Първоначално публикувано от
zlatko
@rotation
Не разбирам въпроса ти - самото превключване от оператора не е трудно, но ВСЯКА телевизия трябва да подаде информация за ВСЯКО свое предаване в кой формат се излъчва, и някой в апаратната на оператора трябва да седи и да превключва. Ами ако 10 канала излъчват непрекъснато сменящи се формати?! Сещаш се какво се получава.
EDIT: Да не би под "оператор" да разбираш самата телевизия? Ако е така - не мисля че самата техника за вкарване на WSS е скъпа, не ми е ясно защо не го правят. Може би не им пука...
За БНТ и CRT - ако всичко е по стандарт и телeвизионния приемник също го следва, би трябвало превключването да стане автоматично. Но не съм виждал, не мога да твърдя със сигурност.
Дали е оправдано за SatelliteBG да превключва - не знам. Но мен и колегите ми ни дразни да гледаме футболен мач при който всички играчи приличат на Питър Крауч или Формула1 при която колите са нелепо тесни и с високи крила, затова сме решили да се превключва. В крайна сметка е добре за всички, които търсят качествена картина.