Да де, ясно, според мен всичко трябва да бъде автоматизирано.
Преглед за печат
Да де, ясно, според мен всичко трябва да бъде автоматизирано.
На кабелната при мен спряха WSS сигнала на ВСИЧКИ канали на bTV. Не знам дали така е по-добре, но по-голямата част от продукцията им е 4:3.
Златко, да са идвали подобни инструкции от страна на bTV?
@deian
Не, за сега не са. Аз си мислех дали да не махнем WSS-a на Cinema и Comedy, но в крайна сметка е по-добре да остане така и хората да се оплакват(на bTV) и те от своя страна да се забързат с конвертирането на всичко към 16:9. Иначе пак ще си влачим 4:3.
И КТ Скат спряха WSS на всички БТВ канали ( до вчера вървеше едно "тестово" БТВ в 16:9 и с доста по-добро качество , но и то вече е 4:3 ) , а инфо за ХД версиите от никъде :mad: (пускат някакви "нови" руски простотии ...:029: )- 2012г. нямат ни фейсбук ,ни форум , че и е-мейл ...:gun_bandana:
Аз съм си оставил ТВ на Auto Format и все проклинам bTV не-HD каналите (на Blizoo Пловдив съм с CA модул). По средата на реклама, ако в клипа има нещо, взето от филм, ми превключва от Panorama на Cinema режим и после се връща пак и е ужасно дразнещо. За няколко секунди се зуумва и пак се връща. Само на бТВ става това. Значи идва все пак някакъв WSS от тях... И то грешен. И когато ми писне, правя Auto Format off. Дано са го спрели вече или да са го оправили от бТВ (напоследък гледам предимно HD канали и не съм забелязал има ли го още този 'ефект').
Никакъв WSS не подават от бТВ. Просто твоят ТВ така интерпретира наличието на черни ленти в някои предавания. Ако се подаваше WSS, нямаше да имаш проблем.