснява да не взема нещо, което да е заключено и да не може да работи с картата на оператора?
Както ти писах и вчера , дори и да не поддържа Грифин ща поддържа Конкс , каквито карти Скат също предлагат и ги заменят безплатно. Би трябвало всеки Конакс модел да става , аз имам един комбо (сат-кабел) и го ползвам точно с Конакс карта от Скат , а при "бабата" мисля беше Нета ХД8400 (ако не бъркам) - също с Конакс карта. Върнал съм им Грифин картите и няма как да пробвам дали конкретният модел ще тръгне с тях.
По спомен мисля към 50лв го бях купил втора ръка.
Питам, защото попаднах на една обява за приемник на blizoo (ADB2840C) и за малко да го купя, но видях тази тема - Приемник ADB-2840C - Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ.
Та притеснението е да не се случи точно нещо подобно с някой от моделите на НЕТА. Иначе СКАТ в момента предлагат NETA 8650 за 99лв. с който казват че всичко си работи перфектно.
А и все се надявах да намеря някой модел с повечко екстри като timeshift, но удрям на камък тъй като информацията е просто малко особено за хора като мен, които не са на ТИ с тези неща.
Туй АБД не е май добър избор - виж и някой Кошип ... имаше и някакви други ама съм им забравил моделите . То и на НЕТА-та има ПВР функция ама не съм пробвал и таймшифт дали има.
Ето един дето пише , че има таймшифт - Amiko 8140 Т2/C Amiko | Уникомс Трейдинг